Přes zimu jsem si připravil novou ptačí místnost, nové volierky pro zlatoprsky, pás. škraboškové, a.hnědoprsé, výhledově motýlky. Už jenom přestěhovat klece z bývalého zimoviště s ostatním ptactvem a nějakou tu zeleň.
Uživatel s deaktivovaným účtem

super,asi hodně.pěněz. Jestli to nevadí ,kolik to celé stálo..Přeji hodně chovatelských úspěchů.
Zajímavé, pro mě o to zajímavější, že v podobné skupině ptactva se cítím doma. Měl bych několik otázek. Jaký účel mají novodurové trubky umístěné na bocích klece? Dále zajímavé budky, jaké s nimi máte zkušenosti, co vám v nich hnízdí, které druhy jim dávají přednost? A jenom poznámka k chovaným druhům - a. hnědoprsé, chápu to dobře že se jedná o synonymum k p. hnědoprsým? Díky za odpověď.
Dobrý den, také jsem se přes zimu snažil. Do Vánoc jsme stihli udělat vnitřní voliéry. Nyní chybí jen otočné krmící pultíky a také by měly navazovat venkovní výlety.
honza54
napsal(a):
Přes zimu jsem si připravil novou ptačí místnost, nové volierky pro zlatoprsky, pás. škraboškové, a.hnědoprsé, výhledově motýlky. Už jenom přestěhovat klece z bývalého zimoviště s ostatním ptactvem a nějakou tu zeleň.
ty novodurové trubky jsou zaslepené a dávám donich do vody zel.větve,potos ap.to dřevěné není budka,dávám tam koupelničku.cena nebyla až tak vysoká,dělali jsme si to se synem komplet všechno sami,pouze materiál.
Materiál i vypadá jako nadstandard a odvedli jste jistě kuspoctivé práce. Přesto se nemohu zbavit dojmu, že je přední stěna nešťastně uspořádaná. Postrádám možnost vkládat hnízda nebo budku do nějakých otvorů v horních rozích. Napáječky bych zvolil nejlépe venkovní a i pro krmítka bych představoval snadnější obsluhu. Pokud bych já otevřel svým chovancům takhle velké dveře asi by často naráželi do proskleného okna v pozadí.
Taková dvířka lze ale jednoduše dodělat dodatečně. Ať se vašim chovancům i Vám daří.
Nevím, nechci se Vás určitě dotknout. Mě už není dvacet, a druhá věc, přes interiéry jsem vlastně profesionál. Takže s ohledem na tu první informaci by se mě nechtělo celou tu řadu v dřepu kačecím pochodem každý den obcházet a doplňovat krmení. A s ohledem na to druhé, když vidím na stěně část toho okna i spojení linolea, mám dojem, že ta místnost není zas taková nudle a kdyby se klece postavily doprostřed místnosti, namísto krychlí to pak byly ležaté hranoly, možná by s nějakými nožkami dole mohly být nad sebou ve dvou řadách a ta spodní by byla přece jen o něco výše než je tomu nyní. S tím podkrovím je samozřejmě vždycky trochu problém, asi by se ta nízká stěna pak dala využít pro nějaké skladovací (ne příliš hluboké skříňky nebo jen regálky na pomůcky. Možná, kdyby ty klecové hranoly nebyly zbytečně hluboké, že by se další takové dvě řady daly postavit ještě zády k těm prvním. I když na koncích by musely zůstat průchody, přece byste získal podstatně více klecí a prostor mnohem lépe zužitkoval. Vím, že byste taky třeba víc utratil a současně na to není, ale mohlo by se to dělat třeba na etapy ale s tímto záměrem. Zářivky umístěné na stropě by současně osvětlovaly (myslím že skoro dostatečně) i vnitřky klecí. Možná, že to není možné, kdybych tu místnost viděl aspoň na půdorysném náčrtu nebo ve skutečnosti, nefantazíroval bych ale na druhou stranu možná, že příští zimu budete mít práci. Takže raději bych se u té šikmé stěny přihnul trochu sám, ale zůstal bych vestoje. Takhle Vám vznikla dost nešťastná plocha seshora klecí, nyní je to na fotce pěkné, vyfoťte to za rok, co všechno se tam za chvíli nasbírá, v regálku nad sebou je to vždy přehlednější a vypadá to víc uklizené než na takové skoro stolové desce, to opravdu svádí k nepořádku. Jinak samozřejmě manipulační dvířka je vhodné mít ve spodní části klece a krmítka pokud nebudou zvenčí tak třeba na nějakém pultu u druhých dvířek, zase je to ptákům přirozenější u dna klece. Samozřejmě zůstávám s přáním radostného a úspěšného chovu. MB.