Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2011 21:14
coty76

XXX.XXX.43.3

Prosím o pomoc s určením pohlaví. Pták je 04 údajně samice. Děkuji za slušné odpovědi.

2.1.2011 22:57
smidla

XXX.XXX.113.128

Dobry vecer,
muj odhad zni samec. To zlute zbarveni na brise a oko. Ale je to jen hadani.
S pozdravem Smidla.

3.1.2011 16:25
jurosik

XXX.XXX.200.190

Dobrý. Mám podobne sfarbeného senegálca a tiež každý typoval samca,no je to samica. Najlepšie je dat mu urobit DNA ,alebo to skuste s tou obrúčkou. Vela chovatelou si to chváli a aj mne to zatial vyšlo. Jozef:-)

3.1.2011 16:39
mire10

XXX.XXX.74.40

zdravim mozem sa spitat aku obruc ste myslel dakujem.

3.1.2011 21:02
jurosik

XXX.XXX.200.190

Nebudem to znovu rozpísovat, ked to už bolo ,ale som vám prekopíroval článok od pána Turka . - Ale dám Vám ještě jednu radu, kterou já posuzuji pohlaví.
Na delší nit /tak asi 30cm/ uvažte kovový předmět / prstýnek, kovovou podložku či pod./. Nit vezměte za opačný konec a kovový předmět dejte nad tělo, nebo hlavu ptáčka,nebo zvířátka, kterého si budete držet v ruce. Nebo Vám ho může držet někdo jiný.
Bude-li předmět dělat kroužek, je to samička. Bude-li se pohybovat od hlavy k ocasu, čili rovně, bude to sameček.
Můžete tuto metodu vyzkoušet i na sobě a potom na pohlaví opačném. I tato metoda se musí brát s rezervou, nemusí to vždy vyjít. Já to zkouším již řadu let i u holubů a papoušků a zatím mi to vychází. -Tolko článok. Ja používam zlatú manželskú obrúčku. Pokial už date tú obrúčku nad vtáka ,tak ju zastavte aby sa nehýbala a sledujte ako sa rozkýve. V poslednej dobe je táto zábavná metoda populárna pri zistovaní(doma),kto kolko bude mat deti a akého pohlavia... Hocikto sa nad týmto len pousmeje ,ale vačšinou to vychádza na 100% ! Ja som tento pokus najprv spravil svojím vtákom,ktorý mali urobené DNA, výsledok bol zhodný ! Táto metoda vám ale nebude stáčit pri prípadnom predaji vtáka inému záujemcovi,iba že by to stačilo jemu. Neviem aké ,,sily ,,sú zatým, ale ...je to na vás ako to vezmete. Jozef smajlík

3.1.2011 21:36
smidla

XXX.XXX.113.128

Dobry vecer,
tuto metodu jsem mnohokrat videl pouzivat v prerove na burze. Kdyz jsem o ni neco zjistoval, melo by to fungovat na principu elektormagnetickeho pole. Jen s tim drzenimp taka v ruce tam psali, ze to neni moc vhodne, muzete pak brat svoje pole misto pole ptaka. Doporucovala se drevena klicka, kov by samos ebou take urcovani rusil. Co je na tom neni podstatne, dulezite je ze to alsepon castecne funguje.
S pozdravem Smidla.

4.1.2011 16:23
karel11

XXX.XXX.211.242

Já tipuju samice.........

4.1.2011 18:50
coty76

XXX.XXX.43.3

Dobrý den, jsem zadavatel a přikládám foto s mým samcem 06. Samec na levé straně.

4.1.2011 19:31
smetyk

XXX.XXX.211.242

Je to samička:-)

7.1.2011 21:24
dave

XXX.XXX.178.252

Je to samička.

7.1.2011 22:36
smidla

XXX.XXX.113.128

Dobr vecer,
nechci tu byt za hnidopicha, ale neni tak cirou nahodou ta samicka senegalus a ten samecek mesotypus? Pak by ta samicka nemusela byt samicka ;) Ale priznavam ze kvalita fotek je docela spatna...
S pozdravem Smidla.

7.1.2011 22:37
smidla

XXX.XXX.113.128

smidla napsal(a):
Dobr vecer,
nechci tu byt za hnidopicha, ale neni tak cirou nahodou ta samicka senegalus a ten samecek mesotypus? Pak by ta samicka nemusela byt samicka ;) Ale priznavam ze kvalita fotek je docela spatna...
S pozdravem Smidla.

Omluva,
je to samice.
Smidla

Přidejte reakci

Přidat smajlík