Priestory na predaj hydiny, holubov, kralikov, bažantov sú lepšie ako v Přerove. Vo vtáčkarskej hale som bol prekvapený sortimentom hlavne drobotiny. Boli tam ponúkané aj vtáky ktoré som videl prvý krát v živote, akési drobulinké dva kusy astrildov velkosti zlatoprsky, možno ešte menšie. Boli dosť tmavé a s červenými znakmi na hlavičke. Ďalšou zvláštnosťou pre mňa boli zvonohlíci mozambický, šedý a niečo podobné šafránkam. Pýtal som sa na druh predajcu- maďara ale jazyková bariera bola neprekonatelná. Keby mal aspoň latinské názvy. Ešte ma upútali zebričky výstavné z výraznou kresbou a zaujmavé mutácie obyčajných, kde bolo niekolko jedincov bielolícich. Škoda že ich už mali v prenoskách Bulhari. Aj chovatelia holúbkov by si prišli na svoje. Boli tam okerem iných v perfektnej kondícii dva páry kapských a plná prenoska zlatozobých s pekne uhladeným perím. Rosely, agoši a alexandre malé sa asi budú predávať na váhu. Ale i tu sa dali vybrať krásne kusy. Moj dojem z tohoto dňa ešte umocnila veverica ktorá mi skočila do kufra obzrieť čo mám v prenoskách a za Nitrou krásny melanický exemplár myšiaka z výrazným bielym V na prsiach. Táto burza má určite budúcnosť .