Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2011 17:51
daktari

XXX.XXX.45.57

Zdravím chovatele, přeji do nového roku hodně zdraví, osobních, pracovních a především chovatelských úspěchů.
Reaguji na výzvu z nemoderované diskuse. Toto je voliéra, kterou jsem stavěl kamarádovi z PUR panelů. Je také bez konstrukce, nýtovaná do sebe přes pozinkované plechy - úhelníky cca 5x5cm.
stavba trvala sotva tři dny. Jen doplním, že k samonosné konstrukci je třeba opravdu PUR panel, nikoli s vatou. Ten má sice trochu lepší izolační vlastnosti, ale menší pevnost a větší váhu. Výrobce panelů sídlí v Hradci Králové fa Kingspan.
:-)

3.1.2011 18:09
schmidt

XXX.XXX.91.132

Přispívám taky svou trochou do mlýna. Pohled za zahrady na čelní stranu haly postavené z PUR panelů.

3.1.2011 18:17
schmidt

XXX.XXX.91.132

zadek haly s ventilátorem......

3.1.2011 18:35
docid

XXX.XXX.172.5

a co máte v těch klecích za krasavce? někde jsem viděl na netu ventilátor se solárním panelem. Stal asi 2tis? tak nějak. kdybych někdy přemýšlel o ventilátoru, tak přes léto určitě na solár:-)

3.1.2011 18:43
schmidt

XXX.XXX.91.132

stavěl jsem to původně pro lorie v r. 2004. Ti tady byli až loňského roku, zrušil jsem chov. Teď je to prázdné.

3.1.2011 18:48
docid

XXX.XXX.172.5

jiní by za to brečeli a vy tam nic nemáte... Asi k tomu máte důvod.

3.1.2011 18:50
novas

XXX.XXX.1.14

Zdravím,chtěl bych se zeptat,p.Schmidta.Jak se na takovou vlhost tváří ty panely(POPŘ.ta pěna uvnitř),když tam chováte lorie(ty potřebují větší vlhkost neustále).A jesti bych se mohl zeptat,jakou máte sílu těch panelů,a jak je to s únikem tepla.Děkuji novas.

3.1.2011 19:09
zakin700

XXX.XXX.254.134

docid napsal(a):
a co máte v těch klecích za krasavce? někde jsem viděl na netu ventilátor se solárním panelem. Stal asi 2tis? tak nějak. kdybych někdy přemýšlel o ventilátoru, tak přes léto určitě na solár:-)

Dobrý den. Můžete mi prosím sdělit, kde jste ten ventilátor se solárem našel?
Kde se to dá koupit? Děkuji.

3.1.2011 19:11
schmidt

XXX.XXX.91.132

novas napsal(a):
Zdravím,chtěl bych se zeptat,p.Schmidta.Jak se na takovou vlhost tváří ty panely(POPŘ.ta pěna uvnitř),když tam chováte lorie(ty potřebují větší vlhkost neustále).A jesti bych se mohl zeptat,jakou máte sílu těch panelů,a jak je to s únikem tepla.Děkuji novas.

Jak se tváří ta pěna uvnitř to teda nevím, protože tam nevidím. Jak se tváří panely po 6 ti letech, tak to vím naprosto přesně - nijak. Vypadají pořád jako nové a to i přesto, že se tam 6 let každodenně stříkalo hadicí s vodou. Panely mají sílu 100 mm a údajně ti co to stavěli, tvrdili, že je to za 100 cm ytong, ale to nemíním posuzovat ani o tom polemizovat. Nikdy jsem si nezjišťoval parametry dle nějakých tabulek, je mi to jedno. Teď v zimě, když tady bylo ráno 15 stupňů pod nulou, v hale byly 3 -5 stupňů nad nulou. Letošní zimu tam netopím, nemám čemu, žena tam zimuje květiny. Jinak, když jsem choval, udržoval jsem teplotu na 15 st. V létě i při těch největších vedrech jsem tam naměřil max. 26 st. Takže parametry asi dobrý. A musím říct, že kdybych měl stavět znovu, tak z ničeho jinýho. Největší devizou této stavby byla rychlost a cena. Nevím jak dnes, já jsem kupoval za 750,- I. jakost Kingspan plus práce, plus nějaký spojovací materiál. Takže asi cca 1.000,- za metr čtvr. Stavba z PUR byla hotová za 2 dny, věřte, nevěřte.

3.1.2011 19:27
martin127

XXX.XXX.6.238

Dávam sem ukázku programu na kreslení klecí a voliér. :-)

3.1.2011 19:29
novas

XXX.XXX.1.14

Děkuji za odpověd.Ptal jsem se proto,že bych něco podobného chtěl postavit také+výlety.Dsmajlíkruhým rokem chovám lorie (začínám).Proto ta vlhkost,atd.smajlík

3.1.2011 19:37
schmidt

XXX.XXX.91.132

novas napsal(a):
Děkuji za odpověd.Ptal jsem se proto,že bych něco podobného chtěl postavit také+výlety.Dsmajlíkruhým rokem chovám lorie (začínám).Proto ta vlhkost,atd.smajlík

Můžu jenom doporučit, v podstatě co jsem tam pustil, všechno jsem odchoval. Jak je vidět na těch fotkách, klece byly zavěšeny na rámu. Rozměr klece v 1 x š 0,7 x hl. 1,5 m, uvnitř 2 bidla, budka zvenku a zespodu v košíku z pletiva zasunuté 2 misky na krmení. Posledních 5 let jsem krmil pouze americký Pretibird pro loriše. Nejlepší co může být, snadná příprava, dobrá cena a skvělé výsledky - oplozenost vajec i dochovy mladých - jenom v superlativech.

3.1.2011 19:55
martin127

XXX.XXX.6.238

kde jste prosím Vás kupoval PUR panely a zakolik?

3.1.2011 20:01
schmidt

XXX.XXX.91.132

martin127 napsal(a):
kde jste prosím Vás kupoval PUR panely a zakolik?

napište mi na meil aquilaheliaca@email.cz

4.1.2011 22:16
docid

XXX.XXX.172.5

nevim kde jsem ten solární ventilátor viděl je to už dlouho. Ale jen tak sem skusil na rychlovku google a nic sem nenašel. Jen takové malé šmejdy do auta, ale taky by třeba stačili.

4.1.2011 22:18
docid

XXX.XXX.172.5

tet mě ještě napadlo... sačil by jeden solár kterých je tet na poli tisíce, dávají 24V ? a nějaký morotek by se sehnal, a vrtule taky:-|

5.1.2011 20:35
anička

XXX.XXX.96.25

docid napsal(a):
tet mě ještě napadlo... sačil by jeden solár kterých je tet na poli tisíce, dávají 24V ? a nějaký morotek by se sehnal, a vrtule taky:-|

Dobrý večer, rovněž mám postavené voliery z kinspánu je to super a nemá to chybu.

5.1.2011 21:02
mtc

XXX.XXX.251.62

Tady jsem našel Solární ventilátor.Vymažte mezeru.http://www.nelumbo. cz/cs/eshop/solarni-pomocnici/solarni-vetrak/

6.1.2011 16:33
netti

XXX.XXX.87.2

schmidt napsal(a):
a ještě poslední....

Dobrý den. Zajímavé a asi určitě praktické, jen dotaz. Má Vaše "budova" nějaký nosný rám či konstrukci, nebo drží jen spojením panelů? Díky za odpověd :-|

13.2.2011 17:51
secretfranta

XXX.XXX.6.140

Z jakého programu je ta ukázka na tvorbu volier?

13.2.2011 19:20
martin127

XXX.XXX.6.238

Program je vlastní výroby

4.12.2011 11:41
varranus

XXX.XXX.71.106

Dobrý den .Omlouvám se ale mám dotázek nemáte někdo kontakt na firmu co se zabívá chovatelským zařízením z pur panelu?díky

5.12.2011 06:30
loufan

XXX.XXX.155.190

firma František Sedlák - Montáže
Dělali voliéry např. pro pana Nedělníka
Solidní firma, za solidní peníze.
tel. 721231801

5.12.2011 17:05
korola

XXX.XXX.99.6

Dobry den
Doufám že nebude zakladateli vadit kdyz taky prilozim foto mych volier delal jsem je sam po skole a o vikendech na tech volierach je specificke co jinde neni ze nemam na zemi material ale ke stavbe jsem pouzil betonove panely o rozmerech 3m delka 1sirka a jsou vysoke asi 20cm... panely jsou naskladane vedle sebe a pletivo je vsunuto mezi ty panely timto jsem usetril na materialu a lip se to cisti a dalsi vyhody a je to i s toho duvodu ze delka volier je 6 metru a 2.5 metru je nezastresenych takze aby voda bezproblemu odtikala..

5.12.2011 17:07
korola

XXX.XXX.99.6

jinak konstrukce je cela ze dreva pouze u prostred jsou svarene tri zelezne jakoby velke U naopak kvuli spevneni. dvojite pletivo mam zepredu 40cm vysoky pasek od vrchu a na strese taky..

5.12.2011 17:10
korola

XXX.XXX.99.6

Vyreseni dvirek.. detail na dve voliery male dvirka mam vzdy 2 u sebe kvuli snadnejsimu krmeni mam dole i vysuvne dvirka na michanici a na misky s vodou.. pripadalo mi neprakticke otvirat neustale velke dvirka i kvuli moznemu uletu i rychlosti

5.12.2011 17:16
korola

XXX.XXX.99.6

toto jsou moje voliery ktere jsem delal loni a na novych uz jsem se poucil z chyb ktere jsem udelal predtim.. mel jsem treba udelane pouze dvoje dvirka co se mi zda neprakticke, mam tam otocne pulty ktere se mi zdaji taky neprakticke jakozto pro chovatele stredni australie.. pro me zbytecne ale je to muj nazor! dale spatna konstrukce z pohledu prichyceni budek a chyb je tam vice viz priklad

5.12.2011 17:17
korola

XXX.XXX.99.6

5.12.2011 17:19
korola

XXX.XXX.99.6

a tady uz spokojeni obyvatele... krasny pohled na rozely jak si uzivaji prolet v 6metru dlouhe voliere a koupel na prirozenem desti..

5.12.2011 17:24
korola

XXX.XXX.99.6

5.12.2011 17:37
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, mohu se zeptat proč párujete Roselu Slámožlutou a Roselu Žlutobřichou??Nebo je tam snad máte jen tak dané?

5.12.2011 18:41
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.27

Nechci se nikoho dotknout, ale myslím si, že to pletivo by šlo lépe napnout... nebo je to takto schválně ?

6.12.2011 16:19
korola

XXX.XXX.99.6

dobry den rozelu slamozlutou a zlutobrichou neparuju dohromady partner rozely zlutobriche onemocnel je v karantene a pro slamozluteho samce samicku jeste nemam.. a na to pletivo jak jsem se zminil nahore voliery jsou konstruovany na co nejmene materialu takze je vzdy ustrihnuto 13 dlouhy pas k tomu jeste jeden je to spojene sponky na svarovane pletivo abych docilil vysky dvou metru a pozdeji vsunuto do mezer mezi panely vypnout by to uz lepe neslo i k vuli tomu ze je to presponkovane takze se to ruzne vlni.. a papouskum ty vlny moc nevadi a delam to hlavne pro ne..

6.12.2011 16:24
Ondra.b

XXX.XXX.223.116

NO co se týká toho vypnutí pletiva. Já voliéry taky dělám hlavně pro papoušky ale taky aby to vypadalo. Myslím si že těch pár metrů hranolů navíc které by byli vespod už by takový finanční zásah nebyl. Hlavně když jsou voliéry tak prostorné tak je škoda že to takto dopadlo.smajlík

6.12.2011 17:07
korola

XXX.XXX.99.6

Ondra.b napsal(a):
NO co se týká toho vypnutí pletiva. Já voliéry taky dělám hlavně pro papoušky ale taky aby to vypadalo. Myslím si že těch pár metrů hranolů navíc které by byli vespod už by takový finanční zásah nebyl. Hlavně když jsou voliéry tak prostorné tak je škoda že to takto dopadlo.smajlík

a kdyz by vespod byly hranoly tak by se tam drzela vlhkost a voda a zahnivalo by to tam.. s tohoto duvodu jsem se rozhodl ze tam hranoly nebudou a taky se to snadno cisti a nebudou se tam drzet mysi

6.12.2011 17:51
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.27

korola napsal(a):
a kdyz by vespod byly hranoly tak by se tam drzela vlhkost a voda a zahnivalo by to tam.. s tohoto duvodu jsem se rozhodl ze tam hranoly nebudou a taky se to snadno cisti a nebudou se tam drzet mysi

smajlík smajlík Ale není takový problém pod hranoly udělat 1,5 - 2 cm mezeru a jeto opět dobré na údržbu a myslím si že ty panely nemáte vyspádované jedním směrem aby voda odtíkala, a jak koukám tak ty voliery máte otevřené takže větrají tak s tou vlhkostí bych neviděl takový problém bude tam taková vlhkost jako je venku. A ještě mě zaujalo jak píšete, že máte několikatery dvířka a krmení a asi míchanici jim dáváte na zem. Když šetříte na latích tak aspoň nešetřete na pár šroubech čtyřech latičkách 2 x 2 cm a kousek pletiva a levná police na krmení je hotová...

6.12.2011 18:07
korola

XXX.XXX.99.6

adam.cizinsky napsal(a):
smajlík smajlík Ale není takový problém pod hranoly udělat 1,5 - 2 cm mezeru a jeto opět dobré na údržbu a myslím si že ty panely nemáte vyspádované jedním směrem aby voda odtíkala, a jak koukám tak ty voliery máte otevřené takže větrají tak s tou vlhkostí bych neviděl takový problém bude tam taková vlhkost jako je venku. A ještě mě zaujalo jak píšete, že máte několikatery dvířka a krmení a asi míchanici jim dáváte na zem. Když šetříte na latích tak aspoň nešetřete na pár šroubech čtyřech latičkách 2 x 2 cm a kousek pletiva a levná police na krmení je hotová...

nevim jak se koukate ale vyspadovane to samozrejme je a na strechu je svedena voda i s okolnich domu takze voda opravdu odteka.. a proc papouskum cpat vsechno pod nos jak pisete s temi policemi oni se muzou taky proletet i na tu zem a ne jen porad s bidla na bidlo a na nerezove misky a prijem potravy ze zeme je pro ne myslim ze i prirozenejsi.. a k cemu nejake police a jak jeste pisete ze dreva drzi se v tom jedine bakterie a plisne.. a kdyz rikate ze delate pro oko tak jak to vypada kdyz je na tom trus.. vim ze budete protestovat ze cistite kazdy teden neli kazdy den ale tak aby to vypadalo hezky to nebude nikdy.. ja jsem to nezverejnil jako ze mam nej voliery a vsichni to delejte podle me.. duvod byl aby se nekteri co zacinaji podivali a poucili se z chyb a udelali jinak to co se jim na mych nelibi.. a dejte taky foto jake voliery jste ve svych 15 ted uz 16 letech postavil.. ja jsem na to co jsem udelal hrdy.. ale diky snad vasich rad pri dalsi stavbe vyuziju

6.12.2011 18:38
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den nedá mi to nechat to jak to je, když píšete tohle, jsme skoro stejně staří.Dneska je mi schodou okolností 19.Když mi bylo 15, tak jsem postavil sám dvě voliery, kromě toho, že mi pomohli podržet tři velké rámy rodiče.A v 17 ,,boudu,, na Neofemy.Dám to sem a ať to posoudí někdo jiný.Možná, že jsem jich neudělal tolik najednou, ale podle mě je lepší udělat mín pořádně.Co na to říkají ostatní?

6.12.2011 18:43
papy

XXX.XXX.168.40

6.12.2011 18:45
papy

XXX.XXX.168.40

6.12.2011 18:45
papy

XXX.XXX.168.40

6.12.2011 18:48
papy

XXX.XXX.168.40

a konečně i s volierou na mladé Neofemy a droboť (v 18 letech)

6.12.2011 18:51
papy

XXX.XXX.168.40

Tady z boku.Doufám, že jsem třeba někoho inspiroval.Posuďte sami jestli je lepší udělat něčeho míň a snad pořádně nebo co nejvíc?Ať se daří nashledanou

6.12.2011 20:03
zahorova

XXX.XXX.60.172

Dobrý den všem,
4Papy: už jsem tady Vaše dílo viděla v nějaké jiné diskuzi či na chovu papoušků. Musím říct, že to je jedna z nejzdařilejších voliér co se estetiky a účelnosti (nemohu zcela posoudit) týče. Začínám přemýšlet, že si Vás snad najmu! Opravdu moc hezké. Ten výlet pro neofemy tu vidím poprvé. Původně jsem viděla jen foto vnitřní stavby.
4Korola: nic si z toho nedělejte, každý si staví dle svých možností, zejména finančních. Také např. rodiče, partner/partnerka, manžel/manželka kolikrát nesdílí stejné nadšení pro věc, takže je na to člověk sám. Důležité je, že nás všechny chov baví, svěřence opeřence netrápíme a mají čisto.
Sama jsem si také postavila před rokem volieru z latí, co dům dal. Dokoupila jsem jen palubky a pletivo a zopár spojovacího materiálu. Nutno zdůraznit, že jsem žena v produktivním věku a s manželem o názoru, že všechna zvířata/ptáci v klecích jsou vlastně týraná, a že je nemáme právo zavírat (názor je to samozřejmě relevantní). Jeho pomoc tudíž nebyla nijaká. Vlastně jsem pak dostala vynadáno, že jsem spotřebovala veškeré latě po zahradě, které by zrovna nutně potřeboval. Foto přikládám.
Zdar a Sílu! Lucie:-)

6.12.2011 20:19
papy

XXX.XXX.168.40

Dobrý den, dělám jak jsem se naučil a snažím se co nejlépe.Snažím se dělat to na účelnost i pro oko.Jsem zvyklí dělat už od mala a zdokonalovat se.Rozhodně všechno neumím, ale cirkulu, vrtačky, dlabačku, hoblovačku, frézu atd, tak to už docela ovládám.Volieru jsem postavil letos, tak nikde moc ukázána není, max na mojich stránkách.Jinak nebuďte tak skromná, máte taky pěknou volierku.!:-) ať se daří nashledanou

6.12.2011 20:24
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.27

Úplně první voliery které jsem stavěl sám byli v místnosti respektivě v garáži kde jsem dříve zimoval papoušky ( to mi bylo 13 let ) kdybych měl čekat na tátu, aby mi pomohl tak bych je neměl ani letos. Loni na jaře jsem začal stavět voliery půdorys 5 x 5m - 4 boxy z toho 3m výlety a 1,2 zálet + 0,8 chodba. Celé je to dřevostavba která je zateplená ( přes zimu maximum -7°C ) Papoušky jsem do ní pouštěl akorád v den mých 15tých narozenin ( takže jsem to stavěl ve 14 ) Letos jsem se pustil ke konci prázdnin k další přístavbě, která bude 7 x 5m výlet bude 7 x 3m a zálet 7 x 2m. Letos jsem postavil zálet a výlet budu dodělávat na jaře. Na žádných volierách mi nikdo nepomáhal, když tedy nepočítám tahání pletiva na výlety. Také jsem na to hrdý hlavně z toho důvodu, že všechno do posledního šroubku jsem si financoval sám z peněz které jsem si vydělal....

6.12.2011 20:28
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.27

Celkem aktuální fotka... připraveno na zimu. Před novým záletem jsou vidět alespoň z části stromy které přijdou dát do nových výletů.

6.12.2011 20:30
zahorova

XXX.XXX.60.172

adam.cizinsky napsal(a):
Úplně první voliery které jsem stavěl sám byli v místnosti respektivě v garáži kde jsem dříve zimoval papoušky ( to mi bylo 13 let ) kdybych měl čekat na tátu, aby mi pomohl tak bych je neměl ani letos. Loni na jaře jsem začal stavět voliery půdorys 5 x 5m - 4 boxy z toho 3m výlety a 1,2 zálet + 0,8 chodba. Celé je to dřevostavba která je zateplená ( přes zimu maximum -7°C ) Papoušky jsem do ní pouštěl akorád v den mých 15tých narozenin ( takže jsem to stavěl ve 14 ) Letos jsem se pustil ke konci prázdnin k další přístavbě, která bude 7 x 5m výlet bude 7 x 3m a zálet 7 x 2m. Letos jsem postavil zálet a výlet budu dodělávat na jaře. Na žádných volierách mi nikdo nepomáhal, když tedy nepočítám tahání pletiva na výlety. Také jsem na to hrdý hlavně z toho důvodu, že všechno do posledního šroubku jsem si financoval sám z peněz které jsem si vydělal....

No však já vás tady taky už dlouho sleduju.. :-) Nemohu nepochválit, ale pokud si pamatuju, tak vy se učíte řemeslu truhlářskému a zdá se, že je to moc dobře!
Jste kluci šikovní! Tak hodně zdaru, a přijdu k vám oběma pak možná na radu :-)
L

6.12.2011 20:31
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.27

6.12.2011 20:33
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.27

6.12.2011 20:36
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.27

A korola: Mohl bych poprosit o vyplnění profilu ? Věk, jaké papoušky chováš atd...

6.12.2011 20:44
lucas53

XXX.XXX.196.158

mas to pekne ,na svoj vek super postavene .

6.12.2011 20:56
korola

XXX.XXX.99.6

adam.cizinsky napsal(a):
také přidám i obyvatelé...

mohl bych se zeptat jake mate pletivo u tech patagoncu? myslim silu dratu diky

6.12.2011 21:01
zahorova

XXX.XXX.60.172

adam.cizinsky napsal(a):
také přidám i obyvatelé...

Ti patagonci mě taky zajímají. Nádherní ptáci. V zoo v Hluboké nad Vltavou mají obří volieru s kolinií mníšků a patagonců a ... morčat. Bylo opravdu k popukání vidět "pást" se na čerstvém lupení morčata s patagoncema.
Adame, můžete sem napsat vaše postřehy z chovu patagonců? Také o nich uvažuji, právě s těmi mníšky. Případně na můj mail: lucie.zahorova@seznam.cz
Díky, L.

6.12.2011 21:55
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.27

Tak můj pár vlastním od června takže těch postřehů ještě zas tolik není, ale určitě jsem zklidil velkou kritiku, že si zahrávám s " ohněm " protože na volierách mám pletivo 19 x 19 a 1,2 drát většina chovatelů mně říkalo, že to pletivo roštípou a uletí, ale předchozí majitel je měl ve volieře taky s dřevěnou konstrukcí, ale pletivo měl dokonce jen 1,0 a vše v pořádku já dávám každý týden borové, smrkové a jedlové větve na okus na těch se vždy parádně vyřádí. Latě z kterých je voliera nechali celkem bez újmy pouze " ztrhli hrany ". Pár jsem kupoval od chovatele v Tyníšti, který mi je tam přivezl po domluvě z Kladna. Sice jsem nedostal důkaz, že se jedná o pár v podobě DNA nebo endoskopie, ale dostal jsem dokumentaci o jejich dvou odchovech vždy 3 mladé, které měl letos a loni pár má kr. 08 a skvěle harmonizují. Teď přes zimu pro ně budu dělat budky mám v plánu udělat dvě jedna normální ležatá 40 x 80 x 40cm a druhá bude tzv. nora která bude mít aspoň 0,8m dlouhý vlez a potom tam bude hnízdiště. Patagonce bych chtěl přemístit příští rok po případném odchovu to velké voliery, která je ve výstavbě a chtěl bych přikoupit ještě jeden pár a 3 - 5 párů mníšků přírodní štěpících na různé barvy a možná bych tam zkusil dát i pár nandejů černohlavý nebo pár alexů velkých či čínských, ale tam bych se už bál o latě musel bych se olištovat třeba hlinikovými rohovkami a dát zevnitř silnější pletivo.

7.12.2011 14:21
zahorova

XXX.XXX.16.230

adam.cizinsky napsal(a):
Tak můj pár vlastním od června takže těch postřehů ještě zas tolik není, ale určitě jsem zklidil velkou kritiku, že si zahrávám s " ohněm " protože na volierách mám pletivo 19 x 19 a 1,2 drát většina chovatelů mně říkalo, že to pletivo roštípou a uletí, ale předchozí majitel je měl ve volieře taky s dřevěnou konstrukcí, ale pletivo měl dokonce jen 1,0 a vše v pořádku já dávám každý týden borové, smrkové a jedlové větve na okus na těch se vždy parádně vyřádí. Latě z kterých je voliera nechali celkem bez újmy pouze " ztrhli hrany ". Pár jsem kupoval od chovatele v Tyníšti, který mi je tam přivezl po domluvě z Kladna. Sice jsem nedostal důkaz, že se jedná o pár v podobě DNA nebo endoskopie, ale dostal jsem dokumentaci o jejich dvou odchovech vždy 3 mladé, které měl letos a loni pár má kr. 08 a skvěle harmonizují. Teď přes zimu pro ně budu dělat budky mám v plánu udělat dvě jedna normální ležatá 40 x 80 x 40cm a druhá bude tzv. nora která bude mít aspoň 0,8m dlouhý vlez a potom tam bude hnízdiště. Patagonce bych chtěl přemístit příští rok po případném odchovu to velké voliery, která je ve výstavbě a chtěl bych přikoupit ještě jeden pár a 3 - 5 párů mníšků přírodní štěpících na různé barvy a možná bych tam zkusil dát i pár nandejů černohlavý nebo pár alexů velkých či čínských, ale tam bych se už bál o latě musel bych se olištovat třeba hlinikovými rohovkami a dát zevnitř silnější pletivo.

No to je pěkné, popisujete to tam, jak bych si představovala volieru já.. Chyběj tam akorát ty morčata... No, ale na podzim mi tady vůkol běhala pěkná krysa, tak je to vlastně podobné.
Jak bude velká ta velká voliera? Já uvažuji o 4x2x2 na jeden pár patagonců a né více jak 3páry mnichů. Což mě tak za pochodu napadá, že je to možná malé. Začala bych ovšem s těmi mnichy. Zkušeností zatím moc nemám, tak abych se neunáhlila. Pletivo asi riskovat nebudu, počítám s 2 mm drátem. A stavět tentokrát taky nebudu, už na to nemám vůbec čas. Takže zatím šetřím. L

7.12.2011 15:49
adam.cizinsky

XXX.XXX.191.27

zahorova napsal(a):
No to je pěkné, popisujete to tam, jak bych si představovala volieru já.. Chyběj tam akorát ty morčata... No, ale na podzim mi tady vůkol běhala pěkná krysa, tak je to vlastně podobné.
Jak bude velká ta velká voliera? Já uvažuji o 4x2x2 na jeden pár patagonců a né více jak 3páry mnichů. Což mě tak za pochodu napadá, že je to možná malé. Začala bych ovšem s těmi mnichy. Zkušeností zatím moc nemám, tak abych se neunáhlila. Pletivo asi riskovat nebudu, počítám s 2 mm drátem. A stavět tentokrát taky nebudu, už na to nemám vůbec čas. Takže zatím šetřím. L

Já mám toto pletivo " za hubičku " takže toho využívám... na tu velkou bych uvažoval o silnějším také alespoň 2mm plánoval bych časem i kakaduy růžové ( bylo by dvojité ), ale na stropě bych asi ponechal toto slabší. Voliéra bude 7 x 3 x 2m ( DxŠxV nějnižší bod. )a zálet bude ve tvaru L bouda je 2 x 7m a udělám si tam chodbu 0,8 x 3,5m. Do volier už mám nachystány stromky z jablečného sadu, který se bude rušit tak jsem toho využil. :-)

8.12.2011 19:38
zahorova

XXX.XXX.35.245

No tak to bude nádhera smajlík. Snad bydlíte na samotě u lesa :), protože by to sousedi nemuseli rozdýchat.
Těším se zde na fotky!

10.7.2018 23:37
Roman 25

XXX.XXX.248.218

Stavba zimního ukrytu pro Austrálii.

11.7.2018 11:13
shorty102

XXX.XXX.63.79

Přidejte reakci

Přidat smajlík