Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2010 21:17
llailinkaa

XXX.XXX.3.172

Nevíte někdo z jakého důvodu by mohly vymírat kanáři?Stává se mi to vždy 9-11 den po vylíhnutí.Mládě začne špatně dýchat a po pár hodinách je mrtvé.Během 24 hod.mi pak vymře celá snůška.Nejčastěji je to u bílých recesivních kanárů.smajlík

4.8.2010 08:32
datl

XXX.XXX.8.99

Pokud pominu otřesný pravopis tak z Vašeho popisu nelze určit jakoukoliv příčinu úhynu. Příčin může být celá řada od poruch chování rodičů (přestanou krmit) přes zoohygienické závady (nedostatečná hygiena chovného zařízení, krmítek, napáječek, teplota prostředí…), parazité (například roztoči, červi…), nevhodné nebo závadné krmivo (zkažená vaječná směs, nevhodně klíčené zrniny = plísně, bakterie) po genetické faktory (vrozené dysfunkce orgánů, dědičné poruchy imunity…).

4.8.2010 12:07
mozaik

XXX.XXX.16.125

Abychom mohli aspoň trochu odhadnout příčinu častých úhynů, je potřeba toho vědět víc. Napište, kolika párům se to stává, jakým mutacím, způsob a druh krmení. Já třeba mám pocit, že možná spolu páříte ne recesivně bílé kanáry, ale dominantně bílé, u kterých se vyskytuje letální faktor obvykle už ve stádiu zárodku, ale někdy až několik dní po vylíhnutí. Pro jistotu se podívejte, jestli nemají na letkách nepatrnou žlutou nebo oranžovou jakoby "špínu". Jsou chovatelé, kteří spolu spáří dominantně bílého s recesivním. Ti dominantní z tohoto odchovu už často nemají lipochromovou sedlinu a mohou vypadat jako recesivní. Může to být případ Vašich ptáků. Druh bílé mutace by se dal zjistit spářením bílého ptáka se žlutým nebo červeným neštěpícím. Pokud jsou znatelné respiratorní problémy, nechal bych jedno uhynulé mládě prohlédnout u veterináře. Příčinu úhynu by Vám nejspíš zdělil po několika minutách.

Přidejte reakci

Přidat smajlík