Motorický ovládane výletové okienka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2010 18:25
jurosik

XXX.XXX.200.190

Dobrý den. Chcel by som sa spýtat či niečo také existuje ,či sa dá niekde zakúpit takéto zariadenie (motorček) ,ktoré by sa dalo pripojit k spínacím hodinám. Isto viacerí z vás už nad tým uvažovalismajlík, alebo či sa to dá podomácky vyrobit. Stačilo by ,aby sa ráno ,trebárs o 9.00.hod okienka otvorili,zatvorenie by už bolo manuálne. Ak mate niekto z niečim takým skúsenost alebo nejaký dobrý nápad,budem rád ak sa s ním podelite . Dakujem . Jozefsmajlík

28.12.2010 20:09
docid

XXX.XXX.172.5

kdybych si to chtěl udělat, tak na tom zapracuju. Jen mít po ruce pár věcí. nějaký motorek ze stěračů atd. Takle z hlavy nic ale nevymyslím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2010 07:59

Dobrý den,
takové zařízení varábím a používám. Okno z izolačního dvouskla, velikost např. š800 x v1200, tloušťka 24mm je vsazeno do vodících lišt tak, že sklo vyjíždí od spoda nahoru při stěne před výletovým otvorem. Trubkový motor je umístěn v boxu, v hřídeli, na kterou se navíjí na obou koncích lanko, které vytahuje a spouští sklo. Sklo lze zastavit v jakékoli poloze, tak, že například při velkých mrazech otvírám přez den pouze 15-20 cm. Ovládat lze ručně, dálkově, časovým spínačem... Při spojení s kamerovým systémem se tak mohu na mobilu podívat kde ptáci jsou a co dělají a podle toho , klidně i ze zahraničí, zase pomocí mobilu okno ovládám. Chovu zdar.

29.12.2010 08:03
jurin

XXX.XXX.90.180

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
takové zařízení varábím a používám. Okno z izolačního dvouskla, velikost např. š800 x v1200, tloušťka 24mm je vsazeno do vodících lišt tak, že sklo vyjíždí od spoda nahoru při stěne před výletovým otvorem. Trubkový motor je umístěn v boxu, v hřídeli, na kterou se navíjí na obou koncích lanko, které vytahuje a spouští sklo. Sklo lze zastavit v jakékoli poloze, tak, že například při velkých mrazech otvírám přez den pouze 15-20 cm. Ovládat lze ručně, dálkově, časovým spínačem... Při spojení s kamerovým systémem se tak mohu na mobilu podívat kde ptáci jsou a co dělají a podle toho , klidně i ze zahraničí, zase pomocí mobilu okno ovládám. Chovu zdar.

Dobrý den, zní to téměř dokonale, bylo by možné přiložit nějaké fotky, popřípadě nákresy či schémata? :-)

29.12.2010 08:22

Není problém, pro představu bude asi stačit jenom fotka. Dneska je zatím dost pošmourno a já mám ještě asi půlku venkovních částí volier zastřešenou makrolonem a teď je na něm snih, takže dost šero. Blikat nebudu, ale podle času dnes nebo zítra něco pošlu, zdar.

29.12.2010 13:08

Box, vodící lišty s těsněním. Vrchní sklo je zakončené AL lištou, aby se nedostali k silikonu, když na okno sednou.

29.12.2010 13:11

29.12.2010 13:19

Omluva za kvalitu, fotím to jen mobilem a taky za čistotu, šmouhy na skle jsou od sprchování- dost tvrdá voda. Alespoň nehrozí, že do skla narazí?

30.12.2010 12:21
pepin

XXX.XXX.98.137

Pánové v dnešní době automatických garážových vrat a venkovních žaluzií by to neměl být až tak velký problém...já zvažuju že udělám výletová okna z materiálu pevnějšího než jsou lamely venkovních žaluzií ale použiju vratový pevnější profil...potom když bude mráz tak povysunu jen třeba 20 cm nad poličku a když bzde teplo otevřu celý metr na výšku...smajlík

30.12.2010 18:36
jurosik

XXX.XXX.200.190

Dakujem za vaše rady ,nápady a fotográfie. Myslim že sa pokúsim si sam niečo zhotovit. Najskor pomocou motorčeka zo stieračov,uvidím či to utiahne. Chovu zdar. Jozefsmajlík

nikolas

30.12.2010 22:48
nikolas

XXX.XXX.142.65

pepin napsal(a):
Pánové v dnešní době automatických garážových vrat a venkovních žaluzií by to neměl být až tak velký problém...já zvažuju že udělám výletová okna z materiálu pevnějšího než jsou lamely venkovních žaluzií ale použiju vratový pevnější profil...potom když bude mráz tak povysunu jen třeba 20 cm nad poličku a když bzde teplo otevřu celý metr na výšku...smajlík

Samozřejmě že dnes není problém v tom něco takového vyrobit, dnes je problém někde jinde a to v penězích. Sám i kdybych měl milióny tak nejsem líný ručně zavřít okénka a místo toho vymýšlet zbytečnosti.

30.12.2010 23:20
jurosik

XXX.XXX.200.190

nikolas napsal(a):
Samozřejmě že dnes není problém v tom něco takového vyrobit, dnes je problém někde jinde a to v penězích. Sám i kdybych měl milióny tak nejsem líný ručně zavřít okénka a místo toho vymýšlet zbytečnosti.

Pane ,riadne ste vedla. Nepísal som o zatváraní,ale otváraní okienok a už vobec nie z lenivosti,ale s toho dovodu ,že ráno odchádzam aj s manželkou do práce o 5.00hod .Na deti sa spolahnut nemožem,takže by mi takéto zariadenie pomohlo.
Samozrejme to všetko kvoli včasnému spevu vtákov a susedom...

31.12.2010 08:30

Probudil jsem se z předsilvestrovské přípravy a vidím, že se zjevně vůbec nedržíte zadané otázky, dobrá, přistoupím na Váš styl a něco Vám prozradím. Víte, jak vypadá správná svině? Asi jako ten, kdo Vám napíše toto: Uvažujete, že kdybyste měl miliony, tak budete otvírat stejně ručně- jako správnej, nelínej skrblík miliony mít nikdy nebudete a budete makat až do smrti.
Ať Vám ptáci lítaj.

31.12.2010 10:28
mikyventer

XXX.XXX.46.50

jurosik napsal(a):
Pane ,riadne ste vedla. Nepísal som o zatváraní,ale otváraní okienok a už vobec nie z lenivosti,ale s toho dovodu ,že ráno odchádzam aj s manželkou do práce o 5.00hod .Na deti sa spolahnut nemožem,takže by mi takéto zariadenie pomohlo.
Samozrejme to všetko kvoli včasnému spevu vtákov a susedom...

Myslím že není problém to vyrobit ale opravdu je to otázka peněz taky to budu na nových voliérách řešit jelikož vyjíždím často na služební cestu hodně brzo a manželka odchází brzo do práce ale pokud mi s tím kamarád co podobné věci dělá pomůže tak dám vědět systém jak na to Miky

Přidejte reakci

Přidat smajlík