Kam se poděla droboť??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2010 22:19
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

už delší dobu pročítá inzeráty na fauně, scháním droboť nějaké amadiny, snovače a podobně, ale nedaří se v inzerci se objevují samé rozely, a jiní australští papoušci, kterých je doslova záplava, to se drobotina už nechová? nevezete něco do týníště?

16.7.2010 22:42
romika

XXX.XXX.157.61

Jo Amadiny vidím pouze u výkupčích a není jich málo až sám sem se tomu divil.smajlíksmajlík

16.7.2010 23:09
miloslavklus

XXX.XXX.200.115

Dobrý večer i já bych řekl že drobotě je v inzerci čím dál míň, je to škoda ale papoušci jdou asi líp na odbyt.Včera nebo převčírem jsem ale tady na inzerci četl nabídku snovačů.Hodně štěstí.Míla.

16.7.2010 23:25
t0nd4

XXX.XXX.80.4

já mám amandiny diamantové a guldy dále mexické hýly prodaval jsem v přerově diamantku za 300 guldu400 hyly za 450 bylo mi řečeno že jsem drahý tak jsem to dal do výkupu guldy za 350 diamantky po 270 hyly za 400

nikolas

17.7.2010 00:17
nikolas

XXX.XXX.142.65

miloslavklus napsal(a):
Dobrý večer i já bych řekl že drobotě je v inzerci čím dál míň, je to škoda ale papoušci jdou asi líp na odbyt.Včera nebo převčírem jsem ale tady na inzerci četl nabídku snovačů.Hodně štěstí.Míla.

Neřekl bych, že jdou papoušci líp na odbyt. Právě proto, že je jich tolik tak prodej dost vázne. O drobotině bych řekl, že se tolika chovatelům nelíbí proto ji nechovají. Papoušci jsou atraktivnější se zajímavějším způsobem života a s krmením je to u nich taky jednodušší. Já osobně jsem na tom stejně a veškeré drobotině říkám asi neprávem že jsou to "vrabci". Nic ve zlém je to takový můj osobní pohled na tuto skupinu ptáků. No řekněte, nejsou tito dva alexandři nádherní ?

17.7.2010 04:19
eden

XXX.XXX.82.189

Já chovám všechno od amazoňanů až po chůvičky. Papoušci jsou krásní, ale kdo nikdy neměl v chovu droboť, tak není chovatel. Dívat se na zajímavý způsob života těch mrňousků, uklidit jim voliéru, dát krmení a pozorovat jak staví hnízdo to je úplně něco jiného než se dívat na důstojného amazoňana. Kdo v chovu tyhle prťousky neměl o moc se ochudil. A pak chovatel nesmí za každým brkem vidět peníze, to potom těm ptákům nemůžete dát ani nažrat, protože jim vyčítáte každé sousto které pozřou a stříháte metr kdy bude další burza aby se utíkalo do výkupu. To nemůžete mít s ptáků radost, ale jen starost za kolik právě vykoupí a jestli to vykoupí.

17.7.2010 09:03
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

papoušci jsou hezcí ale drobotina alespoň do části volier patří, drobotina je mě velice sympatická hlavně z toho důvodu, že neničí voliery a k zařízení vnitřku se naskýtají neomezené možnosti, vždy mě naprosto unese když jim osázím volieru zelení, napodobím jejich přirozené podmínky a tato kombinace zeleň a maličcí často barevní ptáčci je něco úžasného, ano snovači se tu objevili ale bohužel to nebyli právě ty výrazné druhy co se týče zbarvení, proto kdyby jste někdo do týníště vezl nějaké amadiny páskované, či diamantové, guldy, snovače, a jinou zajímavou drobotinu měl bych zájem dříve než to dáte do výkupu, pokud teda nebudete trvat na odběru velkého množství, měl bych zájem spíše jen o něco pro okrasu a radost, můj email je: lubos.jedlinsky@seznam.cz
adminovi se omlouvám že kontakt dávám sem a né do inzerce, ale v inzerci je vždy jen krátkou chvíly a po té zmizí na dalších stránkách, už jen proto že se několikrát za sebou objeví stejný inzerát od inzerta

18.7.2010 19:21
abogado

XXX.XXX.36.77

Dobrý deň.
Ja osobne som choval droboť, potom som prešiel na papagáje, ale dnes som sa opäť vrátil k drobotine. Mám vo svojom chove Amadiny Gouldove prírodné vo všetkých troch farbách hláv, amadiny paskovane, zebričky ako hladke tak aj chocholate, a snovače napoleonove. :-)
Darmo, drobotina je drobotina.

6.2.2012 22:31
roman7

XXX.XXX.103.250

Dobry vecer.Mel bych zajem o diamantky.Tedy o 1.2.Děkuji 775986858

7.2.2012 10:23
eden

XXX.XXX.51.53

Ono odchovat droboť je trošku větší umění než odchovat nějaké papoušky. Když už se ti mrňousci konečně vylíhnout, tak je třeba staří vyházejí z hnízda. Nebo snesou vejce a nesedí na nich. Na určitou skupinu odchovu ptáků musí být člověk kouzelník. Někomu se nevylíhnou ani andulky. A když se už konečně něco vylíhne a není o to zájem, tak je to problém taky. Ne vždycky se daří podle toho co by si člověk přál.

7.2.2012 10:59
syrmaticus

XXX.XXX.204.228

V ČR je opravdu přepapouškováno, na tom se shodlo dost chovatelů různých rodů ptactva. Astrildi jsou na tom relativne dobře, hůř jsou na tom carduelidi, hrabaví, vrubozobí, měkkozobí a ostatní měkkožraví a co teprve krátkokřídlí, chovatelů jeřábů, chřástalů apod se najde opravdu jen po skrovnu a tak by se dalo pokračovat dál a dál. Čím tomu je?
Martin H.

7.2.2012 13:17
zbosace

XXX.XXX.59.77

Je to ovplyvnené minulosťou obyvatelstva ČR ale i SR a ich mentalitou. Chov pap. je relatívne nenáročný a stým spojené československé královstvo výkupcovské tomu od revolúcie velkou mierou napomáha. Papagájom stačí voliera pripadne klietka, dve bidlá, jedna budka, krmitko, napájačka a ide sa chovať. Kdežto droboti a ostatným radom zabudnutého vtáčieho raja musíte ulahodiť podmienky, skúšať budky, zabezpečiť klud, prípadne aranžmá vytvárajúce ilúziu prírodného zákutia, skúšať aj niečo do krmítka čo sa nedá bežne kúpiť. A to nehovorím o vtáctve ktorému treba ukrojiť večšiu časť s pozemku na jeho chov. Tých pár bláznov čo to aj chová má potom aj tak problém sa ,,zbaviť,, prípadných odchovov. A keď k Vám niekto príde prvé čo je sa spýta či sa to dá aj predať. Ďalšou nepeknou záležitosťou sú umelé liahnutia. Je to vidieť u kurovitých, skoro každý koho poznám robí prepeličky ako na bežiacom páse. Ani im neumožníme aby to skúsili samé. A ruku na srdce. Ak sa budú drobotina a aj ostatné dariť, stanú sa finančne nezaujmavé. Znovu zostane len zopár,, skalných,, ak bude z čoho začínať a kolotoč sa zopakuje.

7.2.2012 16:57
zpet

XXX.XXX.133.119

Luboš Jedlinský napsal(a):
už delší dobu pročítá inzeráty na fauně, scháním droboť nějaké amadiny, snovače a podobně, ale nedaří se v inzerci se objevují samé rozely, a jiní australští papoušci, kterých je doslova záplava, to se drobotina už nechová? nevezete něco do týníště?

pomrzla když je chov. nechávají venku

7.2.2012 17:17
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

zpet napsal(a):

Když už odpovídáte tak odpovídejte prosím normální a rozumné odpovědi a neplácejte hlouposti... Na tuhle odpověď zde opravdu všichni čekali... S pozdravem Škvor.

7.2.2012 17:40
zpet

XXX.XXX.133.119

Venca Škvor napsal(a):
Když už odpovídáte tak odpovídejte prosím normální a rozumné odpovědi a neplácejte hlouposti... Na tuhle odpověď zde opravdu všichni čekali... S pozdravem Škvor.

dočkali se

7.2.2012 18:03
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

zpet napsal(a):
dočkali se

smajlík škoda že zde není smajlík se vztyčeným prostředníčkem... Myslím že zde na ifauně by se hodně používal a v tomto případě bych ho použil bez váhání...:-)

7.2.2012 19:19
jena74

XXX.XXX.142.29

Dobrý večer všemsmajlík , když ono je to stou drobotinou složité ono když chovatel něco odchová a má přebytky tak nemá šanci pro malý zájem chovatelů něco prodat .Nemám vůbec nic proti chovatelům velkých papoušků ale v dnešní době chcou lidi samí papouchy a o droboť nikdo nejeví zájem.Vždyť jakej je krásnej pohled i na klícku z pěknejma zebřičkama nebo chůvkama.No vypadá to tak že pokud se to v našem chovatelském odvětví trochu nezlepší tak mi droboťáři vymřem po přeslismajlíkci.Ono totiž co slíchám na burzách tak ani výkupáci drobotinu moc neberou a když berou tak obrazně řečeno skoro zadarmosmajlík.A tím se není čemu divit.No tak z toho plyne aspoň pro mne pro letošní sezonu omezím odchov a nechám to osudu ta doba přece někdy musí přijít že se stane droboť žádaná:-).

7.2.2012 20:07
vogel

XXX.XXX.49.10

zpet napsal(a):

Proč Vám dovolil administrátor se vrátit zpět, napřed jste chtěl sám zrušit a nyní opět příspívate kravinama.

7.2.2012 20:16
zbosace

XXX.XXX.236.166

vogel napsal(a):
Proč Vám dovolil administrátor se vrátit zpět, napřed jste chtěl sám zrušit a nyní opět příspívate kravinama.

Ignorujte prosím Vás príspevky ktoré Vás popudzujú. Iná cesta tu nie je. Admin určite ak bude mať čas posúdi dôvod jednotlivých prispievatelov prečo sa do toho ktorého príspevku zapájajú a podnikne správne kroky!!!!! Aj pánovy ,,zpet,, by sa dalo oponovať ale nemá to cenu. Tý čo ich chov drobote oslovil to nemajú a nebudú mať jednoduché ale aj v chovatelstve je selekcia a zostanú len najsilnejší jedinci.

7.2.2012 20:51
zpet

XXX.XXX.133.119

Venca Škvor napsal(a):
smajlík škoda že zde není smajlík se vztyčeným prostředníčkem... Myslím že zde na ifauně by se hodně používal a v tomto případě bych ho použil bez váhání...:-)

Nechápu ? otázka zněla kam se poděla doboť, má odpověd je jasná buď pomrzla někteří jeďinci míněno ptactvo, nebo se chovatelé obávájí převozu papoušku na burze v těchto mrazech . Ten prostředníček si můžete ukazovat u zrcadla nemo známém, mám dojem že sem se nehodí . Pokud je to míněné na mě. Já zde mám 4 přízpěvky na foru . můj nic je ( zpet) Nikoho zde neurážím a od vás žádám za sebe totéž děkuji hezký večer.

7.2.2012 20:55
zpet

XXX.XXX.133.119

Venca Škvor napsal(a):

Mladíku, zřejmě jsem se vyjádřil ne zcela přesně ,míněno vše je buť pomrzla více chovatelům třeba odchov ,nebo nechtějí v tomto počasí ptactvo převážet do prostor v průvanu . Tak neurážejte děkuji S pozdravem Zpet

7.2.2012 21:06
zpet

XXX.XXX.133.119

vogel napsal(a):

Zaprvé jsem požádal slušne a oficiálně admini , přizpívám zde jen když mám čas a to v sobotu-neděli . Otázka na: Burza Hodonín a Krmení ptactva v zime a zálet .Dnes k droboťi a volieře. Nic víc nic mín. A nechápu co vám je vůbec potom ste nějak moc zvědav, a laskavě mě neurážejte nemá nikdo důvod, děkuji pane Vogel více jsem z vašeho profilu nějak nenašel údaj e-mail? že jsem vám moch napsat přímo na váši otázku e-mailem .Hezký večer s pozdravem zpet.

7.2.2012 21:29
zbosace

XXX.XXX.236.166

zpet napsal(a):

Vidíte, keby ste to napísal takto vo Vašom prvom príspevku do tejto témy určite by to bolo poňato jinak. Ale aj tak pochybujem že pomrzla, skôr to čo píšete v druhej časti. Poveternostné podmienky a podmienky na burzách nedovolia aby sa ponúkal takýto sortiment vo večšej miere. Hlavne tý, čo majú prekúrené priestory by vtáctvo odsúdili ak nie na smrť tak určite na dlhotrvajúce problémy. Burza v Přerove ale podla mňa nenasvedčuje tomu že by sa určité druhy nedali zohnať. Chce to len pravidelnejšie navštevovať tieto akcie v teplejšej časti roka. Ak si vezmem do ruky Vegerov Kapesní atlas, tak som v Přerove videl asi všetky druhy v ňom spomenuté a aj niečo naviac. Pan Jedlinský si určite príde na svoje ak sa trochu počasie umúdri.

7.2.2012 22:02
zpet

XXX.XXX.133.119

zbosace napsal(a):
Vidíte, keby ste to napísal takto vo Vašom prvom príspevku do tejto témy určite by to bolo poňato jinak. Ale aj tak pochybujem že pomrzla, skôr to čo píšete v druhej časti. Poveternostné podmienky a podmienky na burzách nedovolia aby sa ponúkal takýto sortiment vo večšej miere. Hlavne tý, čo majú prekúrené priestory by vtáctvo odsúdili ak nie na smrť tak určite na dlhotrvajúce problémy. Burza v Přerove ale podla mňa nenasvedčuje tomu že by sa určité druhy nedali zohnať. Chce to len pravidelnejšie navštevovať tieto akcie v teplejšej časti roka. Ak si vezmem do ruky Vegerov Kapesní atlas, tak som v Přerove videl asi všetky druhy v ňom spomenuté a aj niečo naviac. Pan Jedlinský si určite príde na svoje ak sa trochu počasie umúdri.

Vidíte, když sem dám já nějaké téma furt na mě někdo zautočí proč jsem zde se mě táží , teť jim píši už naposled ,mám právo také na moderovaném foru slušně přizpívat do fora, nemoderované nemám k němu přístup mám bokovanou IP adresu za dřívější rest stím souhlasím ,jsem raději zde na ifauna a na Amadia Goldové stránkách , teť jsem rád že na moderované ifauna.cz panuje norální téma a diskuze i o dornějších ptácích a mohu nahlížet a podílet se na diskuzích a ptát se na otázky i je podávat. Na to snad právo mám i ostatní co zde jsou, jsem tu rád také a prosím už mě nenapadejte nevím ani proč děkuji . Toto není míněno na vás pane (zbosace) a souhlsím sváma z drobotinou .Díky za radu beru navědomí

8.2.2012 06:17
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

zpet napsal(a):
Mladíku, zřejmě jsem se vyjádřil ne zcela přesně ,míněno vše je buť pomrzla více chovatelům třeba odchov ,nebo nechtějí v tomto počasí ptactvo převážet do prostor v průvanu . Tak neurážejte děkuji S pozdravem Zpet

Ok... Příště se tedy vyjadřujte přesně protože pak to tu takhle vipadá...

8.2.2012 08:23
saluki

XXX.XXX.6.82

ahoj, určitě by prospělo číst pozorněji, ono odpovídat na otázku "kam se poděla droboť?" z července 2010, že pomrzla v únoru 2012 je i navzdory neslušné formě spíš úsměvné :-), nemyslíte?

8.2.2012 18:16
jerrda

XXX.XXX.3.4

saluki napsal(a):
ahoj, určitě by prospělo číst pozorněji, ono odpovídat na otázku "kam se poděla droboť?" z července 2010, že pomrzla v únoru 2012 je i navzdory neslušné formě spíš úsměvné :-), nemyslíte?

Ani Já jsem se nevšiml ,když jsem to prošítal#lezim-smichy.Je vidět že jsou ještě lidé kteří jsou všímaví.:-):-)smajlíksmajlík

11.2.2012 08:50
zabomys

XXX.XXX.180.2

droboť tak vyletěla cenově nahoru, že to nikdo nekupuje. Před časem jsem měl např snovače ohnivé. trvalo asi pět let než jsem od výkupčích vymámil jednoho samečka a několik samiček. Těžko se to poznává, když jsou v zimním šatě a pak to zklamání, když se po přepeření po dvou letech nadějí změní samička třeba v atláska. Papoušek žije déle a dělá také radost. Docela se ochočí a i když si nechává odstup, tak si přijde na pletivo pro pamlsky a reaguje víc na chovatele než drobotina. V době odchovu mladých vyloženě žebrá a pokukuje co dobrého jim nesu. Už bych za vdovku rajskou nedal 1100kč. To si raději koupím papouška a budu se s ním radovat několik let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík