Jen tak jsem brouzdal po facebooku
papoušek žlutoramenný (Psephotus dissimilis) x papoušek zpěvavý (Psephotus heamatonotus)
Trocha fantazie a určitá podoba tu je Papoušek překrásný (Psephotus pulcherrimus)
jinak dodávám že nejsem autorem fotek ani majitelem ptáků (pro ty co se ohánějí autorskými právy). Jsem díky faceboku v kontaktu s pár chovateli z indonesie,pakistánu, indie atd. (s mojí chabou angličtinou to jde sice těžce) a kolikrát se nestačím divit co všechno se u nich chová... modří a lutino alexand vousatý, červení a žlutí patagonci, modří kakadu růžový... Mají i odchovy a celkem časté, asi někdo nevíte jak složitý by byl dovoz z těchto zemí? docela by mě to zajímalo.
Tomáš
jurin
napsal(a):
jinak dodávám že nejsem autorem fotek ani majitelem ptáků (pro ty co se ohánějí autorskými právy). Jsem díky faceboku v kontaktu s pár chovateli z indonesie,pakistánu, indie atd. (s mojí chabou angličtinou to jde sice těžce) a kolikrát se nestačím divit co všechno se u nich chová... modří a lutino alexand vousatý, červení a žlutí patagonci, modří kakadu růžový... Mají i odchovy a celkem časté, asi někdo nevíte jak složitý by byl dovoz z těchto zemí? docela by mě to zajímalo.
Tomáš
Já jsem se facebooku pořád bráníl a nějak jsem necítil nutnost se do něja zapojit. Ale dcera nedala jinak tak jsem se zaregistroval asi před dvěma týdny a jak píše Tomáš těch fotografií a různých odkazů a možnost získat informace je tam mraky. Navíc každý je ochotný vám na chatu odepsat na dotaz.
Jenom musím teda přiznat, že je to nehorázný žrout času
atobajus
napsal(a):
Trocha fantazie a určitá podoba tu je Papoušek překrásný (Psephotus pulcherrimus)
Zdravím, tak v tomto případě soudím, že je zapotřebí hodně velká dávka fantazie, ale případná existence pap. překrásného už mnoho lez vyvolává diskuzi, zda se nejedná ve skutečnosti o mezidruhového křížence. Myslím, že by bylo zajímavé vidět křížence jednotlivých druhů rodu Psephotus. Třeba žlutoramenného (Psephotus dissimilis) s mnohobarvým, kde se často uvádí, že podobnost je značná. Nenašel jste někdo?