Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2006 15:54

Pochlubte se ještě jednou prosím namohu se jich nabažit. Popřípadě i odchovy. děkuji Marek

p.s. Venco jak to s tím hnízděním dopadlo tuším z května?,
dík Marek

21.6.2006 20:41

slanina napsal(a):
Pochlubte se ještě jednou prosím namohu se jich nabažit. Popřípadě i odchovy. děkuji Marek

dík Marek

Nevím zda Vám to bude stačit, ale mám zatím jen senegalce, tak přikládám nějaké foto.

Samička (DNA) něco málo přes 3 roky, krotká.

21.6.2006 20:49

hicks napsal(a):
Nevím zda Vám to bude stačit, ale mám zatím jen senegalce, tak přikládám nějaké foto.

Samička (DNA) něco málo přes 3 roky, krotká.

Fotky jsou trochu horší kvality, protože jsou foceny z mobilního telefonu.

Samička (DNA) něco málo přes 3,5 roků, úplně krotká.

21.6.2006 21:03

hicks napsal(a):
Fotky jsou trochu horší kvality, protože jsou foceny z mobilního telefonu.

Samička (DNA) něco málo přes 3,5 roků, úplně krotká.

Sameček asi něco přes rok a půl starý (odchov pod rodiči). Docela pěkný kousek.

22.6.2006 15:31

hicks napsal(a):
Sameček asi něco přes rok a půl starý (odchov pod rodiči). Docela pěkný kousek.

určitě bude, jsou moc pěkní. dík
Možná by nebylo na škodu popsat chov a pro inspiraci i krmení během roku. Určitě to tu bude zvedne úroveň a mnohým lidem to pomůže.
Já krmím celoročně :suché - b.slunečnice žíh. slun. kardi, lesknice proso zel., žlut. ostropestřec, semenec, oves loup., pšenice, dýňové semeno, sušené šípky, hloží, kukuřice lněné sem.,+ granule. klíčené obden: směs pro holuby + veškeré dostupné ovoce a zel., kukuřice vařená, mléčná, klíčená. Občas vlastní vaj. směs.
Krmím tak mayeráky,konžské,kapské i žaky

22.6.2006 17:52

slanina napsal(a):
určitě bude, jsou moc pěkní. dík
Možná by nebylo na škodu popsat chov a pro inspiraci i krmení během roku. Určitě to tu bude zvedne úroveň a mnohým lidem to pomůže.
Já krmím celoročně :suché - b.slunečnice žíh. slun. kardi, lesknice proso zel., žlut. ostropestřec, semenec, oves loup., pšenice, dýňové semeno, sušené šípky, hloží, kukuřice lněné sem.,+ granule. klíčené obden: směs pro holuby + veškeré dostupné ovoce a zel., kukuřice vařená, mléčná, klíčená. Občas vlastní vaj. směs.
Krmím tak mayeráky,konžské,kapské i žaky

Já jsem po dobu 3 let krmil své senegalce takto: Směs zrnin, kterou si míchám sám občas s přídavkem granulý. Do vody jsem podával 4 přípravky od firmy Aquamid a to co týden to jeden přípravek. Jablko, mrkev, piškot plus každý den něco jiného jako například jeden den okurek, druhej den paprika, třetí den rajče a tak podobně. Takto jsem krmil pravidelně.

Momentálně krmím naklíčená směs zrnin posypaná vitamixem EX A, Roboranem. Dále mají zvlášť suchou vaječnou míchanici a zvlášť grit s granulemy Zupreem. Dále mají denně opět mrkev, jablko, piškot plus nějaký přídavek. Do vody podávám vitamíny od firmy Aquamid. Občas dostávají pampelišku, kukuřici, ptačinec žebinec, ořechy, občas vařené zrniny a podobně. Vždycky co je po ruce, tak dostanou.

22.6.2006 22:00

hicks napsal(a):
Já jsem po dobu 3 let krmil své senegalce takto: Směs zrnin, kterou si míchám sám občas s přídavkem granulý. Do vody jsem podával 4 přípravky od firmy Aquamid a to co týden to jeden přípravek. Jablko, mrkev, piškot plus každý den něco jiného jako například jeden den okurek, druhej den paprika, třetí den rajče a tak podobně. Takto jsem krmil pravidelně.

Momentálně krmím naklíčená směs zrnin posypaná vitamixem EX A, Roboranem. Dále mají zvlášť suchou vaječnou míchanici a zvlášť grit s granulemy Zupreem. Dále mají denně opět mrkev, jablko, piškot plus nějaký přídavek. Do vody podávám vitamíny od firmy Aquamid. Občas dostávají pampelišku, kukuřici, ptačinec žebinec, ořechy, občas vařené zrniny a podobně. Vždycky co je po ruce, tak dostanou.

Ondro nerad bych, aby jsi tuto moji reakci opět pochopil jako rýpání nebo osobní útok, ale zdá se mi, že to přeháníš s tou chemií. Pestrá kvalitní strava s doplňkem granulí, ovoce a zeleniny bohatě stačí. Krmím takto roky a nemám problém s kondicí ptáků.

22.6.2006 23:02

jirka_amaz napsal(a):
Ondro nerad bych, aby jsi tuto moji reakci opět pochopil jako rýpání nebo osobní útok, ale zdá se mi, že to přeháníš s tou chemií. Pestrá kvalitní strava s doplňkem granulí, ovoce a zeleniny bohatě stačí. Krmím takto roky a nemám problém s kondicí ptáků.

Šak v pořádku rád si poslechnu Váš názor i jiných chovatelů. Granule dávám jen jako doplněk a moji senegalci je nejedí deně. Vždy jim vydrží i týden v misce. Vitamix EX-A a Roboran nedávám každý den, jen v případě hnízdění. Vitamíny do vody dávám denně, protože se mi nezdá být jejich strava pestrá, jak jsem psal jablko, mrkev plus nějaký doplněk (jako paprika, nebo okurek, nebo rajče, prostě to co je doma navíc) mi nepřipadne být moc pestré a proto přidávám vitamíny do vody.

Vím, že někteří chovatelé podávají mnohem pestřejší stravu a proto nemají důvod podávat navíc vitamíny, tak jak to dělám já.
Můžu se zeptat co tvoří vaši krmnou dávku ovoce a zeleniny?
Děkuji

23.6.2006 14:31

hicks napsal(a):
Šak v pořádku rád si poslechnu Váš názor i jiných chovatelů. Granule dávám jen jako doplněk a moji senegalci je nejedí deně. Vždy jim vydrží i týden v misce. Vitamix EX-A a Roboran nedávám každý den, jen v případě hnízdění. Vitamíny do vody dávám denně, protože se mi nezdá být jejich strava pestrá, jak jsem psal jablko, mrkev plus nějaký doplněk (jako paprika, nebo okurek, nebo rajče, prostě to co je doma navíc) mi nepřipadne být moc pestré a proto přidávám vitamíny do vody.

Vím, že někteří chovatelé podávají mnohem pestřejší stravu a proto nemají důvod podávat navíc vitamíny, tak jak to dělám já.
Můžu se zeptat co tvoří vaši krmnou dávku ovoce a zeleniny?
Děkuji

V létě co dá zahrada, v zimě co dá obchod. Jablka, na podzim zamrazím půl mrazáku jeřabin, v podstatě jakékoli ovoce, které je zrovna k mání a nemusí stát majlant. Stejně tak zeleninu, v zimě, kdy není nic moc jiného jim občas sporadicky dám naklíčené zrní (kvůli vitamínům, ne pravidelně jako stimulaci k hnízdění).
Krmím směsemi od Versele-Laga (premium loroparque African resp. Amazone podle druhu, některým spíš obyčejnou Special). Granule PrettyBird Daily Select, jsou univerzální a všichni naši papouši se je naučili v krátké době brát úplně bez problémů (narozdíl od jiných značek je ebrou velmi ochotně). Trochu jich mají k dispozici v podstatě neustále (suché granule se v misce nezkazí).
Jedinou doplňkovou chemii, kterou jsem kdy použil, je přídavek vápníku samicím před a během snůšky (Calci-lux nebo něco podobného do vody).

6.4.2007 08:43

slanina napsal(a):

dík Marek

Pár papoušků hnědých.

6.4.2007 08:44

slanina napsal(a):

dík Marek

Dva samci papoušků kapský a jedna samice.

6.4.2007 18:29

slanina napsal(a):

dík Marek

Moja para Poicephalus gulielmi fantiensis

6.4.2007 18:48

nobilis napsal(a):
Moja para Poicephalus gulielmi fantiensis

Můj pár senegálců

6.4.2007 21:51

olda1 napsal(a):
Můj pár senegálců

Tady šestiletá samice a samec z odchytu

6.4.2007 21:53