Odchov papoušků poicephalus

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2011 10:47
chovpapousek

XXX.XXX.23.66

Chtěl bych se zeptat chovatelů těchto papoušků, jaké mají zkušenosti s krmením chovných párů v době odchovu. Chovám je také a krmím hlavně naklíčeným zrnem a vaječnou míchanicí. Tu mi ale většinou přestávají po několika dnech brát a berou jen naklíčené a ovoce. Často musím přikročit k dokrmování mladých. Zdeněk

28.1.2011 15:46
mildaii

XXX.XXX.75.237

chovpapousek napsal(a):
Chtěl bych se zeptat chovatelů těchto papoušků, jaké mají zkušenosti s krmením chovných párů v době odchovu. Chovám je také a krmím hlavně naklíčeným zrnem a vaječnou míchanicí. Tu mi ale většinou přestávají po několika dnech brát a berou jen naklíčené a ovoce. Často musím přikročit k dokrmování mladých. Zdeněk

Ahoj kamaráde Zdeňku:-),
zdravím Tě a na tvůj dotaz bych odpověděl, že klasickou vaječinu už vůbec nedávám. Poicephalové ji u mne nebrali nikdy. Zajímavé je, že berou suchou vaječnou s hmyzem, kterou vždy posypu suchou směs zrní. Vejce dávám vždy celá vařená, která nožem rozdělím na kusy a podávám i se skořápkou vždy ráno. Krmím po návratu z práce a co z vejce zbyde( většinou jen pár skořápek, uklidím. Dávám samozřejmě máčené ( klíčené), suchou směs a ovoce a zeleninu, vlašské ořechy, piškoty, senegalské proso - vždy nadbytek. Ale fakt je, že velmi často musím dokrmovat taky, obzvlášť senegalci jsou pěkný potvory.
Zdravím tě ještě jednou Miloš

28.1.2011 19:03
stryccek

XXX.XXX.102.2

moji konžský berú pri krmení čevenú repu,jablka,mrkvu,mrazenú kukuricu a šípky,namočený hrach a soju,piškoty,suchú zmes DN62 s prídavkom lúpaného ovsa,granule P19.Klíčené,vajcia a suchú vaječnú miechanicu nedávám :-)

28.1.2011 19:34
chovpapousek

XXX.XXX.23.66

Ahoj Miloši. Také tě srdečně zdravím a díky za odpověď. Koukám, že tam máš pěknou fotku fantíků a tak bych byl zvědav jak se TI daří jejich odchov. Sedí mi teď dva páry fantíků a tak jsem zvědav jestli z toho něco bude. Má se to líhnout každým dnem. Ta červená řepa se doporučuje a někteří úspěšní chovatelé s ní krmí jak před chovnou sezonou tak i v průběhu odchovů. Velcí konžský gulielmi mi letos nějak stávkují. Zatím nic nemají i když jsou v budkách jak naložený. Zajímavé je, že některé páry se starají celkem dobře a některé občas trucují. Snad někdo ještě napíše, co jim kdo předkládá za krmivo v době odchovu a jak se staří starají. Tak ať se vede. Zdeněk :-)

28.1.2011 20:13
cone

XXX.XXX.67.3

Zdravím vás pane Zdenku, svým Afričanům podávám kromě už vyjmenovaného ještě jeřabiny, černé "jeřabiny" a plody hlohu. Hloh konžští přímo milují. Podávám od listopadu máčenou směs, posypanou suchou vaječnou směsí / různé značky i složení /, kopřivovou moučkou a drcenýma vaj. skořápkama. Do vody Calcium chlorátum a Promotor L.
Co se týče spolehivosti jednotlivých párů při odchovu - tak to se časem mění / alespň u mne /. Pár fantiensis /od kterého jste bral mladé/ se asi po třiceti mladých, které jsem musel dokrmovat ,najednou loni rozhodl vyvést mladé sám a podařilo se jim to, žel Bohu chovný samec na podzim padl a samice s novým samcem jen navštěvuje boudu. Jiný pár senegalců také dvě hnízda nekrmil, odebíral jsem a dokrmoval, ale již druhým rokem vyvádí opravdu krásná mláďata až na bidlo.
Přeji úspěšné odchovy šiška ol.

28.1.2011 22:18
lutik

XXX.XXX.71.37

Mě berou v prvních dnech po vylíhnutí nejvýce červenou řepu,podávám klíčené zasypané suchou vaječinou,granule,letos se líhla mládata v době dvou ohnostrojů a rodiče přestaly nebo i usmrtili mladé.Fotka jednoho ze tří mládat konžáků ,mělo 14g tet má už 60g .

29.1.2011 09:50
mildaii

XXX.XXX.75.237

Třeba senegalci, oba mé chovné páry, dávají první týden mladých spousty mrkve. ono ji pak dávají i potom, ale v prvních dnech je to snad polovina velké mrkve denně, kterou ještě po délce přepůlím a protlačík pře pletivo. Červenou řepou krmím sporadicky, ale berou ji dobře.Ještě jsem zapomněl dodat, že dávám také mraženou kukuřici v mléčné zralosti, též brána bezezbytku. Dnes nebo zítra by se měli konžáci líhnout.:-)

29.1.2011 17:51
chovpapousek

XXX.XXX.23.66

Přátelé, díky za příspěvky. Zdravím pana Šišku a chtěl bych mu říci že si cením jeho zkušeností které zde někdy rád poskytne. Pane Šiška, myslím že jedno z vašich pěkných odchovaných mláďat pap. konžských ( fantíků ) je pravděpodobně na výše dané fotce, od mého přítele Miloše. Měl jsem od vás dvě samičky a tak cestou osudu se jedna dostala do jeho chovu. Myslím, že by nám to mohl potvrdit a případně i dát nějakou informaci jak se jí daří v jeho chovu. Jinak jsem také zapoměl poznamenat, že přídávám také v době krmení mladých, kromě jiného mraženou kukuřici a hrášek. obojí je po předložení ihned zkrmeno. Všem chovatelům těchto pěkných papoušků přeji hodně štěstí při jejich chovu. Zdeněk

29.1.2011 19:24
mildaii

XXX.XXX.75.237

chovpapousek napsal(a):
Přátelé, díky za příspěvky. Zdravím pana Šišku a chtěl bych mu říci že si cením jeho zkušeností které zde někdy rád poskytne. Pane Šiška, myslím že jedno z vašich pěkných odchovaných mláďat pap. konžských ( fantíků ) je pravděpodobně na výše dané fotce, od mého přítele Miloše. Měl jsem od vás dvě samičky a tak cestou osudu se jedna dostala do jeho chovu. Myslím, že by nám to mohl potvrdit a případně i dát nějakou informaci jak se jí daří v jeho chovu. Jinak jsem také zapoměl poznamenat, že přídávám také v době krmení mladých, kromě jiného mraženou kukuřici a hrášek. obojí je po předložení ihned zkrmeno. Všem chovatelům těchto pěkných papoušků přeji hodně štěstí při jejich chovu. Zdeněk

Jo jo Zdeňku, to je ona. My už jsme spolu o tom s panem Šiškou hovořili. Samice velmi dobře harmonuje se samcem, velmi často se pářili, výsledek snad bude na světě co nevidět......Další příklad pro ty, co se bojí dát ručně dokrmené ptáky do chovu......:-). Zdravím všechny Miloš Kaplan

29.1.2011 22:59
chovpapousek

XXX.XXX.23.66

Meyerák a hnědohlávci ve výletu

30.1.2011 09:30
tanap

XXX.XXX.218.129

papagaj kapsky /poicephalus robustus,fuscicollis/

30.1.2011 09:31
lutik

XXX.XXX.71.37

No trochu z jiného soudku,mnou vyráběná dokrmovačka,kterou dokrmuji starší mládata,vždy jeto trošku práce ale dělám ji výce a pak zamrazím,velká spokojenost.Chceto jen kvalitnější miksér.

30.1.2011 09:33
lutik

XXX.XXX.71.37

30.1.2011 09:35
lutik

XXX.XXX.71.37

Tady ještě pár, loni sedli leto zatím nic.

30.1.2011 09:38
tanap

XXX.XXX.218.129

lutik napsal(a):
Tady ještě pár, loni sedli leto zatím nic.

Chcel by som sa spýtať,v akom veku vám sadli tie kapské?

30.1.2011 09:51
lutik

XXX.XXX.71.37

Oba jsou 06,letos se jen krmí,do budky už jim vkládám je velké kusy truodu který během pár dnů zpracují,ale jelikož samička nocuje v boudě musím podestýklu obnovovat,u červenobřichých se mi troud osvětšil rozeberou jej a zasednou,některé páry jako hnědohlávci, senegalci jej vynesou,což provedou s kteroukoli podestýlkou,ale pro většinu párů jeto přirozená úprava hnízda.

30.1.2011 10:04
cone

XXX.XXX.67.3

Loni na podzim nově složený pár z osvědčené dovozové samice /Baveko/ a nový 4letý samec-odchov pod rodiči.Tráví dost času v boudě, ale prozatím nic.

30.1.2011 10:09
cone

XXX.XXX.67.3

Pár FNT samec 2r / můj odchov / a samička 3letá. Také letos tráví dost času na boudě, ale sna na podzim?

30.1.2011 10:13
cone

XXX.XXX.67.3

Pár GLM něco přes tři roky, oba odchov pod rodiči, neustále v boudě, ale prozatím také jen čekám.

30.1.2011 10:23
cone

XXX.XXX.67.3

Tentýž pár GLM užívající si podzimního pěkného počasí ve venkovním výletu.

30.1.2011 16:31
chovpapousek

XXX.XXX.23.66

Szarší fotka mnou zakoupených mláďat. Letos se budou chystat na párování.

13.2.2011 21:50
mmiraul

XXX.XXX.13.51

také přidám g.f.- vlastní odchov 09

14.2.2011 21:11
ivan2

XXX.XXX.226.15

Lutik ..Krasny hnedy :) Odchovavate ???? mozno by som tento rok uvazoval o hnedych.Ak by ste mali mlade na predaj budem rad ak sa ozvete.Dakujem

24.2.2011 19:29
mildaii

XXX.XXX.75.237

mildaii napsal(a):
Třeba senegalci, oba mé chovné páry, dávají první týden mladých spousty mrkve. ono ji pak dávají i potom, ale v prvních dnech je to snad polovina velké mrkve denně, kterou ještě po délce přepůlím a protlačík pře pletivo. Červenou řepou krmím sporadicky, ale berou ji dobře.Ještě jsem zapomněl dodat, že dávám také mraženou kukuřici v mléčné zralosti, též brána bezezbytku. Dnes nebo zítra by se měli konžáci líhnout.:-)

Tak již jsme téměř samostatní....... Dva letošní kluci :-)

25.2.2011 19:46
chovpapousek

XXX.XXX.206.139

Dvouletá samička ze starším samcem. Samičku bych vyměnil případně za tutéž z důvodu nesouladu ze samcem.

25.2.2011 22:56
chovpapousek

XXX.XXX.206.139

26.2.2011 11:00
smidla

XXX.XXX.113.128

Dobry den,
musim zaklepat, ale moji senegalci vyvadeji k samostatnosti. Oba ptaci pochazeji z odchytu, mam je od jednoho pana pobliz Vsetina. Puvodne jsem krmil deli nature, ale moc ji nechavali, tak ted krmim vlastni smesi. Celorocne pridavam i granule africky special pro odchov, mimo odchov v hodne male davce. Mrkev, kukuricu, granatovy jablka. Vajecnou smes nedavam. Do vody optimin. Klicim ciste psenici.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

26.2.2011 11:34
atobajus

XXX.XXX.249.198

smidla napsal(a):
Dobry den,
musim zaklepat, ale moji senegalci vyvadeji k samostatnosti. Oba ptaci pochazeji z odchytu, mam je od jednoho pana pobliz Vsetina. Puvodne jsem krmil deli nature, ale moc ji nechavali, tak ted krmim vlastni smesi. Celorocne pridavam i granule africky special pro odchov, mimo odchov v hodne male davce. Mrkev, kukuricu, granatovy jablka. Vajecnou smes nedavam. Do vody optimin. Klicim ciste psenici.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

Zdravím Vás a jsem rád, že nedělají ostudu smajlík

27.2.2011 10:26
smidla

XXX.XXX.113.128

Dobry den,
i ja Vas touto cestou zdravim, papousci nam delaji samou radost. Je fajn ze i v dnesni dobe jsou mezi nami chovatele a nikoliv jen prekupnici kteri daji dva ptaky do jedne klece a vydavaji je za par.
s pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

27.2.2011 12:08
lutik

XXX.XXX.71.37

Letošní mimina konžáků,nějak letos nechcou krmit mládata nebo jen týden,hnědohlávci se ve snůšce napadli tak snůška tří vajec skončila v líhni a to 5 roků žádný problém.Některé páry sedly znovu tak jsem zvědav jak se budou chovat tet.

26.8.2012 21:23
krueger

XXX.XXX.59.177

Tak jaká byla u vás letošní sezóna u poicephalů? U mě jedno mladé konžské g.g pod rodiči, pohlaví zatím neznámé. Honza

undulatus

16.5.2016 21:45
undulatus

XXX.XXX.0.84

lutik napsal(a):
Oba jsou 06,letos se jen krmí,do budky už jim vkládám je velké kusy truodu který během pár dnů zpracují,ale jelikož samička nocuje v boudě musím podestýklu obnovovat,u červenobřichých se mi troud osvětšil rozeberou jej a zasednou,některé páry jako hnědohlávci, senegalci jej vynesou,což provedou s kteroukoli podestýlkou,ale pro většinu párů jeto přirozená úprava hnízda.

Chovatelia, prosím vás, čo je to presne "troud"? Neviem to preložiť do slovenčiny.

16.5.2016 22:01
petajz

XXX.XXX.144.34

undulatus napsal(a):
Chovatelia, prosím vás, čo je to presne "troud"? Neviem to preložiť do slovenčiny.

Staré strouchnivělé dřevo.

undulatus

16.5.2016 22:03
undulatus

XXX.XXX.0.84

petajz napsal(a):
Staré strouchnivělé dřevo.

Pane, ďakujem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík