Dobrý večer, ono to je složité. Myslím si, že se tu až tak moc nikdo sám nechválí. Je pravda, že otázka je praktická - jaká síla pletiva -ale ruku na srdce, už po přečtení dostupných informací, a že nyní je těch informací tolik, musím logicky usoudit, že pro takovéto papoušky nebudu dávat pletivo jako pro andulky nebo korely. Já když jsem stavěl voliery, tak jsem nepřemýšlel o tom, jaké pletivo dát. Koupil jsem pletivo s okem 18x18 se sílou drátu 2,2mm, a to jsem věděl, že tam budou ze začátku jen andulky, korely a pestré. Postupem času se osazenstvo měnilo, aniž bych řešil sílu pletiva, která je plně dostačující i pro dnes chované ptáky. Snad jsem tímto svým příspěvkem nikoho neurazil. V opačném případě, se všem hluboce omlouvám dopředu. Všem chovatelům hodně zdaru a hodně dobrých odchovů.
Reakce na příspěvek ALF.Nevím kde jste "dostupné informace"našel vy,ale já si raději nechám poradit od zkušených chovatelů,jelikož praxe bývá leckdy jiná než teorie.Pokud se chystáte stavit voliéry,což je investice nemalá ,určitě budete chtít mít všechno promyšlené do nejmenších detailů,aby se vaši svěřenci měli co nejlépe.Proto jsem toto téma otevřel.Chovu zdar.
Dobrý den, je důležité jaké amazoňany chcete chovat, mám venezuelské a žaky. Pletivo pletené oka 1,9x1,9 síla drátu 1,7 a dále bodované oka 2,5x2,5 síla drátu 2,05, měl jsem pletivo 1,9x1,9 síla drátu 1,65 a nepálci ho celé roztrhali. Jinak u austrálie mám pletivo bodované 1,9x1,9 síla drátu 1,45 nebo 1,65. Petr