neni možný aby ho amazoňany načali,mám i 8mm a exi stuje i lexan Margard,který,jak už sem řek je neprústřelný,na okýnka se ve skladu vždycky něco najde
kizik
napsal(a):
Je to 6mm Lexan Exell,jeho cena je 63eur/m2,ta deska má 2 m2 a byla už použitá,ale na okýnka je perfektní,pustím ji za 1000kč,mám 3ks.ve skladu mám takých menších tabul více,jenom potřebuji vědet rozměry,a ceny poloviční.kdo má zájem kontaktujte mě na -pekar_roman@mail.t-com.sk
zde je řešení mého výletového okna, svařený hliníkový rám z U profilů v němž je zasazen plný polykarbonát tloušťky 10mm (40x30cm), otevírání vysunutím vzhůru.I s letošní rodinkou kubánců-velká radost!!!
plante.aviary
napsal(a):
zde je řešení mého výletového okna, svařený hliníkový rám z U profilů v němž je zasazen plný polykarbonát tloušťky 10mm (40x30cm), otevírání vysunutím vzhůru.I s letošní rodinkou kubánců-velká radost!!!
Dobrý den. Zajímalo by mě, jak je u tohoto způsobu zavírání oken vyřešeno utěsnění oken proti úniku tepla. Systém se mi zamlouvá více, než odklápěcí okna, které sám používám a na kterých ptáci s oblibou vysedávají a znečisťují je trusem. Jen mi není jasné to zabezpečení proti úniku tepla v zimě. Rád bych pokud by jste mi to mohl nějak vysvětlit, popřípadě vložit nějaké detajlní foto, myslím, že by to zajímalo více chovatelů.
ros
napsal(a):
Dobrý den. Zajímalo by mě, jak je u tohoto způsobu zavírání oken vyřešeno utěsnění oken proti úniku tepla. Systém se mi zamlouvá více, než odklápěcí okna, které sám používám a na kterých ptáci s oblibou vysedávají a znečisťují je trusem. Jen mi není jasné to zabezpečení proti úniku tepla v zimě. Rád bych pokud by jste mi to mohl nějak vysvětlit, popřípadě vložit nějaké detajlní foto, myslím, že by to zajímalo více chovatelů.
Dobrý den,
když si v inzerci dáte vyhledat 62330 tak uvidíte jak mám již několik let řešeny výletová okna a naprostá spokojenost, únik tepla mám řešen pouze přesahem 5 cm nahoře a 5 cm dole, rovnou stěnou pod výletovým oknem a olišťovaným dutinkovým polykarbonátem hliníkovou lištou, stejná je na stranách jako vodící. S pozdravem Roman
Páni už dlhšie sledujem debatu na toto téma, ale nakoľko som nemal dosť času reagovať tak som sa nezapájal, ale nakoniec mi to nedá a pokúsim sa Vám objasniť ako to mám vyriešené ja na svojích výl. oknách. Okná a koľajničky na oknách sú vyrobené z nerezu a to preto, že hliník mi nebol doporučený z dôvodu trenia a opotrebenia sa v trecích plochách okien. Určite ma tu teraz budú výrobcovia hliníkových okien "drať z kože", ale tak mi bolo doporučené od jedného známeho zámočníka, ktorý určite vie o čom hovorí. Ako výplň okien bol použitý lexan o hrúbke 16 mm, ktorý je 2 komorový a s jemným medeným nádychom. V zimnom období na utesnenie okien používam obyčajný kartón, ktorým na každej strane utesným koľajničky a je to v pohode. Na jar ich zasa odstránim a okná sa zasa v pohode otvárajú takto to funguje 2 roky a max. spokojnosť. Prikladám foto.
detail rámu okna. Rám nieje zváraný len poskladaný z nazohybaných U profilov.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky sem něco vložím.Mám to pro australii,tak nějaký tepelný unik moc neřeším,nehledně že zálety nevytápím,ale funkčně a obslužně jsem s tímhle spokojen.Co se týká utěsnění asi by se dalo co vylepšovat,na noc zálety zavírám a při -10 C.mám vevnitř 0+5 C.

Zavřené.

bobin
napsal(a):
Páni už dlhšie sledujem debatu na toto téma, ale nakoľko som nemal dosť času reagovať tak som sa nezapájal, ale nakoniec mi to nedá a pokúsim sa Vám objasniť ako to mám vyriešené ja na svojích výl. oknách. Okná a koľajničky na oknách sú vyrobené z nerezu a to preto, že hliník mi nebol doporučený z dôvodu trenia a opotrebenia sa v trecích plochách okien. Určite ma tu teraz budú výrobcovia hliníkových okien "drať z kože", ale tak mi bolo doporučené od jedného známeho zámočníka, ktorý určite vie o čom hovorí. Ako výplň okien bol použitý lexan o hrúbke 16 mm, ktorý je 2 komorový a s jemným medeným nádychom. V zimnom období na utesnenie okien používam obyčajný kartón, ktorým na každej strane utesným koľajničky a je to v pohode. Na jar ich zasa odstránim a okná sa zasa v pohode otvárajú takto to funguje 2 roky a max. spokojnosť. Prikladám foto.
Tak jsem se konečně dobral k odpovědi kterou jsem potřeboval. Děkuji za podrobné vyjasnění.
bobin
napsal(a):
Dobrý den okna hezká nerez určitě praktická i co do udržby....i ty učka které máte narazené na lexanu dookola jsou z nerezi???a ohnutá normálně na ohýbačce ??? jen mi tam ještě malinko chybí aspon malá přistávací rampa či pult pro papouška nebo máte okna tak dostatečně veliká ,že jimi papoušek proletí???děkuji za dodatek jaké jsou okna rozměru...
pepin
napsal(a):
Dobrý den okna hezká nerez určitě praktická i co do udržby....i ty učka které máte narazené na lexanu dookola jsou z nerezi???a ohnutá normálně na ohýbačce ??? jen mi tam ještě malinko chybí aspon malá přistávací rampa či pult pro papouška nebo máte okna tak dostatečně veliká ,že jimi papoušek proletí???děkuji za dodatek jaké jsou okna rozměru...
Okná majú rozmer 50 x 30 cm a lemovanie lexanu je tiež z nerezu toto všetko je ohýbané na normálnej priemyselnej ohýbačke hrúbku nerezového plechu si už bohužial nepamätám. Čo sa týka tej spomínanej pristávacej rampy okná sú osadené z vonku obvodovej steny takže z vnútra môžu vtáky pekne sedieť. Takto vyzerá výl. okno z vnútra.
bobin
napsal(a):
Okná majú rozmer 50 x 30 cm a lemovanie lexanu je tiež z nerezu toto všetko je ohýbané na normálnej priemyselnej ohýbačke hrúbku nerezového plechu si už bohužial nepamätám. Čo sa týka tej spomínanej pristávacej rampy okná sú osadené z vonku obvodovej steny takže z vnútra môžu vtáky pekne sedieť. Takto vyzerá výl. okno z vnútra.
Máte to hezky udělané je vidět,že namísto kecu a mudrování obléknete montérky a zkráškĺujete své chovatelské zařízení...já jsem dlouho choval austrálii kde jsem měl jenom zálety bez oken,ale chci na jaře rekonstruovat voliery na Ameriku tak se zajímám jak udělám záletové okna...ty obklady vidím jako + oproti ruzným oplechováváním akorád jsem jednou viděl u jednoho chovatele na slovensku že měl základnu toho okna z naležato položeného zahradního obrubníku....obrubník je drsný a papouškum to neklouzalo a při každém přilétnutí nebo vzlétnutí si obrušovali přirozeně drápky což je celkem pozitivní...posílám moje chovatelské zařízení které jsem stavil minulý rok a kde nebyl žádný řemeslník kromě mě...

Dokáže, mi někdo poradit jak provézt výletová okýnka (šoupací) , otvormá rozměr v-100cm š-50cm.
Případně fotky řešení vašich okýnek.
Nebo typ na výrobce.
Předem díky za odpovědi.
josefkubala
napsal(a):
Zdravim. Vzkaz pro Romana , prosim o zaslani navodu jak na vyletova okna nemužu to podle 62330 otevřit , Děkuji Josef lutino@tiscoli.cz
Zdravím, posílám foto.
josefkubala
napsal(a):
Zdravim. Vzkaz pro Romana , prosim o zaslani navodu jak na vyletova okna nemužu to podle 62330 otevřit , Děkuji Josef lutino@tiscoli.cz
Zdravím, a ještě jedna.

napsal(a):
Dokáže, mi někdo poradit jak provézt výletová okýnka (šoupací) , otvormá rozměr v-100cm š-50cm.
Případně fotky řešení vašich okýnek.
Nebo typ na výrobce.
Předem díky za odpovědi.
Tek jsem zhotovil dvě na zkoušku.
Hlavní rám je svařen 50x50 mm vinglu vodící kolejnice z 35x35mm vinglu + nejaká pásovinka.
Samotné okýnko je z polykarbonátu šířka 25mm který je olištován plechem.
Jezdit to jezdí perfekně akorát ještě k tomu dodělám táhla.

Zdravím
Na ty nečistoty jsem myslel a to tak, že jsem vždy dole v kolejnici vyřízl otvor, abych když budu zavírat vytlačil nečistoty ven.
A ostrou hranu tam nemám žádnou, protože kolejnice je vyrobena z vinklu 35x35 (síla 4mm - hrana je zakulacena jako na všech vinklech), zítra když budu mít čas tak to nafotím více do detailů.
Musel jsem to řešit s pojezdem do boku, poněvadž bych levé okýnko nemohl vysunout až nahoru.
Je to jen na zkoušku, uvidíme jak to bude fungovat.
Přidávám foto rozpracovaných ubikací.