Dobrý deň.
Tento rok plánujem zakúpiť liaheň a inkubátor a tak rozmýšlam ako vyriešiť prípadný výpadok elektrickej energie.
Ako to máte riešené Vy?Prosím o vaše návrhy a nápady.
Pravdepodobne zakúpim značku RCOM,ale neviem či májú napájanie aj 12 V.
A teraz nad čím premýšlam ja :
Vyrobiť modul , ktorý by mal napájanie zo siete 240 V, další prívod od batérie 12 / 24 V.
Funkcia modulu:
Obsahoval by striedač,ktorý by premenil jednosmerné napätie z batárie 12 V(24 V) na striedavé napätie 240 V .
Dalej by obsahoval stabilizátor napätia pre prípadné kolísanie napätia.
A hlavne riadiacu jednotku , ktorá by pri výpadku napätia zo siete prepla na napájanie z batérie a pri nabehnutí napätia z el.rozvodu zabezpečila dobitie akumulátora.
Povedzme že by mohla mať displej s hodnotami napätia batérie a el.rozvodu a signalizáciu napájania z batérie.Ale to už sú len také veci navyše.
Takže budem rád ak sa k tejto téme vyjadríte,pozmeníte alebo upravíte môj návrh,poprípade ak sa nájde niekto kto by to vedel všetko skonštruovať.
Halmeš.
RCom napájení na 12V bohužel nemá. Moje řešení bylo jednoduché - rozebral jsem záložní zdroj k počítači UPS, originál baterii (myslím, že měla kapacitu 9 Ah) jsem nahradil starší autobaterií 80 Ah a pro jistotu jsem přidal počítačový ventilátorek. Šlape to jako hodinky a při výpadku proudu mi líheň jela 8 hodin, pak proud nahodili .
Trošku som skúmal čo by sa dalo ešte použiť. A ako najvhodnejší ale trošku drahší variant by mohol byť použitý záložný zdroj pre plynové kotly.Ale len model so sínusovým výstupným napätím.Plní funkciu záložného zdroja a nabíjačky , dá sa k nemu pripojiť autobatéria s vyššou kapacitou.
ciff
napsal(a):
Trošku som skúmal čo by sa dalo ešte použiť. A ako najvhodnejší ale trošku drahší variant by mohol byť použitý záložný zdroj pre plynové kotly.Ale len model so sínusovým výstupným napätím.Plní funkciu záložného zdroja a nabíjačky , dá sa k nemu pripojiť autobatéria s vyššou kapacitou.
Dajte si do vyhľadávača: Záložný zdroj NZ 300 L , vyššia cena,ale.
tanap
napsal(a):
Dajte si do vyhľadávača: Záložný zdroj NZ 300 L , vyššia cena,ale.
vyšsia cena,ale,mám ho a už ho idem dať 2 krát na reklamáciu,asi z 10 vypnutí elektriny mi 1 krát zálohovanie nezopne,ide ma poraziť,a to mi teraz vyhorel,všetko bolo vypnuté z elektriky aj z batérie a keď som ho chcel uskladniť spojili sa náhodne kontakty na zapojenie na betériu a vznikol tam skrat /vyhorel/nikde na to nebolo upozornenie,že nespájať aj napriek tomu,že to nebude pod prúdom.Takže zase okolo 50 eur v prdeli.
Dobrý deň.
Ja mám liaheň grumbach ktorá má odber 900 W. Už dva krát sa mi stalo že nebola elektrina ked som nebol doma takže som prišiel o všetky vajcia, takže som pátral po internete a našiel som to čo som chcel. Je to 1000W menič prúdu s nabíjačkou + funkcia záložný zdroj takže sa automaticky sám prepne po výpadku prúdu do funkcie záložný zdroj. K meniču mám pripojenú ciklickú autobatériu Varta 12V 230 AH s ktoréj je vyrábaný prúd . Táto batéria má tú výhodu že je stavaná na časté vybíjanie a nabíjanie takže vydrží dlhšie ako klasická autobatéria. Pri zapojení mojej liahne mi bežala 4 hod. Menič majú na stránke www.slovhron.sk stojí 168 euro batéria ma stála 300 euro