zbirka
napsal(a):
Ja mam bodované pletivo 1,9 na 1,9 cm a hrubku 1,4 a nemam problem,na čínanov v pohode stačí.
Já jsem u nich taky měl dlouhou dobu 1.4 a nic se nedělo. Pak jim pinklo v bedně a rozebrali ho jako nic. Stačilo jen když přišli jak na to. Naštěstí to byla mezistěna, jinak by to byl další z volně žijících ptáků u nás. Takže číňan určitě 2.0 mm.
opalin
napsal(a):
Takze zhrnme si to. Pre al.cinske staci pletivo 1.9. A ake druhy alexov sa mozu chovat v dostatocne velkej voliere ? Moze byt cinsky + fuzaty + cervenohlavy + maly ? Nieje maly agresivny na ostatne druhy ?
Ako vidím nemáš nielen na experimenty ,ale ani potrebné skusenosti.V tejto diskusií sme zase na začiatku...Takže ti odporúčam vela študovat literáturu o chove exotov,prípadne si kúp staršie čísla časopísou EXOTA,PAPOUŠCI..celý ročník kúpiš za pár euro. Ver tomu že sa ti to oplatí,si ešte len na začiatku.Všetko ohladom chovu najdeš aj na internete,len treba za tým íst a hladat. Skús navštívit nejakého chovatela v blízkom okolí.V tvojom veku som sa zmohol akurát tak na andulky ,ale ešte predtým som si kúpil knižočku o ich chove. Bolo to asi 30 rokov dozadu. Samozrejme učim sa ešte aj teráz,vždy je čo sa účit. Tie činské si kúp,fakt sú to nadherní vtáci a k ním maximalne tak al.ružovoprsé. Do voliery ich treba pustit naraz ,čiže spolu. Sledovat ako sa k sebe správajú ,či na seba neutočia,atd.Rozmer voliery by som odporúčal min. 3x2x2 d.v.š. Tak nech sa ti darí. Jozef
Skusenosti mam z andulkami a zebrickami. Exoticke holubky mam doma od mala kedze brat s krsnym chovaju a ja sa o nich staram. Sponzor z väcsej casti je brat. K tomu studovaniu. Nasiel som na internete klady aj zapory ale o alexandroch malych v spolocnom chove este nie. Asi to necham tak a ked budeme stavat volieru tak ju budeme predelovat na casti. Este uvidim. K andulkam sa alexandre male spravaju dobre (aspon tie moje) ale niesu dospele a nemusi to tak byt pri hniezdeni. Preto som sa priklonil k chovu mensich druhov alexandrov. Vybral som si 3 pekne druhy ktore niesu citesove a to je al. maly, al. fuzaty a al. cervenohlavy. Ked by sa dalo chovat pokope bol by som rad. A pan Jozef casy sa menia a ja mam velmi dobreho brata
Podľa mňa 1,6 bude stačiť, napríklad takéto http://www.ploty-skala.sk/produkty/chovatelske-pletiva/petnet-pozinkovane-zvarane-pletivo