Přiznávám se, nejsem dospělá, takže o penězích zatím zřejmě nemůže být ani řeč. Fotografuji zatím pouze ze záliby, jezdím v doprovodu dospělého - zkušený fotograf a kameraman a pokud jde o placení, tak na větší vzdálenost by šlo pouze o peníze za benzín, jinak jak říkám, dělám to opravdu z vlastní záliby.
A teď, doufám, že jsem vás přiznáním věku neodradila a pokud ano, podívejte se prosím na mé fotografie na tomto odkazu - http://terkamat.rajce.idnes.cz/ZOO_Plzen_-_sokolnictvi/
Dobrý den
fotografování exotů má několik úskalí. První je mít co fotit, musíte je chovat , nebo znát někoho. Pokud je již co fotit velmi často vadí dráty. Dalším oříškem je často nevhodné pozadí.
Já fotografuji drobné ptactvo již pět roků a pořád je co zdokonalovat. Já osobně jezdím na výstavy a po domluvě s majitelem, kterému ukážu výsledek práce málokdy odmítne. Samotné fotky potom dávám ne svoje stránky www.zebrickyptaci.jsemin.cz potom připravuji knížku ozebrách kde budou moje fotky. Zatím na stránkách víc zeber nedám , ale ostatní tam mám skoro všechny.
Problém s dráty, osvětlením,pozadím a posazením ptáčků jsem vyřešil speciálním fotícím boxem.
Nejspíš se moje práce dobrá, protože chovatelé často chtějí vyfotit svoje chovance i později.
Mak
Fotografuji fotoaparátem Canon EOS 40D, blesk SPEEDLITE 580EX II. Dříve jsem fotila fotoap. SONY.
Dobrý den
obrázek fotícího boxu vložím později, snad o víkendu. Zatím popíšu zařízení: bedna zhotovená ze sololitu velikosti cca 30x30x60cm. Zevnitř je natřená na bílo a má dvířka. Podobné zařízení jsem našel vyfocené na internetu na zahraničních stránkách- holandských. Box osvětluji třemi žárovkami, které si podle potřeby zapínám. Fotoaparát těmto možnostem postačující 3,2Mpix, protože vzdálenost ptáčka od oběktivu je 40cm. Uvnitř je otočné bidélko.
Je možno mě potkat v Lysé nad Labem v Olomouci na Exotě a hlavně v Dašicích na klubové výstavě zebřiček.
Sám znám pár chovatelů (fotografů),kteří si fotí svoje úspěchy a potom je připojí ke článkům, které publikují.
Vytrvejte a nenechtese odradit ostatními a hlavně foťte co se Vám líbí.
Chovu zdar Mak
No vidíte, já ve fotografickém boxu fotografuji pouze věci (http://terusakfotky.blog.cz/1101/porcelanova-cajova-souprava), nikoliv zvířata. Ačkoliv je běžná voliéra rušivým pozadím, s fotografováním ptactva jsem teprve na začátku, raději fotografuji zvířata v prostředí, ve kterém se cítí pokud možno, co nejlépe - koně na pastvě, nikoliv ve stáji, psy venku a ne v ateliéru, stejně tak je to s ptáky, které nechci jednotlivě uzavírat do fotografických boxů, ale raději je budu fotit v jejich navyklém prostředí.