Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2010 22:23
bouda

XXX.XXX.236.253

Dobrý den. Chci poprosit chovatele, kteří mají zkušenosti s líhněmi, zda-li by zde mi i jiným chovatelům poradili při výběru. Která z těchto značek je kvalitnější, a tudíž se ji více oplatí zakoupit? Ze značky Brinsea bych měl zájem o Octagon 20 Advance EX, ze značky RCom pak RCom King Suro 20, nebo Rcom new20 PRO, respektive PRO USB. Děkuji Bura

25.7.2010 12:27
gazd

XXX.XXX.241.196

Ahoj Adame.
Zkušenosti s líhněmi sice nemám, ale přece jen zareaguji. Minulý rok jsem řešil stejný problém. U líhní Octagon 20 Advance EX (Brisnea) a RCom King Suro 20 (RCom) jsem nebyl moc nakloněn kolébkovému systému otáčení vajec, pro jejich prostorovou náročnost. RCom King Suro 20 má navíc zvlhčování řešeno externím čerpadlem pro přívod vody např. z pet láhve, takže nějaká ta krabička, hadičky, káblíky a nádoba na vodu (pro mne překážející) navíc. Já jsem se rozhodl pro zn. RCom a to RCom new20 s kterou mají dobré zkušenosti někteří zahraniční a naši chovatelé. Z těchto důvodů jsem se rozhodl pro RCom new20. S líhněmi a líhnutím má zkušenosti "Tragopan", který byl snad tuším druhým chovatelem, který si líheň RCom new20 u nás pořídil. G.Z.

25.7.2010 14:32
bouda

XXX.XXX.236.253

Ahoj. Takže to zřejmě nebudu nijak přehánět, a rozhodnu se pro tutéž líheň. Mají ostatní chovatelé jiný názor?

25.7.2010 19:18
osik

XXX.XXX.234.193

Dobrý večer,já mám pouze Octagon 20 Advance EX a naprostá spolehlivost,jedna nevíhoda je pouze budeteli líhnout dravce nebo papoušky,pak je potřeba dvakrát deně vajíčka přiotočit,jinak pro drůbež je plně automatická,já jsem líhnul obojí a s naprostou spokojeností.

25.7.2010 21:46
bor

XXX.XXX.9.143

Dobrý večer. Mám Brinseu a naklápěcí vidlice je dost hlučná.Zdeněk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík