Zdravim, narazil jsem v baumaxu na tyto bedny. Hodily by se na odrostlejší mládata, než se dají do klece?? Mám namysli např. amazonan. Koupil jsem si dvě nalé do odchovny, aby mládata nemuseli být v mělkkých miskách.
No, to mě také napadlo. Výhřevnou podložku mám, termostat také. Usnadnilo by mi to práci s výrobou odchovny, výhřevnou podložku bych dal asi mezi dvě obkladačky, na plast ji přilepit nemůžu, to je blbost, na štěnu by to bylo lepší, ale až by byl pták větší, mohl by se o obkladačky opírat a nebylo by to moc vhodné. Pak jedině mě ještě napadá, na obkladačku dát mřížku, pletivo, aby pták nemoch na zdroj tepla. Ale abych si pak neřikal, že jsem to odfláknul
vrana
napsal(a):
Dobrý den nemohl by jste my někdo poradit jak vyrobit odchovnu.Nemám s tím zkušenosti.ptáky už chovám dlouho ale bez odchovny.Děkuji Monika
Dobrý den, vložím něco pro inspiraci. Rozměr odchovny 50/30/30. G.Z.
Termostat a topné těleso mám nachystané, vše po dvou. Nikdo neví kdy bude druhou odchovnu potřebovat. Ale pořát je čas do jara, ale až to přijde tak budu shánět bednu na poslední chvilu jak se znám. Diky pane Gajdoš
brno
napsal(a):
Teplo by mělo jít na mladé z vrchu a ne zespodu. Připadne mi to přirozenější. Udělat si odchovnu není problém a vyjde to na pár korun. Jinak ta malá miska vypadá akorát. Škoda, že ji nemám kde koupit. Bral bych ji všemi deseti. brno
Měl jsem na mysli bednu s výhřevnou deskou pro mláďata 60% opeřená samice taky nezahřívá šesti týdení mladé v budce ani nevím jak by se tam vlezla když jsou tam třeba čtyři mláďata konkrétně amazoňany. Do pěti týdnů jedině v odchovně kde máte cirkulaci vzduchu rozháněnou ventilátorem a může to bít z vrchu ale dle mé zkušenosti lépe z boční nebo čelní strany. Ať se daří Roman.
macawy
napsal(a):
pro gazd:
Dobrý den, strašně moc se mi líbí vámi vytvořená odchovna. Chtěl bych se zeptat, kde jste k ní kupoval součástky a kolik to stálo. Díky za odpověď
Dobrý den,
přikládám Vám rozpis s cenou za díly, které jsem použil na výrobu odchovny.
- termostat pro terária a akvária ATC-300A 419 kč + poštovné
- samolepící topná folie 120 x300 mm 230 V 65 W 319 kč +poštovné
- ventilátor 12 v do 120 kč
- AL šuplík 120 kč
- díl s regul. nasávaného vzduchu v nerez provedení 180 kč
- mřížky větracích otvorů 2+1 ks cca 40 kč
- plexi 3 mm včetně nařazání 2 ks 230 kč
- diody k osvětlení + potenciometr (regulace světla) 130 kč
- trafo 12 V k vent. + potenciometr (regulace otáček) 240 kč
Zhotovil jsem si dvě odchovny. Jedna odchovna je vyrobena z pěněného plastu tl. 10 mm s AL šupletem a jedna je z lamina tl. 10 mm s plastovým šupletem, takže záleží z jakého matriálu a za jakou cenu si budete schopen toto pořídit. Mne vyšla výroba odchovny svépomoci na částku kolem 2500 kč.
přikládám odkazy:
- termostat ATC-300A http://www.top-termostat.cz/karta-produktu.php?produkt=1_ATC-300A
- samolepící topná fol. http://shop.conrad.cz/websale7/Topna-folie-samolepici-120-x300-mm-230-V--CA.-65-W.htm?shopid=conrad-cz&act=product&prod_index=189297&cat_index=SHOP_AREA_27807_0506031
G.Z.
gazd
napsal(a):
Dobrý den,
- AL šuplík 120 kč
Zhotovil jsem si dvě odchovny. Jedna odchovna je vyrobena z pěněného plastu tl. 10 mm s AL šupletem a jedna je z lamina tl. 10 mm s plastovým šupletem, takže záleží z jakého matriálu a za jakou cenu si budete schopen toto pořídit. Mne vyšla výroba odchovny svépomoci na částku kolem 2500 kč.
přikládám odkazy:
- termostat ATC-300A http://www.top-termostat.cz/karta-produktu.php?produkt=1_ATC-300A
- samolepící topná fol. http://shop.conrad.cz/websale7/Topna-folie-samolepici-120-x300-mm-230-V--CA.-65-W.htm?shopid=conrad-cz&act=product&prod_index=189297&cat_index=SHOP_AREA_27807_0506031
G.Z.
Prosím Vás a nemohl by ste mi takovou složit ,dokážu toho moc ale na tohle jsem antitalent kdyby jste měl zájem,já Vám za odchovnu mohu dát lexany 6 tabul 2x2m v hodnotě 3600 kč,kdyby jste měl zájem tak mi napište na : pekar_roman@mail.t-com.sk
Také přikládám foto nové realizuzící odchovny zatím jsem na počatku. Odchovna bude plně automatická digitální. Obsahovat bude natavení 40% - 80% vlhkosti, 25 - 37 stupňů teploty s možností napájení 230v - 12v, plně nastavitelný dislej. Až bude hotova dám foto na moderku. Ať se daří. Roman.
romika
napsal(a):
Také přikládám foto nové realizuzící odchovny zatím jsem na počatku. Odchovna bude plně automatická digitální. Obsahovat bude natavení 40% - 80% vlhkosti, 25 - 37 stupňů teploty s možností napájení 230v - 12v, plně nastavitelný dislej. Až bude hotova dám foto na moderku. Ať se daří. Roman.
Dobry den,
muzete byt prosim konkretnejsi? Jak bude fungovat? Jake zarizeni se bude starat o zajsiteni vlhkosti a jake o topeni? Vidim tam zdroj z PC, muzete mi prsoim pripadne zaslat schema na vyrobu? Dekuji.
S pozdravem Smidla.
smidla@smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry den,
muzete byt prosim konkretnejsi? Jak bude fungovat? Jake zarizeni se bude starat o zajsiteni vlhkosti a jake o topeni? Vidim tam zdroj z PC, muzete mi prsoim pripadne zaslat schema na vyrobu? Dekuji.
S pozdravem Smidla.
smidla@smidla.eu
Výrobu odchovny provádím především za pomoci mého švagra který je elektrotechnik. Tato odchovna bude prototip vlhkost vzduchu bude zajištovat výrobník studené mlhy (mlhovač) nevím přesný tip a teplotu budou zajištovat topné folie které jsou i na 12 v. Konkrétní zapojení nevím zatím je vše ve vývoji. U starší odchovny mám z boku pod ventilátorem v topném prostoru tři mělké misky se savou houbou a podle potřeby je naplnim vodou. Da se dobře udržovat vlhkost od 40% - 80%. Roman.
romika
napsal(a):
Výrobu odchovny provádím především za pomoci mého švagra který je elektrotechnik. Tato odchovna bude prototip vlhkost vzduchu bude zajištovat výrobník studené mlhy (mlhovač) nevím přesný tip a teplotu budou zajištovat topné folie které jsou i na 12 v. Konkrétní zapojení nevím zatím je vše ve vývoji. U starší odchovny mám z boku pod ventilátorem v topném prostoru tři mělké misky se savou houbou a podle potřeby je naplnim vodou. Da se dobře udržovat vlhkost od 40% - 80%. Roman.
Dovolím si říci, že oba způsoby zvlhčování jsou špatné.
Mlhovač jsme pro zvhčování zkoušeli a po zkušenosti to v žádném případě nedoporučuji.
Na mláďata to bude působit tak, jako když vylezete na podzim do mlhavého počasí.
Zalézá to pod kůži a je Vám zima.
Druhý způsob sice funguje, vlhkost je dostatečná,ale v houbičkách se strašně rychle množí kdejaké potvory a může se Vám stát, že díky tomu popadají mláďata.
Když odchovnu, tak kvalitní, a to s plynulou regulací vlhkosti.
Toť můj názor.
sbab
napsal(a):
Dovolím si říci, že oba způsoby zvlhčování jsou špatné.
Mlhovač jsme pro zvhčování zkoušeli a po zkušenosti to v žádném případě nedoporučuji.
Na mláďata to bude působit tak, jako když vylezete na podzim do mlhavého počasí.
Zalézá to pod kůži a je Vám zima.
Druhý způsob sice funguje, vlhkost je dostatečná,ale v houbičkách se strašně rychle množí kdejaké potvory a může se Vám stát, že díky tomu popadají mláďata.
Když odchovnu, tak kvalitní, a to s plynulou regulací vlhkosti.
Toť můj názor.
Mlhovač nebude rozprašovat do prostoru ale do kůže jelenice která je upevněna před větrákem. S těmi potvorami máte pravdu ale stačí používat vodu destilovanou. Na ten první způsob mám podobně řešenou líheň která je originál kupovaná. Roman.
brno
napsal(a):
Já si myslím, že otázka vlhkosti se přehání, pokud se nepletu, tak se doporučuje něco kolem 50%. Jelikož v bytě je vlhkost 40-50% a tím pádem i v odchovně, popř. o něco větší než v bytě, tak to není takový problém. brno
Máte v něčem pravdu ale při líhnutí mláďat potřebujete vlhkost okolo 60% a ta by se měla udržovat. Pokud budete v odchovně udržovat teplotu mláďatům ve stáří od jednoho dne po vylíhnutí tak musíte mít teplotu od 36 stupňů. Tudíž vlhkost vzduchu vám klesne na nějakých 30% a to je dost málo. Roman.
prochy
napsal(a):
Dobrý den i mne zaujala vaše odchovna. Zajímalo by mně jak jsou rozmístěny součástky v horní části, kam dát topnou fol. kam ventilator atd.Prosím o nákres s rozmístěním součástek a popisem.Mužete i na email prochy.63@seznam .cz . Díky za odpovědˇ
Také bych se přimlouval za nějaký ten náčrtek nebo fotky. Díky
gazd
napsal(a):
Dobrý den,
- AL šuplík 120 kč
přikládám odkazy:
G.Z.
prosim vas mohl byste mi dat kontakt na osobu co vam prodala suplik dekuji Baworek@seznam.cz