kunovec
napsal(a):
Zdravím jeto samice nebo ne jeto kr.09 děkuji
ještě jedna
ros
napsal(a):
Taky je dobrým vodítkem zbarvení peří na kostřeci. Samec má kostřec pestře modrý s nádechem do fialova, samice má tu modrou takovou bledou bez lesku dá se říct vyblitou s nádechem do šeda.
jo tak to jsem si taky myslel, měl jsem jedenkus s uplně vybledlým kostřem a druhý krásně intenzivním a stejně to byli dva samci.Nakonec jsem v domění, že kupuji opět samici koupil dalšího samce.
Zdravím, to není nic neobvyklého. Mám doma 6 loňských kusů, a samice budou asi jen 2. Měl jsem jich 8, ty dva jsem prodal, kupoval jsem je jako samice, ale měl jsem smůlu, vždy mne prodejce podvedl. Se samicema je to opravdu špatné, nějaká se teď začátkem jara objeví ale moc jich nebude.
Dobrý den mám červenokřídlé rok 09 a nevím jestli mám pár.Ale popíšu vám jejich chování co mi k tomu povíte.Za 1)vybrali se mezi sebou z 11 kusů,2)spí vedle sebe na stejném bidle od té doby co jsem je přivezl, 3)ten co má být samec se na jaře hrozně rozčiloval a pohvizdoval z čehož usuzuji, že to samec bude ikdyž ještě černé peří v zádech nemá,ale má víc té červené na ramenou 4)viděl jsem je jak se pářili a krmili a vždy to bylo tak že krmil ,,samec,, ,,samici,, a při páření byl nahoře ,,samec,, 5),,samici,, jsem neslyšel ani 1 hvízdat a rozčilovat se jako toho druhého ,těším se na letošní rok, protože ten chovatel co je od něj mám mi říkal, že takovéhle páry jsou nejlepší a že mu vedou už ve dvou letech, tak se docela těším.Obvzlášť když samice byla z 5 mladých a samec taky!Snad se mi podaří odchov.Jsou to krásní ptáci a pořád jich tolik není a hlavně samic!Co říkáte na to chování?Myslíte že by to dělaly dva samci?A jaké budky jsou pro červenokřídlé nejlepší?Ten chvatel mi radil 80x30x30 cm.Jakou zkušenost máte vy?Ať se všem daří!
Zdravím,tipovat červenokrídlych(najme podla fotky)je velmi ťažko.Môj odhad 51ku49 na samicu(tiež sa môžem mýliť)Skorej sa to dá v tomto veku spozorovat správaním(alebo na 98% vytrhnutím pierok krídla a chrbta).Spomínaná hlava,kostrč,červené vkrídlach je iba trochu väčší predpoklad,ale nie istota.červenokrídly su tmavší i bledší,čiže kostrč-neistá.Hlava-mám samca čo má hlavu ako gulka.Tiež mám samicu čo má krídla minimálne 3krát tak červené ako Vaša.Ak Vám môj príspevok trochu pomôže budem rád.Ked sa naučím lepšie internrtom snád niečo hodím i na moderku.Vela uspechov všetkým.
Dobrý den já si myslim že je to samička protože Samec je pestřeji zbarven a má výraznější kresbu. Hlava u samečka je intenzivně zelená a jeho křídla jsou sytěji červená než u samiček. Vrchní krovky ocasní a celá spodní část světle žlutozelená, lopatky a horní část zad jsou černé a na krovkách ramenních přechází do tmavě zelené. Samičky nemají tak pestré zbarvení. Mladí ptáci se spíše podobají matce.