Andulka určení mutace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2010 21:24
mála

XXX.XXX.12.65

Dobrý večer prosím o určení mutace této andulky děkuji

27.7.2010 07:53
zbosace

XXX.XXX.11.224

Určite ste si mysleli že je to duhová ale je to perlová andula žltohlavá a základná farba je podla mňa tyrkysová ale iný mi ju označili modro zelená alebo svetlá modrá a tyrkysový odtieň je kvoli tomu že je žltohlavá. Sú to pekné andulky aj ja som sa dal na ne pred časom v domnení že sú to duhové. Že je to perla poznáte podla chýbajúcich alebo neuplných lícnych znakov. Oni by sa kludne mohli volať perlové duhové alebo duhové perly......

27.7.2010 09:49
student

XXX.XXX.175.142

Mohu poprosit o pojmenování této kresby křídel? Děkuji.

27.7.2010 10:36
zbosace

XXX.XXX.11.224

Myslím že je to tiež perlová andulka, možno ešte straka ale to z tohoto uhla nie je na 100% isté.

27.7.2010 14:07
saluki

XXX.XXX.38.103

ahoj, všechny vložené andulky jsou, co se týče kresby křídel perlové, a to se 100% určením, můžte mi věřit, zabývám se chovem duhových i modrých žlutohlavých perlových :-)

27.7.2010 14:09
saluki

XXX.XXX.38.103

zbosace napsal(a):
Určite ste si mysleli že je to duhová ale je to perlová andula žltohlavá a základná farba je podla mňa tyrkysová ale iný mi ju označili modro zelená alebo svetlá modrá a tyrkysový odtieň je kvoli tomu že je žltohlavá. Sú to pekné andulky aj ja som sa dal na ne pred časom v domnení že sú to duhové. Že je to perla poznáte podla chýbajúcich alebo neuplných lícnych znakov. Oni by sa kludne mohli volať perlové duhové alebo duhové perly......

perlové duhy nebo duhové perly :-), hezké označení, ale u těchto fotek to neplatí. Přikládám fotku, kterou jsem již sice na diskusích použila, ale která je pro porovnání rozdílu kresby křídel jako stvořená. Pravá andulka je duhová, levá je modrá žlutohlavá perlová :-)

27.7.2010 14:13
saluki

XXX.XXX.38.103

A pro zadavatele, sameček je dle mě tyrkysový žlutočelý perlový. Na té fotce zboku jsou ale nad ocasem vidět žluté skvrny, takže se nabízí kombinace straky. Doufám, že se Vám zde ještě vyjádří nějaký zkušený a po stránce genetiky a barev znalý andulkář. :-)

27.7.2010 15:44
martanek16

XXX.XXX.182.123

zkusím přispět svými letošními odchovy - podle mne každá jiná mutace, jsem zvědavá na názor :-)
ta prostřední andulka

27.7.2010 16:11
mitraton

XXX.XXX.222.136

Dobrý den,

vaše andulky tipuji na následující:

1. světle modrá žlutohlavá skořicová
2. světlemodrá žlutohlavá perla
3. velmi světlonká duhovka(pokud správně vidím že není perlová)
4. světle modrá perla(u fotky váhám, zda má žluté čelo), pak by to mohla být žlutolící nebo žlutohlavá.

S pozdravem
Martin Záruba

27.7.2010 16:15
martanek16

XXX.XXX.182.123

moc díky za odpověď - u té poslední snad lepší foto

27.7.2010 16:18
mitraton

XXX.XXX.222.136

Vámi zaslaná poslední andulka je duhová.

S pozdravem Martin Záruba

27.7.2010 16:24
martanek16

XXX.XXX.182.123

tak jsem si také myslela, jen u té andulky na čtvrté a páté fotce jsem myslela, že to je také duhová
jinak přikládám foto křídel andulky ze třetí fotky

27.7.2010 16:33
mitraton

XXX.XXX.222.136

Pokuste se andulku u které je pochybnost vyfotit ze směru kolmo ke křídlu. Bude poté lepší určit, zda jde o duhovou nebo perlu. Monitor mi může ukazovat lehce rozdílnou fotku, než je ve skutečnosti.

Rozhodně se vyvarujte použití jakýchkoliv perel do duhových andulek.

Vámi zaslaná první andulka-samička světle modrá žlutohlavá skořice se však do duhových použít může.

27.7.2010 17:41
mála

XXX.XXX.12.65

Dobrý den mohl by jste mi určit mutaci andulky na prvních třech fotkách??? děkuji

27.7.2010 17:50
mitraton

XXX.XXX.222.136

Světle modrá žlutolící perlová.

28.7.2010 08:32
martanek16

XXX.XXX.182.123

Lépe nafotím křídla a fotky vložím. Z chovu duhovek jsem chtěla vyřadit i skořice. Myslela jsem, že by se v chovu duhovek neměly používat perlové ale ani skořice .
Moc děkuji za rady. Martina

28.7.2010 09:48
zbosace

XXX.XXX.70.128

Medzi tými lutinami je svetlo modrá žltohlavá škoricová opalínová. Ako využívate- párite vo Vašom chove šedokrídle rovné a šedokrídle, príp. škorice a opalíny? Otázka pre p. Zárubu. Ďakujem.

28.7.2010 14:30
mitraton

XXX.XXX.222.136

Dobrý den,

Vámi zmíněné andulky můžete samozřejmě společně párovat. Je nutné si však vždy uvědomit, co od cíleného párování očekáváte. Pokud znáte vždy rodiče daných andulek, můžete se snažit o podpoření některých znaků, barvy, kresby ap. Pokud jste spíše experimentátor a je Vám jedno, jaké barvy andulek ze složených párů vzniknou, může to pro Vás být vždy zajímavé překvapení. Pokud se Vám některé andulky líbí (například perlové), můžete se soustředit na andulky právě perlové kresby. Perlová je dominantní, proto se perlové andulky v žádném případě nehodí to zakzvaných duhových andulek. Cíle chovatelského snažení mohou být různé, od dosažení optimální postavy, po barvu, kresbu či chocholatost a přírodní zelené andulky bez mutační krve.

Věřím, že ne všichni chovatelé berou andulky pouze jako drtičky odpadu a relativně snadný příjem financí pro krmení dražších papoušků, ale uvědomují si jejich potenciál a variabilnost v barvách, mutacích a jiných přednostech.

S chov. pozdravem
Martin Záruba

17.4.2011 21:08
jessiew

XXX.XXX.44.108

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, akej farby je andulka na obrázku. Nie je to moja andulka, ale má podobnú farbu. Fotka je z internetu. Je vlnkovanie na krídlach škoricové? Ak áno, je pravda, že samice túto farbu len prenášajú a objaviť sa môže iba na samcoch? smajlíkKeď odfotím papagája, pošlem jeho fotku. Ale myslím, ženaša andulka je samica... Ďakujem za odpoveď

18.4.2011 07:39
webik

XXX.XXX.112.8

jessiew napsal(a):
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, akej farby je andulka na obrázku. Nie je to moja andulka, ale má podobnú farbu. Fotka je z internetu. Je vlnkovanie na krídlach škoricové? Ak áno, je pravda, že samice túto farbu len prenášajú a objaviť sa môže iba na samcoch? smajlíkKeď odfotím papagája, pošlem jeho fotku. Ale myslím, ženaša andulka je samica... Ďakujem za odpoveď

Řekl bych, že skořicová není, buď je fialová nebo tmavě modrá.Fotka je nekvalitní!! Určitě je to sameček.

20.4.2011 17:14
jessiew

XXX.XXX.44.108

ta andulka na fotke nie je nasa, je to obrazok z internetu, myslela som, ze NASA ANDULKA ktoru mame doma je samica. este som ju neodfotila, ale uz to niekedy bude...

Přidejte reakci

Přidat smajlík