Andulka je roční, poradí mi někdo s určením barvy a pohlaví? Ozobí má růžové, horní okraj namodralý.
Děkuji za odpovědi.
u strak albino a lutino je rozenávávání podle ozobí složitější prootže samečkům přechází od světle růžové po tmavší což u vašeh rodičovského páru je samička albino a sameček straka takže musíte vychízet z toho že samečci po takovýchto rodičích nemohou mít modré ozobí tudíž budou mít růžové a samičky bílé s namodralým nádechem které se při hnízdění zbarví do hněda jako u vaší dospělé samičky z páru u samiček jsou vždy určiující bílé kroužky kolem nosních dírek podle toho se dá samička určit vždy už i v budce když je mladá asi vás zklamu ale na vaší fotce je sameček sám takového také mám jinak dalším i když ne přesným určujíícm znakem samiček je že při hycení do ruky hodně štípou což třeba u mě samečci nedělají
Dobrý večer,
Andulka šedá recesivní straka, která je potomkem šedého recesivního samečka a albino samičky, je rovněž sameček.
Štípání při odchytu se většinou se vyskytuje více u samiček, ovšem nejedná se o ukazatel, který pomůže při určení pohlaví, neboť se jedná o velmi individuální záležitost.
Přeji Vám hodně štěstí v letošní chovné sezoně.
S chovatelským pozdravem
Martin Záruba
swei

XXX.XXX.27.32
Taky bych prosila o radu s pohlavím, okolo nosder růžová, blízké okolí namodralé.
swei

XXX.XXX.27.32
swei

XXX.XXX.27.14
Prosím poradte.
swei

XXX.XXX.27.14
Děkuji :).