Zdravím, začínal s chovem papoušků horských a chtěl bych se na něco zeptat. V dubnu na burze v Kladně jsem si koupil pár horáků. Nyní začali se oba dvy vybarvovat a přijde mi, že se jim na křídlech objevuje moc žlutá. U samečka by mě to nepřekvapilo ale u samičky. Mám strach abych neměl dva samce. chtěl bych poprosit o vaši radu,jestli se od sebe sameček a samičky liší třeba ještě v hlasovém projevu nebo nějak jinak.. popřípadě jestli nekdo nemáte fotku samičky před a po uplném vybarvení. Během týdnu až bude venku lepší světlo tak je vyfotím a sem nahraju, s bleskem jsem oba dva horáci žlutější.
P.S.: zapoměl jsem napsat, že se jedná o lonské mladé.
Předem děkuji za jakýkoliv rady
Já jsem byl ve stejné situaci jako Vy. V roce 2009 jsem koupil dvě mláďata a do jara se mi z nich vyklubali dva samci. V březnu jsem koupil mladou samičku ( skutečně to vypadá na samičku - žádné žluté fleky). Všichni tři jsou ve společné voliéře, neperou se, ale na hnízdění to zatím také nevypadá. Oba samci jsou stejně aktivní, tak nevím, jak to dopadne a který u samičky "zvítězí". Ale není kam spěchat, uvidím jak se to letos spáruje a klidně si počkám na příští chovnou sezonu. Přeji mnoho úspěchů v chovu.
jls
napsal(a):
Zdravím, začínal s chovem papoušků horských a chtěl bych se na něco zeptat. V dubnu na burze v Kladně jsem si koupil pár horáků. Nyní začali se oba dvy vybarvovat a přijde mi, že se jim na křídlech objevuje moc žlutá. U samečka by mě to nepřekvapilo ale u samičky. Mám strach abych neměl dva samce. chtěl bych poprosit o vaši radu,jestli se od sebe sameček a samičky liší třeba ještě v hlasovém projevu nebo nějak jinak.. popřípadě jestli nekdo nemáte fotku samičky před a po uplném vybarvení. Během týdnu až bude venku lepší světlo tak je vyfotím a sem nahraju, s bleskem jsem oba dva horáci žlutější.
P.S.: zapoměl jsem napsat, že se jedná o lonské mladé.
Předem děkuji za jakýkoliv rady
Zdravím mám stejný dotaz také začínám s chovem těchto nádherných papoušků a nevím jestli mám pár nebo ne.