Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2010 14:39
student

XXX.XXX.175.142

Zdravím, chci začít s chovem mníšků, a protože nevím o nikom v okolí, kdo by je choval tak bych chtěl požádat o nějaké informace, než se pustím do nákupu a podobně.

Asi zásadní věc jak je to s hlukem? Dá se říct, že toto je jejich maximum nebo umí i něco ještě ,,lepšího‘‘? http://www.youtube.com/watch?v=hm6-C_s6JhE&feature=related

Jinak bych pro ně měl volnou voliéru 4x1x2, tak by mě kolik tam může být párů zda 1, 2, 3?

Jak je to s jejich odchovem? Docela často jsou vidět ručně dokrmení, tak jestli proto, že jsou tak suprově ochočitelní nebo je to i proto, že se např. často blbě starají?

No a v neposlední řadě by mě zajímaly přibližné ceny mutací a štěpáků.

Děkuji, všem za odpověď, pokud by se našel někdo z okolí Olomouce, Přerova či Prostějova a byl by mi ochoten poradit osobně, budu jen rád.

13.6.2010 15:55
jurin

XXX.XXX.90.180

Zdravím,
křik není nic hrozného, pokud mají dostatek větviček tak celý den staví a vylepšují hnízdo a, trošku si zakřičí jen ráno a večer. Vaše voliéra je vhodná klidně i pro ty 3 páry. Většinou jsou to výborní rodiče, dokrmují se hlavně proto že jsou to také ideální mazlíčci, perfektně ochočitelní. Mám dva páry a oba plní své rodičovské povinnosti na výbornou, zatím nezklamali. Ceny mutací nevím, mám jen přírodní a modré, přírodní s DNA nechávám za 1000kč, modré s DNA za 2000-2500kč, štěpáky kolem 1500kč (za tyto ceny jsem odchovy prodával vloni)

Tomáš

nikolas

13.6.2010 18:55
nikolas

XXX.XXX.142.65

Plně můžu podepsat odpověď nade mnou, mníšci jsou výborní rodiče i když vyjímky se taky jistě najdou. S křikem to není tak hrozné, i když je jeich jejich hlas dost nepříjemný tak křičí málo, většinou jen když je okolo voliér nějaký pohyb. Mám jeden pár a od roku 2005 odchovává každý rok 5 až 7 mladých.
Na ochočení jsou oblíbení z důvodu že jsou to hodně zábavní klauni a člověk se s nimi nenudí.

13.6.2010 21:20
mau

XXX.XXX.96.36

Mnisky chovam a odchovavam, a jsem zhruba uprostred mest, ktere pisete. Klidne napiste mail.

Přidejte reakci

Přidat smajlík