Desinfekční prostředky při klíčení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2010 13:07
jarri14

XXX.XXX.84.72

Dobrý den.
Nikdy jsem při klíčení nepoužíval žádné desinfekční prostředky, protože nebylo třeba.
Ale v posledních dnech, s přípravou na hnízdní sezonu, kdy jsem začal klíčit zrní ve větším ( a teď nemyslím větší množství krmiva najednou, ale více druhů a více misek ), se objevuje plíseň častěji a masivněji, než kdy dříve. Přitom podmínky jsou stále stejné. Určitě to může být do jisté míry i krmivem, to vidím podle druhů, které jsou nejvíce postiženy. Dokonce i směsi k tomu určené. Proto prosím kolegy, kteří nějaké osvědčené prostředky používají, aby byli tak laskaví a podělili se o jejich název, kde se dají sehnat a především - jak je používají ( četnost a množství při dávkování). Díky moc. Vtipálkům a rýpalům - že je nutné zrní proplachovat a podobné superrady - předem děkuji, vy psát nemusíte, ale i to snesu. :-):-)Jarri14.:-)

dědek

26.3.2010 13:26
dědek

XXX.XXX.179.155

Zkuste zalít zrniny horkou vodou. Dělám to již řadu let a nemám problém. I při proplachování 2-3krát používám horkou vodu.

26.3.2010 13:55
vmakovicky

XXX.XXX.208.203

Do vody pridať trochu octu alebo Acidomid. Misky aj so sitkami umývať saponátom s octom.

26.3.2010 15:35
hicks

XXX.XXX.183.35

Proč klíčíte v ve větším počtu misek? Proč vše nesmícháte a neklíčíte pohromadě?
Jinak chovatelé do vody dávají citronovou šťávu. Já momentálně denně dávku krmiva vařím. Když klíčím, tak jeden den dostávají 12-24 hodin máčené a další den mají naklíčené. Nestalo se mi že by mi zrní plesnivělo, ale tak já používám značku DN, takže možná i proto.

26.3.2010 20:39
datl

XXX.XXX.8.99

Také vařím. Doporučuji. Procedůra je bezpečnější, rychlejší a výsledky loňské sezony lepší než před tím s klíčením. Okyselování vody problémy s plísněmi neřeší. Potlačí ale rozvoj bakterií (také dobré). Při problémech s plísní je lepší máčet v ledové vodě, časteji proplachovat a klíčit v teplotách okolo 8-12st. Čisté klíčivé zrní je základ úspěchu.

26.3.2010 21:19
tragopan

XXX.XXX.114.160

Dobrý den, již řadu let používám hypermangan a nemám jakýkoli problém. Do kbelíku (10l) rozpustím 3 šupinky a v této vodě nechám namočené zrní po dobu asi 10min pak scedím. Takto každý den opakuji až do zkrmení zrní. Zdravím tragopan:-):-)

26.3.2010 21:37
martingasparovic

XXX.XXX.200.121

Dobrý večer mohli by ste mi prosím napísať ako postupovať pri varení zrnin??

27.3.2010 18:26
usak

XXX.XXX.211.120

Dobrý den, tak já máčené zrní propláchnu a pak jej nechám asi 10 min ve vodě s Virkonem S,pak vše zase propláchu a vše v pohodě. Ptáci to berou nevzniká ani takový ten plak. Vaříme také, ale pro ptáky krmící mladé, berou to lépe než míchanici třeba žakové nebo senegalci, ale vaříme jen máčenou kukuřici. Při vaření totiž zrní ztrácí vitamínovou hodnotu. Pokud uvaříte množství na dva tři dny je důležité jej také vždy propláchnout a skladovat v lednici.

28.3.2010 20:55
jarri14

XXX.XXX.84.72

Dobrý večer.

Díky za informace. Především kolegovi, co psal o Virkonu. Jen se chci ještě zeptat - to zrní do Virkonu dáváte kdy? Po namočení, než jej dáte klíčit? Nebo v jiné době? A v jaké koncentraci Virkon k tomuto účelu používáte? Díky moc.

29.3.2010 08:58
drobot

XXX.XXX.107.26

Již řadu let používáme přípravek AVICLENS,který prostupuje k plísním i pod slupkou a jsme spokojeni.
Přípravek je k nakličování a desinfekci pitné vody určen.

29.3.2010 12:14
usak

XXX.XXX.211.120

Zrní klíčím ve vodě obyčejné bez přípravku a po propláchnutí vodou je opět zaliju, ale už s virkonem a nechám po dobu než vyčistím krmítka to je asi 10 - 15 min, poté opět propláchnu a podávám. Dávkování je na obalu.

29.3.2010 12:53
fana8

XXX.XXX.5.73

usak napsal(a):
Zrní klíčím ve vodě obyčejné bez přípravku a po propláchnutí vodou je opět zaliju, ale už s virkonem a nechám po dobu než vyčistím krmítka to je asi 10 - 15 min, poté opět propláchnu a podávám. Dávkování je na obalu.

Dobrý den.
pls je dobré podávat ptákům jen naklíčené mungo nebo je lepší namíchat více zrnin dohromady mám střední Austrálii dík za odpověď Staňa

29.3.2010 15:29
slanina

XXX.XXX.160.10

dobrý den,
přípravek Aviclens se mě jeví jako dobrý nápad, kde se dá na netu prosím sehnat, nemohu to nějak najít. dík Marek

29.3.2010 18:11
drobot

XXX.XXX.205.58

Skuste pani doktorku L.Necasovou na jejiz doporuceni jej pouzivame.Sveho casu kolegum Aviclans zasilala.My jej kupujeme v Nemecku, kde je bezne k mani v ruznych baleni.Litr vychazi zhruba na 43E a davkovani je 0.5ml na 1litr vody.

6.4.2010 13:10
chajda

XXX.XXX.28.154

aviclens vám mohu dodat.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík