Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.6.2010 16:30
jurin

XXX.XXX.90.180

Docela mě mate Váš nadpis a text v článku, jestli jsou to hyacintový (Anodorhynchus hyacinthinus) nebo kobaltový (Anodorhynchus leari) ale podle videa u článku byl minimálně první dva skutečně kobaltoví jsou. A troufnu si říci že těhle ptáků bude v ČR mnohem více. Bohužel je také škoda, že se tihle zabavení ptáci do chovu českých chovatelů nedostanou a skončí někde v záchytném centru, v lepším případě někde v ZOO. Ne že bych podporoval černý trh s papoušky ale po tom jsou jsem v některých ZOO viděl jim prostě nevěřím. Je podstatný rozdíl když si tyto ptáky obstará za těžký prachy chovatel který se o ně bude maximálně starat než nějaká ZOO a zachytná centra jejiž "vyškolení" zoologové a ošetřovatelé to mají jako práci....

Zhrnuto podrtrženo, chyceným pašeráků napařit vysoké tresty nebo hoodně velkou pokutu, ptáky umístit do chovů specializovaných chovatelů nebo předat do Loro parku, to je totiž asi jediná instituce která by byla schopna tyto ptáky udržet naživu a pokusit se o jejich odchov. V zachytném centru by tito ptáci s velkou pravděpodobností rychle pošli. Realita je bohužel úplně jiná, protože v tomto kurupcí prolezlém státě nejde ani tak o ochranu přírody jako spíše o angažování se a udělání si jména...

14.6.2010 20:48
raduz

XXX.XXX.159.53

Dobrý Večer,mě osobně by spíš zajímalo jak se ti pašeraci dokázali dostat k tak cenným druhům ptactva..ač nejsem chovatel velkých druhů papoušků stojí asi za zamyšlení že kdesi v ČR se najdou 3kusy nejoohroženějšího druhu papouška když na celém světě jich je v zajetí drženo na 4desítky...smajlík

14.6.2010 22:19
brno

XXX.XXX.169.158

Ti ptáci byli podle mě určeni chovateli, který je vlastní legálně a odchov od těch ilegálním má potom na co napsat. Do které republiky putovali, se asi nedozvíme. U žaků dříve běžná věc. Korupce prostě funguje všude.

15.6.2010 09:09
docid

XXX.XXX.172.126

jéé to je zase senzací pro televizu co... novináři psali něco i o amazonanech. Ale ta přepravka pro ary mě fakt fascinuje, hlavně ten dřevěnej obratlík který drží dvířka. Myslim si, že kdyby je navybrakovali celníci, ten majitel by pak otevřel kufr a ptáci by mu frnkli. Když někam jedu pro ptáky, tak i když jedu pro rozelu a mám po ruce hajzlpír, udělám z něj kupní smlouvu abych se vyhnul popotakovčkám na celicích... smajlík

15.6.2010 13:34
miros

XXX.XXX.228.20

mily pane, ja si skor myslim, ze colnikom nechybali ani tak kupne zmluvy (kedze aj zmluva uzatvorena ustne je pravoplatna) ako platne a legalne doklady CITES, kedze tieto druhy su v prvej skupine a podliehaju prisnej administrativnej kontrole. a ked budete kupovat rozelu tak nemusite ani zbytocne plitvat toaletnym papierom na tu kupnu zmluvu a colnici si vas urcite ani nebudu vsimat.

15.6.2010 14:17
docid

XXX.XXX.172.126

kolego, myslel jsem to tak, že je potřeba mít nějaký papír u sebe, byt´ i běžná policejní kontlola při cestě se může zvrtnout. Naši ochránci přece nejsou školeni na to, aby rozeznali druhy papoušků. Myslím si tedy, že kdyby mě zastavila hlídka, něco mi v kufru řvalo, i kdyby ta rosela, tak by z toho začali dělat scénu a nějakou senzaci, kovbojka jak ve filmu, celní správa, kriminálka, televize. Pak by jim musel někdo ukázat atlas papoušků o který druh se jedná aby nebylo zle. Tet mě tak napadlo, asi sebou začnu vozit atlas ptáků:o)

15.6.2010 14:51
miros

XXX.XXX.228.20

kolego, vsetci dobre vieme ze ti vtaci, ktori boli pri tejto prehliadke zadrzani nemali nic spolocne s legalne drzanymi jedincami, tam tie chudinky learove vytiahli asi niekde v krajine tretieho sveta z nejakej este mensej prepravky v ktorej boli mozno aj 5 alebo viac tyzdnov len niekolko hodin predtym ako ich nasli colnici. uz sa to tu kedysi preberalo a ti pani colnici, ktori robia tieto zatahy, vedia velmi dobre o ake druhy a ako vzacne druhy ide a taktiez velmi dobre poznaju ich penaznu aj spolocensku hodnotu. nemylte si to s pracovnikmi odboru zivotneho prostredia, ktori vo vacsine naozaj nerozoznaju obrazne povedane korelu od are.

17.6.2010 16:43
lubo777

XXX.XXX.208.225

Treba povedať,že pán colník mal odvahu (alebo netušil čo možno čakať),keď ich vyberal holými rukami:-) ...
A inak bolo vidno na prvý pohlad,že ten krúžok pôjde dolu :-)) ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík