krokohot
napsal(a):
Vnuk si zakoupil pár Rosela Rubino, a druhý pár pestrá, Jaké překvapení-Rubino dva samci, pestré dvě samičky.Sestavil pár a druhé dva nechal svým kamarádům.Ihned zahnízdili dvě po samci Rubino, druhé dvě asi INO nebo LUTINO červené oči obě.
Prosil bych zda půjde určit pohlaví, aspoň některé Děkuji
krokohot
napsal(a):
Prosil bych zda půjde určit pohlaví, aspoň některé Děkuji
Dobrý den, pokud byl pár složen z 1,0 rubino + 0,1 přírodní, tak z toho budou samičky rubino a samci přírodní štěp. na rubino.
Na poslední fotce je červená a rubino a předposlední fotka rubino - má asi hodně slabou kresbu na zádech, ale je to rubino.
krokohot
napsal(a):
Dobrý den. Děkuji za informaci vnuk začíná , v hnízdě 4 vajíčka vylíhnuto 4 mladé dvě po samci Rubino a dvě ne po samici přírodní ale podle knihy asi Lutino INO s červenýma očima, Ta žlutočervená je zakoupená na výstavě jako samička, je nebo není Děkuji
Tu jak jste pojmenoval žlutočervená, tak to je lutino a řekl bych, že to je samička. Jinak od toho Vašeho páru jste musel odchovat jen rubino a všechno to jsou samičky. Dvě mají určitě lepší kresbu na zádech a ty druhé dvě jsou pomalu bez kresby na zádech, ale jedná se o stejnou mutaci - rubino.
Foto můj lonský odchov rubino
Po přečtení Vašich odpovědí jsem zjistil že vnuk koupil na burze ne Rubino ale podle Vašich názorů Rosela pestrá červaná a platil jako Rubino, no začátečnickými chybami se učí,i tak se dá napálit mladý začínající chovatel.Tak upřesnění dvě mladé pestré červené a dvě asi Rubino se špatnou kresbou na zádech, ale vše samičky.
krokohot
napsal(a):
Po přečtení Vašich odpovědí jsem zjistil že vnuk koupil na burze ne Rubino ale podle Vašich názorů Rosela pestrá červaná a platil jako Rubino, no začátečnickými chybami se učí,i tak se dá napálit mladý začínající chovatel.Tak upřesnění dvě mladé pestré červené a dvě asi Rubino se špatnou kresbou na zádech, ale vše samičky.
Nevim sice ,kolik je Vašemu vnukovi let, ale třeba si mohl jen poplést co mu chovatel říkal, když ho kupoval. Měl to vnukovi pořádně vysvětlit, že je to rosela pestrá mutace červená ( opalinová ) a že štěpí na lutino ( INO ) a tím pádem od tohoto samečka odchováte červené samičky a rubino samičky a samce 50% přírodní štěp. na červené a 50% přírodní štěp. na rubino. No ale když píšete, že platil jak za rubino, tak se asi nechal napálit.
Přeji at se daří.
Děkuji za odpověď. Když je kupoval bylo mu 14 let, měl velkou radost že má Rubino.Já jsem jenom rychle mu udělal z dřevěných hranolků velkou voliéru,rozdělenou na dvě oddělení dvě stěny do l byla zeď dvě stěny a přepažení pletivo velikost pro jeden Pár 1m -š , 2m d, 2mv přední strana zadní 3,6m v .Voliěra tvar střechy.Nechal se napálit. Já jenom pracoval Ochovu neměl ani ponětí.
Dobrý den děkuji za určení,Mladé jsou od toho páru na snímku č3 červenobřichá, na snímku č5 označená lutino 1 na pletivu, vedle ní druhá lutino 2, ta zadní označená žlutá je koupen na výstavě, na posledním snímku je druhá červenobřichá vedle ní je ta označená lutino 1. Pár měl 4 mladé.Je li tam samec prosím o určení bude li to možné. Děkuji a zdravím
Toto jsou ty loňské mladé několik dní po vylíhnutí.Jestli je samec štěpitelný tak potom jsou všechny po něm.Podle nynějšího chování bych řekl že jsou to všechno samičky.
krokohot
napsal(a):
Dobrý den děkuji za určení,Mladé jsou od toho páru na snímku č3 červenobřichá, na snímku č5 označená lutino 1 na pletivu, vedle ní druhá lutino 2, ta zadní označená žlutá je koupen na výstavě, na posledním snímku je druhá červenobřichá vedle ní je ta označená lutino 1. Pár měl 4 mladé.Je li tam samec prosím o určení bude li to možné. Děkuji a zdravím
Pokud jsou dvě mladé po samci, který je červený a druhé dvě mladé jsou rubina, tak jsou to všechno samičky. Sameček by byl normálně přírodní, jako je ta Vaše chovná samička.