Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2011 14:34
marek1

XXX.XXX.12.33

dobrý den,mohl by mi někdo osvětlit,jak takový kroužek vypadá a kde se dá sehnat? je na něm rok,kdy se nasadil,nebo rok se stářím ptáka? jak si takový starší pták na kroužek zvykne?smajlík děkuji za odpovědi.

15.1.2011 18:21
docid

XXX.XXX.172.5

Půlené kroužky s tzv. jazýčkem se, tuším, prodávaji do velikosti 4 nebo 5mm? tak nějak, pak jsou k dostání plastové kroužky se zámkem, který se zacvakne. Záleží teké na jakého papoušci ho chcete. Pak záleží na jedinci jestli mu to nebude vadit. Obecně se řiká, že velkým ptákům to vadí a okusují to, pak si můžou zranit nožku. Já jsem potřeboval rozlišit chovné páry korel. Nechci přes zimu obýhat každou klec, tak jsem je dal všehcny k sobě. Nakoupil sem normální kroužky barevné, řiznul je dremelkou, opatrně roztáhl a pak opartně scvaknul. Je to fuška jednou rukou držet ptáka a druhou rukou opatrně scvaknout. Pták se vrtí no. Když se vše udělá jak má být, je to OK.

15.1.2011 19:21
docid

XXX.XXX.172.5

tady ještě ty s jazáčkem, v pozadí muzeální kroužky CS 91:-))

15.1.2011 20:20
marek1

XXX.XXX.12.33

díky:-)!!! myslel sem větší papoušky velikosti senegalských atd. ale jsem rád i za osvětlení těch menších kroužků? myslel sem si že si takový větší papoušek asi na kroužek nezvykne a udělá všechno pro to aby ho neměl a hlavně když píšete že jsou plastové. tak pokud k tomuto tématu ještě někdo cokoliv máte,budu moc rád pokud se dovím co nejvíc.

15.1.2011 20:27
docid

XXX.XXX.172.5

zrovna můj jeden senegalec má plastový uzavřený kroužek. Předchozí majitel mu to dal zřejmě kvůli označení. Nemá ani číslo. Je viditelně větší, při namazání by šel dolů. Kroužku si ani nevšimá. Kdybych viděl že si do toho kouše, nebo má okousanou nožku, hnedka jde dolů!

15.1.2011 22:25
smidla

XXX.XXX.113.128

Dobry vecer,
nanozni krouzky navlikane ptakum az po opusteni hnizda jsou nutne napriklad kvuli rozliseni cites. Jsou to krouzky v jednom miste prerusene, v obou koncich je dirka. Po nasazeni na nohu a spojeni koncu se dirkama provlikne specilani trn, ktery se scvakne. neco na princip nytu. Tim se zajisti ze krouzek na noze drzi. Tyto krouzky se vyrabi jen do urcite minimalni velikosti, pak jsou technicky nevyrobitelne. Tusim jsem je videl u fi. Straka v Prerove.
S pozdravem Smidla.

16.1.2011 21:55
marek1

XXX.XXX.12.33

ještě jednou všem děkuji. například pokud,bych ctěl udělat DNA u papouška bez kroužku,tak mu takovýto půlený kroužek můžu pro přehled nasadit ? a jak je to s tím rokem,je na kroužku,nebo je tam pouze nějaké evidenční číslo? pokud tam rok je,tak je to rok narození ptáka,nebo rok nasazení kroužku? :-)

16.1.2011 23:05
smidla

XXX.XXX.113.128

Dobry vecer,
nejsem si jisty, ale myslim ze tam zadny rok neni, jen evidencni cislo. Ale jen hadam, radeji se optejte primo vyrobce.
Jinak pro vasi vlastni orinetaci lze pouzit takovyto krouzek. Otakzou je, jestli to je vhodne, starsimu ptakovi bude urcite vadit kdyz mu date krouzek a bude se ho chtit zbavit.
S pozdravem Smidla.

17.1.2011 07:41
ros

XXX.XXX.230.209

Obraťte se na Pana Straku, udělá vám kroužek jaký budete chtít, třeba i s vašim jménem. Něco jiného by bylo pokud by se jednalo o ptáka s cites I, Tam by to nešlo.

17.1.2011 11:59
marek1

XXX.XXX.130.45

super,díky všem a ať se daří!:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík