Dobré poledne,chtel bych se zeptat zda by nekdo vedel co je to za mutaci ...dekuji
papek

XXX.XXX.51.88
Dobrý den,
já si myslím,že jde o rozelu červenou skořici bělokřídlou straku a mohla by to být 0.1. samička.
lajonel
napsal(a):
Pánové dekuji za vaše postřehy i když co přispevek jiní názor,jen na doplnení 1.0 červený 0.1červená skořice od tohoto páru jsen odchoval 11 mládat a tady ten jedinec už od narození vykazoval odlišné zbarvení vuči ostatním...
Pokud tomu dobře rozumím, tak jste odchoval 10kusů červených, z nichž samci ještě štěpí do skořic.
A jen ten jeden je odlišně zbarvený, pokud to bude samička, pravděpodobně bude samec ještě štěpitelný na nějakou jinou mutaci vázanou na pohlaví. Až se najde někdo, kdo s jistotou určí mutaci, neměl by být problém zjistit samcovu štěpitelnost použitím gen. kalkulačky.
PS: jestli se pletu, tak mě prosím nekamenujte......je to tu celkem běžný jev.
Dobrý den, myslím, že pokud je pravdou, že jste od rodičovského páru odchoval 11 mláďat a toto je jedno z nich, tak by bylo asi velkou náhodou, kdyby těch zbylých 10 ks bylo stejných. To znamená červených (opalinů). Odhaduji, že jste měl i červenoskořicové a nějaké červené nebo červenoskořicové straky. Na obrázku je červenoskořicová straka, s velkou pravděpodbostí i pastelová. U té pastelové jsem zdrženlivější, protože fotka je jen fotka.
lajonel
napsal(a):
Ješte na upřesnení tak tech 10 zbývajícich mladat bylo v jedné mutaci a to červená skořice...toto mláde už od narození bylo odlišne zbarvené než sourozenci,osobne jsem se domnívál že se jedná o červenou skořici(svetlejši formu)
Tak teď už v tom mám trochu zmatek, chtělo by to asi fotku rodičů a mladých. Pokud budete chtít odchovat (téměř všechny) mladé skořicové opalíny, musíte mít i samce skořicového opalína.
Dobrý den,kolego máte pravdu omlouvám se mezi mládaty byla skutečne i mutace opalín,spletl jsem se.bohužel foto mládat nemám tak alespon foto rodiču
Здравствуйте друзья из Чехии. Я из России. Живу в Краснодарском крае. Меня зовут Василий. Я 2 года занимаюсь розеллами, у меня 13 пар розелл и одна пара жако. Очень хочется чтобы вы помогли дать информацию о схеме мутации розелл. Хочется попробовать скрещивать и получать разные мутации.
Заранее спасибо.
vas_elisyutikov
napsal(a):
Здравствуйте друзья из Чехии. Я из России. Живу в Краснодарском крае. Меня зовут Василий. Я 2 года занимаюсь розеллами, у меня 13 пар розелл и одна пара жако. Очень хочется чтобы вы помогли дать информацию о схеме мутации розелл. Хочется попробовать скрещивать и получать разные мутации.
Заранее спасибо.
Re: Rozela pestrá ,,určení mutace,, (Vložil: vas_elisyutikov - 18.01.2011 07:59:34)
Заранее спасибо. Zkusím překlad: Zdravím přátele v České republice.Já jsem z Ruska. Žiju v Krásnodarském kraji.Jmenuji se Vasilij.Já 2 roky se zajímám o Rosely u mně je 13 pár Rosel i jeden pár Žako.Já mám zajem abyste mne pomohli informovat o systemu - scheme mutací Rosel.Já chci zkusit parovat ruzné mutace.Děkuji Snad jsem to přeložil dobře.
raduz
napsal(a):
Dobrý den, přátelé z Česká republiky. Jsem z Ruska. Bydlím v regionu Krasnodar. Jmenuji se Basil. 2 roky dělám Rosely mám 13 párů Rozell a jeden pár( Žako??). Rád bych získal informace o systému mutací Rozell. Chtěl bych začít s (křížením)abych získal různé mutace.
snad to dává smysl
ouu Kikine sorry nevšiml jsem si že už je to tady přeložený.
vas_elisyutikov
napsal(a):
Заранее спасибо.
Привет Василий, напишите ваш контакт. Вы говорите по-английски или русский?
Мой адрес электронной почты johan227@gambrinus.cz
kikin
napsal(a):
Re: Rozela pestrá ,,určení mutace,, (Vložil: vas_elisyutikov - 18.01.2011 07:59:34)
Заранее спасибо. Zkusím překlad: Zdravím přátele v České republice.Já jsem z Ruska. Žiju v Krásnodarském kraji.Jmenuji se Vasilij.Já 2 roky se zajímám o Rosely u mně je 13 pár Rosel i jeden pár Žako.Já mám zajem abyste mne pomohli informovat o systemu - scheme mutací Rosel.Já chci zkusit parovat ruzné mutace.Děkuji Snad jsem to přeložil dobře.
Ano, děkuji.
Tato kniha popisuje, ale já ne.
Jak získat Schepluyu? Jak schepluyu kříž dál? Potřebujete diagram mutace na obrázku.
vas_elisyutikov
napsal(a):
Ano, děkuji.
Tato kniha popisuje, ale já ne.
Jak získat Schepluyu? Jak schepluyu kříž dál? Potřebujete diagram mutace na obrázku.
http://www.knihkupectvi.info/russell-pringle-rosely-a-jejich-mutace/d-91705/