Mohl by někdo vložit fotky voliéry,nebo chovného zařízení z unimobuňek.
Nechci vám kazit radost , ale unimobuňky mají duté podlahy , stěny i strop a jestli se vám tam dostanou myši tak vám nezbyde nic jiného než je podpálit , protože je s tama nikdy nedostanete . Použití na chov jen v případě , že je celé z vnější strany oplechujete , podlahy , stěny i strop a uděláte větrací mřížky a nebo dáte do oken husté pletivo , ale to bude zase nákladné .
Pravda je, že se tam myši asi dostanou. Ale kam se nedostatnou. Někdo má nákladnou stavbu a myši mu tam vlezou taky.Ono stačí když si u baráku necháte na podzim nebo v zimě otevřenou verandu a myš je tam na to šup, a hlavně o ní nevíte. Jestliže nemáte šikovného psa nebo kočku, tak se ta potvora dostane tímhle způsobem i dál do bytu. Jen si vzpoměňte vloni na podzim a v zimě jak někteří lamentovali nad myší invazí. Možná by to chtělo nějaký poklop ze střechy a na strop ze shora dávat pastičky na myši. Měli jsme kdysi trempskou chajdu a takhle jsme myši vychytali aniž by se nám dostali dolů do chajdy a rozebraly si naše deky na cupaninu.
Mám voliéru a klece udělané v unimo buňce. Podlahu mám pobitou plechem, stejně jako celou buňku z venku i ze vnitř do výšky cca 25 cm. Do okna jsem přimontoval výlet metr dlouhý a pouštím do něj ptáky podle počasí. Za jednu z výhod považuji, že teplota tolik nekolísá, jako u venkovních voliér. Buňka není zateplená, ale voda v zimě zamrzá jen při velkých mrazech. Přiložím nějaké fotky.
Emil.
Pozrite sa sem http://www.chovexotickehoptactva.websnadno.cz/Zaklady-chovu-ptactva--NOVE.html je to robené z unimobunky síce neviem či má dotyčný pán problémy z myšami ale mám v pláne spraviť niečo podobné.
Děkuji všem co se zapojili do diskuze,pro Mikesika-s tím fotákem je to staré a ohrané.Mám inzerát na tyto bunky a mám i prostory,ale nevím jak moc to bude v zimě promrzat.S myšima má myslím zkušenosti každý,jak píše Eden,stačí nechat na chvíly otevřené dveře.
První foto jedna strana,druhé foto protějšek.Ty dvě dlouhé strany jsou bez oken,dveří.