Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2010 15:16
jeakil

XXX.XXX.48.117

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli náhodou neznáde důvody úhynu samice. Koupili jsme asi před 3 týdny pár amazoňanů modročelých. Když sme je dovezli domů, chovali se klidně nevypadalo to , že by měli nějaký stres. Před 2 dny zalezla samice do budky, tak sme si mysleli, že bude asi šnášet véjce, protože předchozí majitel, říkal, že je videl pářit a že navštěvovali budku. Ale i tak se nám to zdálo divné, že by si ji u nás ani neupravila, tak se manžel podíval dovnitř a našel ji tam mrtvou. Ted nevíme jestli máme samci koupit novou samici, aby nám taky náhodou nepošel. Poraďte prosím za jak dlouho máme koupit novou. Díky moc
PS: na obrázku je samice ta vzadu

6.9.2010 15:56
jurin

XXX.XXX.90.180

Není to sice k Vašemu dotazu ale dle mého názoru je ten pták v pravo na fotce amazoňan venezuelský nebo kříženec modročelý x venezuelský.

6.9.2010 16:00
jeakil

XXX.XXX.48.117

podle DNA je to aestiva

6.9.2010 20:14
ondrejs

XXX.XXX.179.2

podla mojho nazoru je to kríženec modročelí x venezuelský a DNA určuje pohlavie a nie druh,k tej samici mali ste zistit či nahodou nemohla zniest vajce ajked je to pre na amazonany uz neskoro Ondran S

6.9.2010 21:18
jeakil

XXX.XXX.48.117

Asi máte pravdu, taky sme ho s manželem zkoumali a vypadáto, že je křížený. Ale v papírech má napsáno asetiva. Tak mi prosím vás poraďtě jakou samici k němu máme dát, máme už zamluvenou krásnou 4letou modročelou, tak ať ji nekupujem zbytečně.smajlík

6.9.2010 21:39
ondrejs

XXX.XXX.179.2

doporučujem samca ,, predat" a račej kupit mladu nepribuznu paru pekne zltých amazonanov modročelích a pár rokou si počkat lebo dalším krížením už kríženca budete produkovat nepredajných modrích málo žltých vtákov zdravým Ondrej:-)

6.9.2010 22:07
dejna

XXX.XXX.7.85

A pitvu jste nezkoušeli? Třeba si samice něco dotáhla od chovatele. Samce podle mě nemusíte prodávat, vraťte jej "chovateli". Na zvířata je 6 týdnů záruka, ale tedy pouze na skryté vady, což nevím, jestli je tento případ.smajlík

7.9.2010 07:42
300

XXX.XXX.172.4

ondrejs napsal(a):
podla mojho nazoru je to kríženec modročelí x venezuelský a DNA určuje pohlavie a nie druh,k tej samici mali ste zistit či nahodou nemohla zniest vajce ajked je to pre na amazonany uz neskoro Ondran S

omyl! pomocí DNA se dá určit druhová příslušnost!:-)
jinak souhlas vypadá to na příměs s oranžovokřídlým...

7.9.2010 12:33
jeakil

XXX.XXX.48.117

Tak vajíčkem to nebylo. Teď mě tak napadá, že ji manžel jednou zapoměl zavřít a ona zůstala přes noc venku a bylo celkem chladno, tak jestli se nenachladila. Samec je na 100% asetiva, mám to zjištěné, že přý můžou být odchylky ve zbarvení zobáků, to prý potom mate.

7.9.2010 14:13
eden

XXX.XXX.116.151

ondrejs napsal(a):
doporučujem samca ,, predat" a račej kupit mladu nepribuznu paru pekne zltých amazonanov modročelích a pár rokou si počkat lebo dalším krížením už kríženca budete produkovat nepredajných modrích málo žltých vtákov zdravým Ondrej:-)

Chtěla jsem se zeptat na něco čemu stále nerozumím. Proč je u amazoňanů modročelých dáván takový důraz na žlutou hlavu? Pakliže budu chtít amazoňana se žlutou hlavou mám přeci na výběr jiné druhy. U modročelého je zajímavé právě to modré zbarvení, které zase nemají žlutohlaví.smajlík

7.9.2010 15:27
federer

XXX.XXX.73.74

Tak s tou žlutou je to fakt dost trefné!!!Něco podobného je u arating zlatých-tam taky každý preferuje ptáky kteří jsou do oranžova před žlutými..

7.9.2010 15:52
jeakil

XXX.XXX.48.117

já myslim, že ten náš má modré a žluté ták akotád. ľutou má i na vrchni části hlavy, ale to není tak dobře vidět. Venezuela má přece většinou barvu do oranžova, né?smajlík

7.9.2010 18:49
borovicka

XXX.XXX.195.184

Nedá mi to a musím napsat,tohle jsou oranžovokřídlý ne?

7.9.2010 19:12
jeakil

XXX.XXX.48.117

Tyhle 3 obrázky jsou oranžovokřídlí, dala sem je pro srovnání s našim samcem.

7.9.2010 19:13
jeakil

XXX.XXX.48.117

jeakil napsal(a):
Tyhle 3 obrázky jsou oranžovokřídlí, dala sem je pro srovnání s našim samcem.

S našim modročelým samcem, aby šli vidět ty rozdíly mezi nimi.

7.9.2010 20:37
jeakil

XXX.XXX.48.117

To je na mě moc žluté ,mě se líbíspiše min žluté a to foto sou xanthoptery ,že ?

7.9.2010 22:33
blade

XXX.XXX.7.84

ondrejs napsal(a):
:-)

Pro Ondrejs:
Zdravím vás. to je váš chovný pár?Sháním mladé na ochočení s takovouto výraznou žlutí,ale doposud se mi nikdo neozvalsmajlíkmám jen fotky z anglie, A.A. XANTHOPTERYXE:-)

7.9.2010 22:36
blade

XXX.XXX.7.84

Kdyžtak se mi ozvěte na E-mail.

Přidejte reakci

Přidat smajlík