Vrabec domácí - jak odchovat mládě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2010 09:31
army

XXX.XXX.224.10

Dobrý den, před pár okamžiky jsem našel pod okapem vypadlé ptáče vrabce. Už je celkem slušně opeřené, ale má na sobě ještě stále hodně nažin a to hlavně pod křídly, na břiše a bocích. Cholilo se tam zimou. Je jasné, že z hnízda ještě nevylétlo, letky jsou z větší části ještě zapouzdřené. Vzal jsem ho domů a dal po žárovku. Ale co s ním dál? S dokrmováním žádné zkušenosti nemám, natož s dokrmováním drobných ptáků. Je něco co bych mohl udělat? Nějak se pokusit ho dokrmit? A čím, když nemá žádnou dokrmovací směs? Zrovna mi vyletují z hnízda astrildi bělolící, tak jsem myslel, že bych ho šoupnul k nim do hnízda, ale zase si nechci do chovu zatáhnou nějaký parazity... a nevím zda by ho krmili... Poraďte prosím. Děkuji.

Army

30.5.2010 11:14
podperapetr

XXX.XXX.49.1

Do takhle malého vrabce můžete nacpat vlastně cokoliv. Oni sice krmí hmyzem, ale jinak ztráví všechno. Třeba namočit piškot do vlažného mléka, kousky vařeného masa, vejce na tvrdo, usmrceného moučného červa. Dejte ho do krabičky, aby necestoval a nedostal se někaké kočce pod fousy. Zřejmě vypadl z hnízda, když se předháněli pro krmení.

30.5.2010 11:29
army

XXX.XXX.224.10

Děkuji za reakci. Udělal jsem mu provizorní hnízdo vyložené látkou a je pod žárovkou aby byl trochu v teple. Hned jdu skusit něco umíchat a nakrmit ho.

Army

30.5.2010 11:30
army

XXX.XXX.224.10

Ještě dotaz. Jak často přibližne by se měl krmit? A kolik toho najednou? Díky moc.

Army

Roska

26.6.2022 14:22
Roska

XXX.XXX.26.66

Mám doma malého vrabce čerstvě narozeného co spadl z hnízda nechce se mu moc jíst ale něco jsme mu dali ale jak často ho mám krmit ?

Neregistrovaný uživatel

26.6.2022 14:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Roska napsal(a):
Mám doma malého vrabce čerstvě narozeného co spadl z hnízda nechce se mu moc jíst ale něco jsme mu dali ale jak často ho mám krmit ?

Nemáte šanci, zejména pokud mu NĚCO dáte.

29.6.2022 14:41
OnlyK

XXX.XXX.168.140

Vrabce jsem vypiplala nejednoho, většinou jsem krmila ze stříkačky (přijde mi to tak lehčí než pinzetou kousky) - v hmoždíři hodně na jemno podrtit zeleninu, semena, hmyz, vaječné skořápky atp. - vše, co by našli a sezobli i v přírodě, zalít vodou aby to mělo kašovitou konzistenci a krmit podle času, někdy co hodinu, někdy klidně po třech, čtyřech hodinách, oni nějakou chvíli vydrží. Nonstop tepelnou žárovku, udělat provizorní hnízdo a zajistit aby se nikam mimo neodkulil. Až by byl větší, čekejte, že vás bude všude chtít následovat a brzy ráno bude křičet o jídlo a dělat rachot v ubikaci (pokud nebude na volno, což nedoporučuji už kvůli vyprazdňování)

Ale ne každý se vypiplat dá a musí se počítat i s možností, že pojde. Člověk do něj nevidí, co se mu při pádu stalo, jak dlouho byl na zimě atd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík