Dobrý den prosím o radu , může být problém ,nebo závada že pták poměrně často "otevírá" zobák jakoby zíval?
Pozoruji tento jev u mého samce amazonana modročelého již několik dní. Mám pocit že jsem kdysi v nějaké literatuře četl že "to" něco znamená,ale nikde nemůžu nic k tomuto problému najít.
Před několika dny jsem jej přestěhoval do jiné voliéry po oddělení od původní samice se kterou byl 3roky ,tuto jsem vyměnil za jinou a ted jsou od sede cca metr ve dvou menších voliérkách. Pozoruji že samec dost často "zývá" jako by chtěl vydat nějaký zvuk nebo něco podobného.Nevím zda to souvisí se změnami které abslvoval nebo je problém jinde. Děkuji za radu Martin
Toto se mi stalo v ekleků,1,0 z ničeho nic začal (zívat) nevěděl jem si rady tak jsem s ním šel k doktorovi a co jsem nečekal -bylo to šprajclé semínko od slonečnice v krku- to jako že zívání bylo to ,že jej chtěl jekoby vydávit ven.Možná je to ten samí problém.
kuknice

XXX.XXX.91.63
Ahoj myslíte že kdyz jakoby ne otevira zobak ale jako by cvaka do toho co to je.