lutik
napsal(a):
Já poicephalům svítím od 6 do 10 a 14 do 21.30.
Neměl jsem na mysli délu světelného dne, ale intenzitu. V zimovišti mám jedno okno, takže bez svícení je tam šero. Mám tam ale zářivku, která svítí od 6h. do 20.h. Dotaz byl, zda pro ně je lepší šero, nebo intenzívnější světlo,
mire10
napsal(a):
zdravim ja svietit senegalcom nemusim mam to presvetlene ale mem tam cez zimu okolo 3 stupnov znami choval 5 rokov seneg vonku aj cez zimu a v pode ja idem viskusat nechat ich tam ako po cely rok kvoli stresu z premiestnovania.maju dva a pol roka tak najar dufam zahnezdia
Tak to je bomba, nechci se Vás nějak dotknout ale najar Vám určitě nezahnezdia. s pozdraven Marek
slanina
napsal(a):
Tak to je bomba, nechci se Vás nějak dotknout ale najar Vám určitě nezahnezdia. s pozdraven Marek
Chci se zeptat proč by neměli zahnízdit.Moji Senegalci hnízdí na jaře a chovám je taky v celoročních volierách.Každý pár je jiný.Někomu hnízdí na podzim,někomu na jaře a někomu i 2x ročně.Pár od páru se liší.
Dobrý den,pán měl zřejmě na mysli,že nezahnízdí protože tu zimu nepřežijí.Mohu s tím jen souhlasit!To ,že vydrží selou zimu venku-oni ani nemají na výběr.Buď vydrží nebo ne!Proboha proč si kupujete tyto papoušky,když ani nevíte jaké podmínky mají mít.Kupte si austrálii a netrapte afriku venku přez zimu.Nic ve zlém ale lituju je
Dobrý den,
Souhlasím. Taky mám austrálii přez zimu venku, ale letos má byt velká zima, tak schovávám i jí. Udělal jsem nové zimoviště pro senegalce a alexandry a do toho straho(špatně se vytápí) přesunuá austrálii a teplotu budu držet mírně pod nulou. V novém zimovišti bude stabilně 10 stupňu tak bych se chtěl zeptat jestli to senegalcům bude stačit a popřípadě jak by to s touhle teplotou bylo s hnízděním. Ppřípadě to mužu zvednout max na 15 stupňů. Je to pod zemí, kde původně byly jen brambory atd. I bez vytápění tam teplota neklesá pod bod mrazu, takže se to dá velmi dobře vytopit.
Díky
Zdravím,souhlasím s tím,že každý zájemce o chov AFRIKY by jsi měl uvědomit své možnosti a to po každé stránce(podmínky,výživa) nebo opravdu by se tito papoušci neměli chovat venku celoročně-pak jen sami přežívají,když vůbec přežijí a ještě pak od nich čekat úspěch v hnízdění,tak možná jen nějaký zázrak,ale zatím jsem nic takového neviděl ani neslyšel!Uvedu případ senegálů,které chová jeden chov. v dobrých podmínkách,ale s velice špatnou výživou(jen oves a min.černá slunečnice a občas kousek jablka) a do této doby se nedočkal ani náznaku páření...má je od r.2000 a má dva jasné páry!Když jsem mu říkal co a jako,tak mi řekl,že ani v přírodě nemají nějaké hody...a tak už jsem nic neříkal a myslel si své...navíc je to starší chov...a já přišel na návštěvu...