nikolas

XXX.XXX.204.8
Jestli je to nějaká pidi klec tak být váma si to rozmyslím. A do klece dávat dva páry to už vůbec nedoporučuji.
Já mám v jedné 1,6 a pak mám jeden pár ve společné voliéře s korelami a andulkami a tam mám klasické králičí a zatím ho nenačali, ale známý v něm chová mnichy také a má ho celé zalátované, jak ho štípou, takže něco trošku silnějšího, ale 2mm je určitě zbytečné, pokud do budoucna neplánujete něco většího.
Dobrý den,
připojuji se k diskuzi a prosím o názor, zda je vhodné mít celoročně osazenou volieru velikosti 2,5dx1,5šx2v jedním párem korel, jedním párem mníšků a případně 1-2 páry andulek. Pletivo 1,9x1,9 sílá 1,45mm. Volieru jsem nyní dokončila s původním záměrem pouze pro korely a andulky a nevím, zda to už není moc. Děkuji a přeji Veselé Velikonoce. Lucie Z.
Zdravím vás, myslim že velikost voliery pro par mnichu a pár korel a anduli není nic moc ,rozměry ktere tady udávate jsou stejné jako mám já u svých mnichů viz. foto výše mám 2,5d-1,20š-2mvýška a myslím si žě je to tak akorat pro ty mnichy. Protože když si uvědomíte jak velké dokážou postavit hnízdo mniši a date budku pro korely a andule tak jim tam moc místa nezbude. Ale záleží na vás at se daří
zahorova
napsal(a):
Dobrý den,
připojuji se k diskuzi a prosím o názor, zda je vhodné mít celoročně osazenou volieru velikosti 2,5dx1,5šx2v jedním párem korel, jedním párem mníšků a případně 1-2 páry andulek. Pletivo 1,9x1,9 sílá 1,45mm. Volieru jsem nyní dokončila s původním záměrem pouze pro korely a andulky a nevím, zda to už není moc. Děkuji a přeji Veselé Velikonoce. Lucie Z.
Mniši jsou tolerantní ptáci a pokud budou mít jedno vyhrazné místo kde budou mít možnost stavět hnízdo tak by neměl být problém. Musíte ale omezit jiná místa kde by mohli stavět svoje hnízda (např. na budce andulek, mezi budkami apod.) to by mohlo (ale samozřejmě nemuselo) znamenat určitý problém. A nebo jim poskytnout polobudku na hnízdění. Andulkám se do budek nedostanou, mají menší vletový otvor a korely mnichům půjdou určitě z cesty...
nikolas

XXX.XXX.204.8
Já si zase myslím pravý opak, mniši podle mě jsou agresivní ptáci. Když jsem s nimi začínal asi před šesti lety tak jsem je dal do voliéry vedle rozel pestrých a ty ani nesměly sednout na pletivo, hned šly po nich. Starý pár rozel si na to dával pozor, ale jakmile vylétli mladé rozely z budky tak jim mniši dost pošramotily prsty. Takže si nedovedu představit mít s nimi něco ve voliéře. A už vůbec ne v době hnízdění, to se nebojí ani mě a brání si hnízdo jak zběsilí, několikrát mě po kontrole hnízda kapala z ruky krev jak z prasete.