Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli náhodou neznáde důvody úhynu samice. Koupili jsme asi před 3 týdny pár amazoňanů modročelých. Když sme je dovezli domů, chovali se klidně nevypadalo to , že by měli nějaký stres. Před 2 dny zalezla samice do budky, tak sme si mysleli, že bude asi šnášet véjce, protože předchozí majitel, říkal, že je videl pářit a že navštěvovali budku. Ale i tak se nám to zdálo divné, že by si ji u nás ani neupravila, tak se manžel podíval dovnitř a našel ji tam mrtvou. Ted nevíme jestli máme samci koupit novou samici, aby nám taky náhodou nepošel. Poraďte prosím za jak dlouho máme koupit novou. Díky moc
PS: na obrázku je samice ta vzadu
ondrejs
napsal(a):
podla mojho nazoru je to kríženec modročelí x venezuelský a DNA určuje pohlavie a nie druh,k tej samici mali ste zistit či nahodou nemohla zniest vajce ajked je to pre na amazonany uz neskoro Ondran S
omyl! pomocí DNA se dá určit druhová příslušnost!
jinak souhlas vypadá to na příměs s oranžovokřídlým...
Tak vajíčkem to nebylo. Teď mě tak napadá, že ji manžel jednou zapoměl zavřít a ona zůstala přes noc venku a bylo celkem chladno, tak jestli se nenachladila. Samec je na 100% asetiva, mám to zjištěné, že přý můžou být odchylky ve zbarvení zobáků, to prý potom mate.
ondrejs
napsal(a):
doporučujem samca ,, predat" a račej kupit mladu nepribuznu paru pekne zltých amazonanov modročelích a pár rokou si počkat lebo dalším krížením už kríženca budete produkovat nepredajných modrích málo žltých vtákov zdravým Ondrej
Chtěla jsem se zeptat na něco čemu stále nerozumím. Proč je u amazoňanů modročelých dáván takový důraz na žlutou hlavu? Pakliže budu chtít amazoňana se žlutou hlavou mám přeci na výběr jiné druhy. U modročelého je zajímavé právě to modré zbarvení, které zase nemají žlutohlaví.
já myslim, že ten náš má modré a žluté ták akotád. ľutou má i na vrchni části hlavy, ale to není tak dobře vidět. Venezuela má přece většinou barvu do oranžova, né?
ondrejs
napsal(a):
Pro Ondrejs:
Zdravím vás. to je váš chovný pár?Sháním mladé na ochočení s takovouto výraznou žlutí,ale doposud se mi nikdo neozvalmám jen fotky z anglie, A.A. XANTHOPTERYXE