Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2010 20:22
strejdapepin

XXX.XXX.140.80

Co si myslíte že to bude? Díky za rady. Radek.

7.4.2010 20:38
slanina

XXX.XXX.215.44

Tady každá rada drahá.:-)):-))

7.4.2010 20:49
mildaii

XXX.XXX.75.237

Samec, můj typ. Odeberte mu krev, nebo vytrhněte pár pírek, odeštěte to na DNA a za pár stovek budete mít jasno. Milda

7.4.2010 20:50
mildaii

XXX.XXX.75.237

Pardon, odešlete........:-)

7.4.2010 21:04
strejdapepin

XXX.XXX.140.80

další

7.4.2010 21:13
strejdapepin

XXX.XXX.140.80

strejdapepin napsal(a):
další

další.

7.4.2010 21:17
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, není to moc dobře nafoceno,ale myslím jsi,že jde o SAMEČKA forma Mesotypus, Zappe

7.4.2010 22:06
strejdapepin

XXX.XXX.140.80

Pan chovatel mi je prodál údajně jako 100 % pár, ale když je vidím že se občas honí po voliéře, Samice by měla mít ocas ze spodu zelený, a to ten na fotce nemá. Má ale klín a menší hlavu než ten druhý samec. Druhý nemá klín vůbec. Má hranatější hlavu, ten poznat je. jinak budou letos 4 letí. Tak se zeptám takhle. Mám jednoho prodat nebo sehnat dvě samice a nechat se vybrat mezi sebou? Panu chovateli takhle děkuji že je to 100 % pár. Díky za rady.

7.4.2010 22:53
hicks

XXX.XXX.183.35

Koupíte 100% pár a teď zde budete psát, jak samice má mít zelená pera pod ocasem. Pletete se. Samice zelená pera nemusí mít pod ocasem. Píšete, že by ptáci měli být 4 letí, ale nikde na fotkách nevidím kroužek a co víc, vůbec jste fotky neoznačil. Chcete poradit, ale necháváte chovatele věštit z křišťálové koule. Dejte sem lepší fotky těch senegalců. K fotce napište, krátký text. Pták číslo jedna, pták číslo dvě. Dejte sem fotku ptáka vyfoceného z profilu a ze spodní části. Pak se chovatelé mohou pokusit TIPNOUT pohlaví dle vybarvení ocasních per, prsního klínu, tvaru hlavy, velikosti zobáku a podobně. Uvědomte si, že ptáci opravdu nemusí být vůbec čtyřletí, ale pro některé i toto nemusí být velký problém k určení pohlaví. Pokud budete zhánět dvě samičky, tak Vám přeji mnoho štěstí, protože to nebude tak jednoduché a vypuštění 4 kusů, tak aby se vybrali páry není taky až tak jednoduché. Tito ptáci se přecijenom nechovají jako andulky.

8.4.2010 17:18
strejdapepin

XXX.XXX.140.80

Ptáci jsou bohužel bez kroužku. Proto není kroužek vidět, jsou tu jen fotky jen co by měla být údajně samička. Fotky samečka jsem sem nedával. Ten klín nemá vůbec a je o dost mohutnější než tenhle. Asi takhle. Tohle je samec.

8.4.2010 17:25
hicks

XXX.XXX.183.35

Ano máte pravdu na poslední fotce je samec. ty první tři fotografie, tedy alespoń záběr na papouška je příšerný. bylo by lepší nafotit jiné fotky. Jinak bych řekl, že by to klidně i mohla být samička a chovatel, který vám je prodával měl pravdu. Když se na oba podíváte musíte vidět, který je robustnější což jste i vlastně napsal. Měl by jste hlavně vidět rozdíl ve tvaru a zbarvení hlavy a pak i v odlišnosti zobáku. Dle mého by jste mohl mít pár, ale jak jsem psal ty první tři fotografie údajné samičky jsou opravdu špatné.

8.4.2010 19:52
stenly

XXX.XXX.241.186

Tak na první fotce je 1,0 jak vyšitej a to se nechlubím ale ještě jsem se nesplet.Snad se vyjádří i CONE,taky tomu rozumí a posoudí jen z fotky.

8.4.2010 20:57
bobin

XXX.XXX.217.151

Dobrý večer chcem sa vyjadriť na otázku pohlavia u vašich senegalcov nebudem tipovať pohlavie z fotiek, ktoré tu boli uverejnené ale ja som si zostavoval pár senegalcov obaja sú rok 2008 , majú pevné krúžky a DNA a môžem Vám na 100% povedať, že už v tomto veku cca 2 roky je na prvý pohľad vidieť patrný rozdiel medzi samcom a samicou. Samec má oveľa väčšiu a hranatejšiu hlavu ako samička aj zobák má o poznanie väčší. Samička má hlavu menšiu zagulatenú. O vyfarbení vtákov nebudem písať bolo tu už všetko povedané. Veľa chovateľských úspechov.:-)

8.4.2010 21:16
hicks

XXX.XXX.183.35

Nerad určuji pohlaví aniž bych papouška neviděl na vlasní oči, ale z poslední fotografie mám stále pocit, že by to mohla být samice, takže bych buďto vyčkal a nebo dal na radu pana Kaplana a nechal bych udělat u tohoto ptáka testy na pohlaví. Kdyby jste bydlel někde ve Zlínském kraji a netroufnul si na to, tak mne kontaktujte budu v průběhu tohoto měsíce provádět odběr u 6 senegalců na testy DNA. A nebo navštivte nějakého veterináře, který Vám krev odebere. Každopádně budete mít jistotu a klid v duši.:-)

8.4.2010 21:26
strejdapepin

XXX.XXX.140.80

Bydlím nedaleko Prahy. DNA nechám v nejbližší době udělat. Chci si být jistý co mám, a nerad bych měl případně pohromadě dva samce. Díky.

10.4.2010 13:39
velpap

XXX.XXX.211.214

Jestli bydlíte nedaleko Prahy, nevím z jaké strany, tak v Říčanech dělá endoskopické vyšetření MVDr. Košťál a je to přesnější než DNA.

10.4.2010 20:05
strejdapepin

XXX.XXX.140.80

Zdravím chovatele. Dnes jsem byl na endoskopii a ten kdo typoval samce měl pravdu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík