tak jsem kontroloval jak se vede mladým v budkách a pořídil pár fotografií.
Od páru 1,0 štěpitelný na žluté a skořici +0,1 skořicová štěpitelná na žluté z 11 vajec 9 mladých. Nevím zda jsem neudělal chybu že jsem je nechal všechny ale zatím jsou krmeny dobře. Vypadá to na 2x přírodní, 5x skořice, 1x žlutá skořice a 1x žlutá.
Od druhého páru 1,0 žlutý +0,1 modrá štěpitelná na žluté z 5 vajec 3 mladé jedno uhynulo.
Gratulace pěkný odchov,u těch kde uvádíte albíno nebo stříbrná skořice to už ted musí být jasné,pokud je to albíno bude mít červené oči ,stříbrná skořice to být nemuže pokud samec neštěpí na skořici.Tak že pokud to má černé oko je to stříbrný pták,ale i tak pěkní.Budete prodávat ty žluté mněl bych zájem o samici díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Musím se přidat.Opravdu nádhera to se musí nechat.Pavel
Jestli samec štěpí na skořici to nevím ale mládě má zatím červené oči tak uvidím zda stmavnou. Na prodej budou všechny mladé. Mám i loňskou žlutou skořici nechanou jako rezervu.

nikolas

XXX.XXX.142.65
Hoblovačky.
Tak u toho bílého penanta už je to jasné,oči už má tmavé, takže je to stříbrná skořice a na tuty samice. Složení rodičovského páru tedy musí být 1,0 žlutý štěpitelný na skořici a modrou a 0,1 modrá štěpitelná na žluté.
Dáváte jsem fakt krásný fotky penantů jen by to chtělo mít víc než ty dvě voliérky co mám a mohl bych si něco koupit.
No snad se mi podaří nějakou voliéru postavit.
Do budek dávám vlhké hoblovačky a navrch pár kousků namočeného strouchnivělého dřeva. To si samice úplně rozemele.
Foto je z jara kdy jsem sestavoval nový chovný pár. Nakonec se dal do kupy žlutý s modrou. Zustali mě dvě samice ta přírodní je štěpitelná na žluté a dneska jsem ji pozoroval jak dělá na bidle kolíbku a chce se pářit ale žlutá o ní nemá zájem. Ta zas už snesla tři vejce.

tady jak rostou,taky dnešní foto a poslední ať tady zbyde nějaké místo pro ostatní chovatele