Dobrý deň,
chcel by som poprosiť o vkladanie fotiek vami používaných hniezdnych búdok pre papagáje senegalské. Prípadne aké rozmery používate. Zaujíma ma tiež vami používaná veľkosť otvoru. U pyrúr mám skúsenosť, že čím je otvor menší a v búdke väčšia tma tým lepšie. Vďaka za odpovede. S pozdravom Lukáš
Zdravím, souhlasím s příspěvkem přede mnou.... a přidám foto mých osvědčených budek,které jsem používal pro senegály,meyeri,rufiventris,amazónky černotem. a bělobřiché...
Dobry den,
ja mam pro senegalce kmenovou budku ktera ma vnitrni prumer kolem 30 centimetrů a vysoká byla kolem 90 cm (ptaci v ni vyvedli tri mladata). Letos jsem ji kus odrizl, takze ted ma cirka 60-70centimetrů. Zatím jen upravuji podestylku. Vletovy otvor je tak jak se mi ho podarilo vyriznout primocarkou, takze neco jako elipsa s prumerem od 8 do 10 centimetrů.
Na fotce je budka polozena pred instalaci k voliere, po uriznuti, ale jinak je stojata.
ghumi
napsal(a):
Dobrý den, mohu se zeptat na průměr a délku roury? popř. jak máte vyřešené zavěšení? děkuji za odpověď, příjemný den
Dobrý den. Roura má průměr 20 cm, dlouhá je 45 cm.
To věřím :) Já jsem svoje senegalce včera přestěhoval do zimoviště a samice už si znovu zabydlela budku. Měla jí i ve venkovní volieře ale tam nezahnízdila jenom tam lezla proklovala dno budky Teď když jsou vevnitř, tak čekám můj prvníé odchov u senegalců :) Už jsem je viděl se pářit, tak doufám že to víjde. Inkubátor mám pro jistotu nachystaný, už jsem byl nucyný odchovávat alexandry malé, o které se rodiče přestali starat... Přikládám foto mojich senegalců.
Budky mám 25x20x60,25x20x40,boční odvíraní +vrchní.Budky mám oplechované protože jsou to perfektní dřevorubci.Otver jsem jim udělal průměr 8 cm ale oni si ho udělají podle sebe.
Rozměr klecí.: 140x80x80cm,Nechal jsem si je udělat na zakázku podle mé představi.Jsou samostatné 3 kusy na podvosku abych mohl s nima odjed a pod nima uklidit prach a vytřít.Mám to v bytě bydlím v paneláku.Mám to tak již osum roků.V klecích jsou od plus mínus 20 hod. do druhého dne do i5 hod.než příjdu z práce pak jsou puštěny a jsou volný v bytě ale když některý začne zlobit tak jde do klece.Ale za ty roky už jsou vycvičený.Když mám volno tak ráno jsou zavřený než se vyprázní a pak jsou volný .Mam dva páry ručně dokrmený .
Podívejte se o pár příspěvků nahoru tam máte rozměry klecí.Končím s tímto příspěvkem o všem polemizovat.Já nemám možnost jiných podmínek tak je chovám tak aby se měli dobře Když s nima denně žijete tak by se mohla o nás napsat kniha za ta láta.Jsou to bezvadný společníci ale snaží se mít nadvládu.