Dobrý den,
osobně chovám tiriky zelené, ale jako kurátor Pracovní skupiny malých papoušků mám pod sebou i většinu kontaktů v ČR i několik ze SR, především pak spolupracujeme s kurátorem chovu tiriků EU, přes kterého je možné získat kontakty i konkrétní nabídku. Osobně měl na podzim např. 4 nepříbuzné páry tiriků chiriri k prodeji které se dostaly do různých koutů Evropy, taktéž jsem od něj mailem dostal i průměrný ceník tiriků v EU a podle jeho archivu se v loňském roce v 8 zemích EU odchovalo 386 mláďat od všech druhů a několika málo poddruhů. Po našem začlenění do programu počet loňských mláďat vyšplhal přes 400...
V letošním roce je bude naší největší snahou získat pro kolegy např. samce tiriky zlatokřídlého východního, samici tiriky tovi severního a samici tiriky kobaltového amazonského, a samozřejmě budu žádat nabídku pro ČR a SR z chovů v západní Evropě, kterou pak zveřejním na stránkách KPEP pod příslušnou PS.
Připojuji fotku z Německa od jednoho kolegy...
S pozdravem
Jan Cvrček, mob. 721838279
secretfranta
napsal(a):
můžu se zeptat na orientační cenu těchto krasavců?
ceník je asi tento:
zelený 200 Euro/pár
rudokřídlý 600 Euro/pár
zlatokřídlý 350 Euro/Pár
žlutokřídlý (syn. jižní) 400 Euro/pár
bělokřídlý 300 Euro/pár
žlutočelý 600 Euro/Pár
kobaltový 250 Euro/Pár
ceny mám přímo od pana Cvrčka, koncem minulého roku jsem si s ním ohledně tiriků vyměnil pár emailů.
Tomáš