Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2011 13:42
agac

XXX.XXX.118.74

Včera jsem byl na burze v Poznani a něco k řešení , co s dravcem ,tam bylo ! smajlík J.

6.2.2011 18:22
svindlhulka

XXX.XXX.224.77

Tak to se mě líbí ,jak seženu pružiny , hned si vyrobím .Potřeboval sem to vidět ,pro inspiraci.Lítá mě sem krahuec.Je dost nebojácný.Díky za foto .smajlík

6.2.2011 19:53
lotus

XXX.XXX.191.183

A co sním pak uděláte,teda pokud ho ty pružiny nezraněj,nebo dokonce neusmrtí?

6.2.2011 20:49
stewe

XXX.XXX.9.2

To uz nikoho nemusi zajimat co s nim udela,hlavne kdyz bude chycenej a nebude ohrozovat papouchy...:-)

6.2.2011 20:54
lotus

XXX.XXX.191.183

Aha,tak to ho muže rovnou zastřelit a nemusí se srát z dělánim sklopce smajlík

6.2.2011 21:01
stewe

XXX.XXX.9.2

Takovej krahulik je rychlej,ten se jen tak netrefi,sklopec je jistota...

6.2.2011 22:29
kubba

XXX.XXX.252.72

Hm ale i dravec má právo na život nemyslíte???

6.2.2011 22:31
martin127

XXX.XXX.6.238

To jde vidět kdo je chovatel a kdo to děla jen pro prachy, jinak všihni dravci jsou chránění, za zabití dravce můžete jit klidně setět, natočily jsme více myslivců jak střili dravce nebo jak je tráví , a pak to předali orgánům a hned byli bez zbrojaku a pokuta byla 150 tisic.

nikolas

6.2.2011 22:43
nikolas

XXX.XXX.142.65

Tak to vám chválím, myslivce taky moc nemusím, podle mě jsou to lidi co střílí na všechno co se hýbe. Taky mě občas nalétává na voliéry krahujec, ale nikdy by mě nenapadlo ho nějak likvidovat nebo vymýšlet pasti. Nechápu když někdo chová nějaká zvířata a jiná zase zabíjí. Respektujte právo na život u každého živého tvora, vy jste mu život nedal tak mu ho ani neberte.

6.2.2011 23:19
martin127

XXX.XXX.6.238

Dá se i vyplašit a a ne poživat pasti a střelbu.

6.2.2011 23:26
lutik

XXX.XXX.71.37

Dravci jsou krásní ale i v afryce regulují počet šelem kvůli tomu aby mohlo přežít i vše ostatní.Ještě přet léty nebyl problém spatřit hejna pěvců,nějaké koroptve,dnes je vše velká vzácnost.Sojky a straky decimují hnízda takže pramálo vyhnízdí.Jdete lesem či loukou a krajina zeje práznotou i ta krmítka nejsou skoro vůbec navštěvována.

7.2.2011 10:35
lorink.a

XXX.XXX.112.8

Na kočku a jiné predátory absolutně nepoužitelné!!!smajlíksmajlík

7.2.2011 10:41
sijo

XXX.XXX.139.91

lutik napsal(a):
Dravci jsou krásní ale i v afryce regulují počet šelem kvůli tomu aby mohlo přežít i vše ostatní.Ještě přet léty nebyl problém spatřit hejna pěvců,nějaké koroptve,dnes je vše velká vzácnost.Sojky a straky decimují hnízda takže pramálo vyhnízdí.Jdete lesem či loukou a krajina zeje práznotou i ta krmítka nejsou skoro vůbec navštěvována.

Sojka a straka je škodná, to sa nedá porovnávať s krahulcom. Podľa mňa dravce nie sú premnožené, aj keď v niektorých miestach sa to tak môže stať. Aj mne nalietava v lete krahulec na Guldy, keď sú vonku vo voliére. Ale ja som jemu v revíri, nie on mne. Je to veľmi pekný vták.
Porovnávať Afriku s Európou je jednoducho neporovnateľné. Taktiež šelmy s jastrabmi.

7.2.2011 11:35
martin127

XXX.XXX.6.238

kdyby jsme neměli dravce tak tu máme tolik myší že se toho nikdo nezbaví, já osobně mám v zimě za barákem kolem 20 káni a když je hodně sněhu tak je krmím masem. nebo by to asi nepřežilo

7.2.2011 14:54
majna

XXX.XXX.133.170

Chtít likvidovat dravce může jen naprostý idiot. Jsou to chránění ptáci, kteří mají v přírodě nezastupitelné místo. Máte mít dobře zabezpečené voliéry, anebo počítat, že vám sem tam nějaký dravec zaletí. Ale jeho likvidace nemá smysl. Přál bych Vám, aby vás u toho někdo natočil a dostali ste pěkný flastr! :-(

7.2.2011 15:00
pecko

XXX.XXX.103.6

majna napsal(a):
Chtít likvidovat dravce může jen naprostý idiot. Jsou to chránění ptáci, kteří mají v přírodě nezastupitelné místo. Máte mít dobře zabezpečené voliéry, anebo počítat, že vám sem tam nějaký dravec zaletí. Ale jeho likvidace nemá smysl. Přál bych Vám, aby vás u toho někdo natočil a dostali ste pěkný flastr! :-(

Souhlas smajlík:-)

7.2.2011 18:15
186

XXX.XXX.177.2

já mám poštolku dvakrát nebo třikrát do roka a kunu mám snad denně a nic,sova je větší predátor.Přeji hodně odchovů.

7.2.2011 18:47
15563

XXX.XXX.207.34

nikolas napsal(a):
Tak to vám chválím, myslivce taky moc nemusím, podle mě jsou to lidi co střílí na všechno co se hýbe. Taky mě občas nalétává na voliéry krahujec, ale nikdy by mě nenapadlo ho nějak likvidovat nebo vymýšlet pasti. Nechápu když někdo chová nějaká zvířata a jiná zase zabíjí. Respektujte právo na život u každého živého tvora, vy jste mu život nedal tak mu ho ani neberte.

Já jsem také myslivec. Nemáte vůbec šajn,co hodin stráví myslivci prací pro děti,obec,ocharnu přírody. Vždy se najde člověk,co udělá špatné jméno z řad myslivců,politiků,doktorů,manažerů,nádražáků,chovatelů....

P.S. :Loni dva hony,nedal jsem ani ránu a mohl jsem střílet na vše co se hýbe.Viděl jsem káńata,tři myši,veverku,datla,brhlíka,hejno stehlíků a hýbající se větve na stromech.

Prostě myslivecká vycházka!smajlík

7.2.2011 19:18
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den, souhlasím, že dravci by se zabíjet neměli, protože takovou škodu nepáchají.Radši by měli myslivci pořádně vyprášit kožich strakám a sojkám nebo za chvíly žádný zpěvný pták nebude!Pro Nikolase:vy píšete, že respektujete právo na život a kdyby vám např.lasička vybrala voliery a pak jste ji chytl tak co by jste s ní udělal?Pustil jí?Kamarádovi vybrala skoro celý chov a pořád nemohl přijít na to kudy se mu tam dostává!Měl dvojité pletivo,chodbu, zastřešení,kce ze železa.Vybrala mu 5 párů chovných králováků,červenokřídlé, princezky, penanty, kouřáky....Až když ji chytil tak mu zbyl 1 penant!Myslíte, že ji pustil?Ukončil chov ani se mu nedivím!Víte kudy mu tam lezla?Prokousala díru za budkou pro králováky ve dvou vrsté stěně z OSB desek.Díra nebyla vidět, protože to bylo v rohu.Našel ji až když likvidoval voliery.Byl z toho hodně špatnej a vy by jste mu radil ať tu chamrať nechá žít?Pokud jste něco takového nezažil, tak se vám to dobře radí.Pak co taková potvůrka dokáže!Nikomu nic takového nepřeji a ať všichni máte radost z odchovů.Nashledanou

7.2.2011 19:25
kubba

XXX.XXX.252.72

smajlíkA to je měl všechny v jedné voliéře nebo co??? Když se prokousala za boudou ke královákům jak se dostala na ostatní???smajlík

7.2.2011 19:52
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den, ono když máte oka mezi volierami s rozměrem 2,5 x 2,5 cm tak to pr lasičku, zase tak velká překážka není, ikdyž je pletivo dvojité.Měl jen takovéhle větší ptáky, takže malé pletivo nepotřeboval.Na předních stěnách měl 1,3 x 1,3 cm , aby mu tam nelezli myši.Bohužel nečekal, že lasička je taková potvora a prokouše se zadem.Vždy našel ptáky na zemi buď s ukouslou hlavou nebo jen zakouslé.Snažila se je protáhnut pletivem, což se jí samozřejmě nepovedlo.Bohužel, její vstup do ,,jídelny,, byl dobře skrytý a nikoho to nenapadlo, že to bude za budkou v rohu!Ať se daří nashledanou

8.2.2011 16:26
martin127

XXX.XXX.6.238

měl jsem doma hodně lasiček a i kuny, od te doby co jsem pořídil psy tak už tu nejsou asi jím vadí ten pach psů a taky je párkrát prohnaly

8.2.2011 16:59
stewe

XXX.XXX.9.2

Proti lasickam a kunam je osvedcene rozvesit kolem volier par chomacu lidskych vlasu:-)
druha moznost je okoli volier obcas pocurat,mozna smesne ale funguje tosmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík