Dobrý den,
minulý týden se mi začali klubat mláďata kakariků. Vyklubali se mi čtyři, kteří jsu v pořádku a samice o ně pečuje. Bohužel jsem našla 2 mláďata vyklubaná, ale mrtvá. A ze zbývajících 4 vajec si mláďata udělala pouze otvor a uhynula. To se mi stalo ještě u korely. Jedno mládě naprosto v pořádku a druhé uhynulo trochu vyklubané. Chtěla jsem Vás poprosit o radu zda mláďata byla slabá, nebo jinak neschopná života nebo je něco špatně na mojí straně co bych mohla napravit. U andulek a zebřiček tento problém není. Krmení dostávají všichni stejné + vaječnou směs, senegalské proso, moučné červy ... Všichni ptáci jsou z loňského jara. Děkuji za odpověď
Chovám Kakariki ale tohle se mi zatím nestalo ... Jediné co mě napadá, je nízká vlhkost ... ale v tomhle počasí ??? Anebo chladné počasí ??? Je fakt, že když se začnou klubat, tak je kontroluji 2x denně, v případě když klubání postupuje po 24 hodinách pomalu, tak mu lehce pomůžu vyloupnutím malého kousku u zobáku. Na vyklubání mají většinou 20 - 48 hodin.
TiborTeam.eu