Dobrý deň, tak som sa posunul smerom ako som si zaumienil- mať len jedného kanára (aspoň zatiaľ) pre radosť. Chcel som pôvodne farebného, ale chovateľ mal aj pár dutospevcov a zostal som v nemom úžase aké je to krásne. Na nete som videl kopu videí a myslel som si, že harckí vreštia. V tých videách musel byť mikrofón, lebo sú strašne tichí a príjemní.
Strašne sa mi páči ich spev čoto som prečítal vypočul a zistil som, že môj kanár nespieva všetky role. Od bývalého majiteľa vem, že kanár bol aj na súťaži. Je nejako možné, že by začal znovu spievať ostatné role?
Začal som mu púšťať z netu stiahnuté kolekcie, aby som ho pozvbudil a k dutým roliam, ktoré spieval pridal hukoty. Je možné, že by začal postupne všetky? Aký je dôvod, že prestane časom spievať všetky role?
Ďakujem.
Aj ja som si kúpil pre radosť pár a hlavne pre spev. Mám aj oranzovych ale hoci dutospevci majú už jedno hniezdenie za sebou toho môjho samčeka som za pol roka nepočul spievať. Oranzovy spievajú a on je asi nemí. Dokiaľ sa nevyliahlo mladé, som si myslel že sú to dve samicky. Tiež by ma zaujmalo akú to ma príčinu. Po hniezdeni dám samcov extra aby sa nevideli a dúfam že sa prejaví.
Harcký kanár zpívá skoro pořád, ale během přepeření ne, a to je léto.mě ve volieře zpívá pořád nějaký, i v zimě.pokud je se samickou, tak nemusí.nejvíce, pokud je nablízku nějaký konkurent.to se přezpívávají.vydrzte u této skupiny kanarů, stojí to opravdu zato.hlavní zpěvná sezóna je od října do ledna.