Dobrý den, spíše bych řekl,že se moc nedaří tak špatnou snášku jsem ještě za celou dobu co chovám bažanty ješzě nezažil. nicméně něco je přec nalíhnuto.
Takže 14 denní satyrové cabotovi a temminckovi
tak si nestěžujte , gratuluji , letos bych rád ty Caboty , tak jestli něco bude , tak se domluvíme
Dobrý den, bohužel Adame nevím o nikom kdo by měl hnědé ušaté. Jinak Předevčírem vyseděla temminková slípka 3 kuřata. Mám ve voliéře trio (1,2) a navíc je kohout dost agresivní tak jsem nevěděl jak to dopadne, jelikož druhá slípka ve voliéře může být problém. Dnes ráno jsem šel s obavou zkontrolovat stav věcí a jaká byla moje radost, když vidím kuřata se slípkou pobíhat po voliéře a doufám že to nezakřiknu jak kohout tak druhá slípka jsou v klidu a kuřat si nevšímají. Obecní jsou vylíhnutí pouze dva třetí kuře bohužel nevylezlo. Fota dám, až přestane pršet. Jinak úžasný rok když neprší tak leje jako z konve.
Zdravím všechny Míla
Tak tři dny staří temminckové, díky štěpkům na dnu voliéry tak přes velmi intenzivní deště je celkem slušně a netvoří se kaluže. Zdraví Míla
Dobrý den. Chtěl bych poprosit zůčastněné o radu. Již několik let se věnuji chovu exotického ptactva, ale rád bych zkusil i něco nového. Jelikož u novostavby budu mít poměrně velkou zahradu cca 250 m2 zvažoval jsem chov pávů. Ale kvůli jejich hlučnosti od toho asi upustím. A jak tak pročítám články a zajímavosti, zajímalo by mne jak je to s bažanty. Předně vůbec nevím jaký druh pořídit, aby nebyl náročný na chov pro začátečníka, dobře snášel zimu, cenově dostupný, jakou by měli mít velikost voliéry, čím ji osázet, jak a kde hnízdí, zastřešení voliéry ano nebo ne? Děkuji za informace. Loudas@centrum.cz
loudas
napsal(a):
Dobrý den. Chtěl bych poprosit zůčastněné o radu. Již několik let se věnuji chovu exotického ptactva, ale rád bych zkusil i něco nového. Jelikož u novostavby budu mít poměrně velkou zahradu cca 250 m2 zvažoval jsem chov pávů. Ale kvůli jejich hlučnosti od toho asi upustím. A jak tak pročítám články a zajímavosti, zajímalo by mne jak je to s bažanty. Předně vůbec nevím jaký druh pořídit, aby nebyl náročný na chov pro začátečníka, dobře snášel zimu, cenově dostupný, jakou by měli mít velikost voliéry, čím ji osázet, jak a kde hnízdí, zastřešení voliéry ano nebo ne? Děkuji za informace. Loudas@centrum.cz
Dobrý den, já bych Vám radil navštívit nějaké chovatele a podívat se jak a jaké druhy chovají aby jste získal představu. Jinak nějaké informace najdete i na mých webových stránkách. A pokud budete mít zájem kontaktujte mě. Zdraví Míla
Zdravím. Tak konečně přídávám pár slíbených fotografií kuřat s.temminckova pořízených při jejich kroužkování . Bura Adam
Kuře při kroužkování.
A co vy ostatní, jak jste pokročili?
PS: Ahoj Mílo. V jednom tvém článku jsi uvedl směs zrnin, kterou si mícháš pro bažanty. Můžeš nám napsat v jakém poměru jsou jednotlivé zrniny? Díky Adam