Červenokřídlý- pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.3.2011 18:20
D.N.

XXX.XXX.147.86

Dobrý den,
prosím o radu ohledně určení pohlaví.Oba jsou rok 09.Děkuji všem.smajlík

6.3.2011 18:37
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den máte dva samce.Shánět samičku.Ať se daří.Nashle

6.3.2011 19:53
pepa13

XXX.XXX.142.1

Také myslím že to jsou 2 samci .

7.3.2011 21:02
arnold

XXX.XXX.112.7

Oba samci

9.3.2011 14:34
jiza

XXX.XXX.241.254

Pánové, můžete prosím napsat podle jakých znaků jste z fotografijí usuzovali, že jsou to samci, děkuji.

9.3.2011 18:17
pepa13

XXX.XXX.142.1

jiza napsal(a):
Pánové, můžete prosím napsat podle jakých znaků jste z fotografijí usuzovali, že jsou to samci, děkuji.

Dobrý den , na fotkách je vidět , že papouškům černají křídla a záda . To se děje u samečků ve stáří 1.5 - 2 roky . Samičky černou barvu na sobě nemají .

9.3.2011 19:18
papy

XXX.XXX.14.22

Dobrý den já jsem to určoval podle toho že už mají druhou řadu červené barvy v ramenou a to mívají až starší samice a světlejší ne takhle výrazné.Rozhodující však a spolehlivé je určení podle spodních per ocasu.Samice je mávíce barevná než samec.Má větší rozsah hlavně růžové ale i žluté barvy.Jak vydíte tak tady ti mají tu růžovou tak cca 3-4 mm a ptáci které mám já má samice tu růžovou cca 7 mm od kraje.Pokud máte pár tak to jednoznačně poznáte.Hlavní a rozhodující je ovšem tok.Samec se rozčiluje a zpívá samice nezpívá.Ať se daří snad jsem to vysvětlil srozumitelně nashledanou

9.3.2011 21:15
arnold

XXX.XXX.112.7

jiza napsal(a):

Zdravím, podle tvaru hlav, barvy zobáků, barvy peří, hlavně na ocasních perách. Naopak si myslím, že nejde poznat pohlaví podle červených pírek na křídlech, alespoň v tomhle věku ne. Viděl jsem samice, které mají minimum červených per na křídlech ale i takové které jich mají skoro jako samci, rovněž světlé nebo tmavé. Rozhodující jsou černá pírka na zádech a křídlech. Zkuste vytrhnout pár pírek na zádech a uvidíte do měsíce jak na tom jste, u samců by měla narůst v tomto věku černá. Myslím si, že jsou to oba samci, i podle mích stejně starých kusů. Ať se daří.

10.3.2011 18:45
stefanp

XXX.XXX.217.149

Nevieme či su surodenci a či su stejne starí.Malí rozdiel medzi nima je.Ale určit pohlavie je tažko.Ak su samci tak sa začnu pravdepodobne pomali hašterit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2011 20:17

arnold napsal(a):
Zdravím, podle tvaru hlav, barvy zobáků, barvy peří, hlavně na ocasních perách. Naopak si myslím, že nejde poznat pohlaví podle červených pírek na křídlech, alespoň v tomhle věku ne. Viděl jsem samice, které mají minimum červených per na křídlech ale i takové které jich mají skoro jako samci, rovněž světlé nebo tmavé. Rozhodující jsou černá pírka na zádech a křídlech. Zkuste vytrhnout pár pírek na zádech a uvidíte do měsíce jak na tom jste, u samců by měla narůst v tomto věku černá. Myslím si, že jsou to oba samci, i podle mích stejně starých kusů. Ať se daří.

Také zdravím.Když mu budete trhat pírka,tak je hned můžete poslat na DNA.Do týdne budete mít jasno.smajlík

12.3.2011 18:40
ausr

XXX.XXX.221.114

Dobrý den.Mám stejný problém rozpoznat pohlaví u červenokřídlých papoušků a proto Vás prosím o adresu,kam poslat vzorky DNA.Předem moc děkuji.

12.3.2011 19:24

ausr napsal(a):
Dobrý den.Mám stejný problém rozpoznat pohlaví u červenokřídlých papoušků a proto Vás prosím o adresu,kam poslat vzorky DNA.Předem moc děkuji.

zdravím , www.genomia.cz , www.genexone.cz , www.almara.cz/genservice , www.slovgen.sk

Přidejte reakci

Přidat smajlík