Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2011 11:46
jonÁŠ

XXX.XXX.149.151

a papoušci. Jaké máte zkušenosti.Děkuji

nikolas

23.4.2011 22:25
nikolas

XXX.XXX.204.8

jonÁŠ napsal(a):
a papoušci. Jaké máte zkušenosti.Děkuji

Nedávno jsem si je koupil a zkoušel jsem je přidat do vaj. míchanice, zůstala ale netknutá. Od té doby je občas nasypu na máčené zrní protože u toho nemají na výběr pokud nechtějí být o hladu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2011 21:08

Já je už používám druhým rokem,dávám je do míchanice.Ptáci je bez problémů přímají.
Osobně jsem to odkoukal u jiných chovatelů,ketrí je taky používají.Jen stím že někdo je dává do míchanice a někdo to dává na ovoce či zrní. Pavel www.paveljuzko.estranky.cz smajlík

22.3.2015 10:02
milan 1

XXX.XXX.228.3

Můžu se zeptat, kde je kupujete?Obědnával jsem je na adrese prodejsena@seznam.cz, ale teď email nelze doručit.

22.3.2015 10:31
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

Dobrý den.

Pokud Vám to nechtějí ptáci brát třeba v míchanici, nasypte kvasnice do suchého zrní a pořádně promíchejte. Jemné částečky na zrní ulpí. Chce to ze začátku dávat opravdu malé dávky, aby si ptáci postupně navykali. Pokud to ptáci neznají a dáte velké množství, mají s tím problémy.

M. Štěpán.

22.3.2015 12:55
beobeo

XXX.XXX.249.4

sunflowersman napsal(a):
Dobrý den.

Pokud Vám to nechtějí ptáci brát třeba v míchanici, nasypte kvasnice do suchého zrní a pořádně promíchejte. Jemné částečky na zrní ulpí. Chce to ze začátku dávat opravdu malé dávky, aby si ptáci postupně navykali. Pokud to ptáci neznají a dáte velké množství, mají s tím problémy.

M. Štěpán.

Dají se koupit na burze v Přerově nebo Kroměříži u pana Sládka. Prodejce krmiv.

22.3.2015 14:53
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

milan 1 napsal(a):
Můžu se zeptat, kde je kupujete?Obědnával jsem je na adrese prodejsena@seznam.cz, ale teď email nelze doručit.

Dobrý den.

Já kupuji od firmy Paloma. Krmné směsi Kvídera.

M. Štěpán.

22.3.2015 16:42

sunflowersman napsal(a):
Dobrý den.

M. Štěpán.

Jde to udelat i lepe(tim nerikam ze vas postup je spatny) zrni pokapejte cesnekovym olejem a posypte kvasnicemi a radne promichejte na zrni ulpi vice kvasnic a navic je obohaceno o dalsi slozku(cesnekovy olej).cesnekovy olej take zakoupite na burzach nebo si ho muzete vyrobit sam(a).k vyrobe je nejlepe pouzit konopny nebo olivovy olej ja osobne pouzivam konopny, vetsinou taky somovyroba

22.3.2015 18:31
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jde to udelat i lepe(tim nerikam ze vas postup je spatny) zrni pokapejte cesnekovym olejem a posypte kvasnicemi a radne promichejte na zrni ulpi vice kvasnic a navic je obohaceno o dalsi slozku(cesnekovy olej).cesnekovy olej take zakoupite na burzach nebo si ho muzete vyrobit sam(a).k vyrobe je nejlepe pouzit konopny nebo olivovy olej ja osobne pouzivam konopny, vetsinou taky somovyroba

Dobrý den. Díky za reakci. Mohl bych se prosím zeptat, zda Vám brali ptáci suché zrní s česnekovým olejem ihned, nebo jste je musel na to naučit? díky. Štěpán.

22.3.2015 19:15

sunflowersman napsal(a):
Dobrý den. Díky za reakci. Mohl bych se prosím zeptat, zda Vám brali ptáci suché zrní s česnekovým olejem ihned, nebo jste je musel na to naučit? díky. Štěpán.

Ze zacatku nad tim ohrnovali nos(zobak smajlík ) ale pricitam to i tomu ze chvili mi trvalo nez sem prisel na optimalni pomer zrni x olej x kvasnice pak uz to brali bez problemu.

22.3.2015 19:47
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ze zacatku nad tim ohrnovali nos(zobak smajlík ) ale pricitam to i tomu ze chvili mi trvalo nez sem prisel na optimalni pomer zrni x olej x kvasnice pak uz to brali bez problemu.

Díky za odpověď. Já právě dával česnekový olej do míchanice a taktéž jsem jich zprvu musel několik vyhodit. Do suchého zrní mě to ještě nenapadlo. Štěpán.

22.3.2015 19:57

Do zrni davam olej hlavne kvuli kvasnicim zrni se pak vice obali kvasnicemi a tim i zvysim jejich konzumaci ptaky...samozdrejmne ale i cesnekovy olej na ptaky pusobi blahodarne.navic tim ze to pridavam do zrni zajistim prisun vitaminu i dalsich slozek ktere kvasnnice a cesnekovy olej obsahuji celorocne kdezto pokud bych to daval jen do vajeciny tak by to bylo jen urcitou cast roku(pouze chovna sezona).

22.3.2015 20:09
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Pivovarské kvasnice.
Po přečtení příspěvků mám dobrý pocit z této diskuze. P. kvasnice jako zdroj mimo jiné vitamínů řady B byly už mnohokrát odborníky doporučovány. To, že je ptáci nechtějí hned přijímat je normální. Výše uvedené příspěvky říkají jak na to. Ono to nebude hned. Vytrvalost nejen v chovu ptáků se vyplácí. A ty kvasnice nejsou drahé. Doporučuji.

23.3.2015 09:00
daktari

XXX.XXX.197.196

Pivovarské kvasnice dávám ptákům již několik let do vaječné míchanice. Berou je velmi rádi. Ale začátky si museli přivyknout. Ono také v každém návodu na podávání je, že je třeba na ně zvířata zvykat. Dokonce i u koní se píše pomalé a postupné podávání. Vždy je dobré, aby kvasnice měly možnost se na něco nabalit, např. na vařenou rýži.

24.3.2015 05:47
damon

XXX.XXX.16.91

Pivovarské kvasnice, nebo-li Pangamin koupíte v každé lékarně.Osobně je podávám do vaječné míchanice, pokapu AloeVera a vždyse potom jen zapráší.Dělám to již několik let a jsem velmi spokojen.

24.3.2015 06:58
simacek123

XXX.XXX.142.1

damon napsal(a):
Pivovarské kvasnice, nebo-li Pangamin koupíte v každé lékarně.Osobně je podávám do vaječné míchanice, pokapu AloeVera a vždyse potom jen zapráší.Dělám to již několik let a jsem velmi spokojen.

Ono se vždy da něco delat složitěji nez je.Ja svym papouchum nedavam kvasnice a to mam chov vic jak třicet let.Dozivaji se normálního veku a odchov je dobry.Samozrejme davam roboran a nutri-mix pro ex., tam je i nejake to množství které vse nahradi.

24.3.2015 07:14
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

damon napsal(a):

Dobrý den. Také jsem dříve kupoval pangamin v lékárně, ale cena je o hodně vyšší, než když koupíte kvasnice jinde a také jsem je vždy musel strouhat. Nyní například objednávám 600 gramů za 65 kč v sypké formě. Štěpán.

24.3.2015 07:21
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

simacek123 napsal(a):
Ono se vždy da něco delat složitěji nez je.Ja svym papouchum nedavam kvasnice a to mam chov vic jak třicet let.Dozivaji se normálního veku a odchov je dobry.Samozrejme davam roboran a nutri-mix pro ex., tam je i nejake to množství které vse nahradi.

Dobrý den. Nedomnívám se, že děláme něco složitější než je. Podle mě jste si vybral Vy složitější cestu, cestu chemie. Věřte, že v těch kvasnicích je mnoho vitamínů, minerálů a výživově zajímavých látek a jedná se o přirozenější cestu doplnění těchto látek. Já zase již nějaký ten rok nepoužívám roborany, nutrimixy a bůhví co ještě a ptáci také žijí, dokonce se mě zdají vitálnější, než v letech co sem do nich cpal všechno možné, uměle vytvořené. Každopádně bych Vám nechtěl svůj názor nikterak vnucovat. M. Štěpán.

24.3.2015 22:02
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

sunflowersman napsal(a):
Dobrý den. Nedomnívám se, že děláme něco složitější než je. Podle mě jste si vybral Vy složitější cestu, cestu chemie. Věřte, že v těch kvasnicích je mnoho vitamínů, minerálů a výživově zajímavých látek a jedná se o přirozenější cestu doplnění těchto látek. Já zase již nějaký ten rok nepoužívám roborany, nutrimixy a bůhví co ještě a ptáci také žijí, dokonce se mě zdají vitálnější, než v letech co sem do nich cpal všechno možné, uměle vytvořené. Každopádně bych Vám nechtěl svůj názor nikterak vnucovat. M. Štěpán.

Podruhé, omlouvám se že obsáhle se zapojuji do diskuze o p. kvasnicích. Vyzkoušel jsem i já dříve pangamin, dnes je drahý, pak levnější sypké. Kdysi B komlex i dnes, biotin pri škubání atd. Vychvalovaný roboran mě jaksi nepřesvědčil, nutrimix hodně chovatelů neexotářů chválí pro vliv na pěknou srst a opeření, taky používám, ale všeho s mírou. Nemohu to posoudit bez delších srovnávacích pokusů.
Kdo má na chov čas, používá během roku dozrávající plody přírody, mají- li ptáci slunce, stačí v době snůšky přidat vápník, úplně stačí vaječné skořápky s vyrovnaným poměrem základních prvků a nemusí do ptáků cpát drahý D3. Jestli jsou ptáci 6 měsíců bez slunce, tak vstřebávání kalcia se mýjí účinkem a bez D3 je to plýtvání penězi. Déčko před sezonou v zimě podávám také, ale ne do vody, ale jednotlivým papouškům na piškot spolu s kalciem. Ale to jen těm, co jsou na kalcium nároční, ne všem. Je to zase šetření drahým vitaminem, kterého z vody za 1 den ptáci vypijí nikdo neví, zvláště u papoušků.
Podávání klíčeného zrní zajistí komplex B vitamínů E i dalších. Kdo má ptáků méně, může si s tím jako já hrát. Kdo to dělá ve velkém, zatracované "chemii" se nevyhne, jinak by zaplakal nad výdělkem. Je třeba znát, ale dělat podle podmínek vlastního chovu.

24.3.2015 23:40
tilia

XXX.XXX.82.57

Zdravím, přidáváte někdo papouškům do míchanice nutrimix pro drůbež? Byl jsem u známého chovatele a ten si to chválí a 1kg stojí 50Kč...

25.3.2015 11:56
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

tilia napsal(a):
Zdravím, přidáváte někdo papouškům do míchanice nutrimix pro drůbež? Byl jsem u známého chovatele a ten si to chválí a 1kg stojí 50Kč...

Nutimix jak jsem již výše zmínil jsem používal pro holuby a dostali i papoušci, ale jen proto, že mně Nutrimix pro exoty došel a holubí zbyl. Měl by se používat ten, který je pro určitý druh zvířat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík