Posílam foto mého prvního odchovu holoubků, nedařilo se mi sestavit pár, ale nakonec se zadařilo a jeden už dokonce vyvedl mladé. Ač rodiče stejní, jedno mladé je světlé a druhé tmavé, takže nevím co za mutaci to bude až přepeří. Druhý pár už má také dvě vajíčka.
Dobrý den, Holoubek diamantový mramorový je mutace Holoubka diamantového.Jinak k vašemu odchovu.To tmavé je přírodní jedinec a to druhé je mramorový po rodičích.Já jsem letos po roce dal do hromady pár a je to šíleně málo!Chci si nechat tak 5 párů min.Samozřejmě všechny nepříbuzné abych mohl dál skládat páry.Mým snem jsou strakatí skořicový.Chci si je letos přivést ze Straubingu.Letos v Lednu jsme tam byli a bylo jich tam dost, ale ta cena byla šílená!Co jsem viděl tak pár za 200 euro jestli jsem dobře viděl, tak snad na podzim bude levněji.Jinak holoubci jsou krásní!A taky krásně houkají, ale dát pár dohromady to je opravdu výkon!Loni se mi to povedlo napoprvé a ten pár midal 3 x mladé(6).Když seděli po 4 tak mi do voliery vlezl pes(mám loveckého jezevčíka a roztrhal mi je).Vůbec by mě to nenapadlo.Mrzí mě to ještě teď.Je to opravdu ostražitý hlídač, ale tohle se mu moc nepovedlo.Ať se daří!
MartinVeles

XXX.XXX.135.39
MartinVeles

XXX.XXX.135.39
Já je nechával po 100 kč a nemohl jsem se jich zbavit tak jsem je dávál do výkupu po 80 kč.Dnes mám dva páry ,ale odchovává jen jeden.Holoubci většinou mají hodně mladých až k podzimu.Ještě k cenám,ani v Tynišči nebo v Přerově,se nedali prodat dráž než za 120kč.S pozdravem Mirek.kraj Vysočina.
Nemám zkušenosti s chovem více párů pohromadě mam každý pár samostatně a chovatel od kterého jsem je kupoval měl taky páry odděleně. Jeden pár mi zatím nevyvedl mladé, má vždy čistá vejce, mam ho stejně jako ten druhý společně s křepelkama ale samec křepelky holoubky stále odhání a nevím jestli je i neruší při páření nebo jestli je chyba třeba v v samečkovi holoubka, u druhého páru je to opačně, tam zas sameček holoubka prohání křepelky asi si brání hnízdo s mladýma.
Společný chov více párů v jedné voliéře je možný,ale musí tam být lichý počet párů a vpustit páry do voliéry najednou.Měl jsem je ve voliéře 5 x 3 m a měl jsem tam 5 párů + amadiny diamantové a pásovníky.Drobné potyčky u holoubků byly minimální.Každé hnízdo jsem umístil samostatně do borové větve a hnízdění a soužití probíhalo beze strát
arasta
napsal(a):
Společný chov více párů v jedné voliéře je možný,ale musí tam být lichý počet párů a vpustit páry do voliéry najednou.Měl jsem je ve voliéře 5 x 3 m a měl jsem tam 5 párů + amadiny diamantové a pásovníky.Drobné potyčky u holoubků byly minimální.Každé hnízdo jsem umístil samostatně do borové větve a hnízdění a soužití probíhalo beze strát
Mam predstavu tak o 3 parech, zatim mam jen jednoho samce mramorovou straku. Voliera je velka 5x3m a obyva ji 2,7 krepelka jap a 1,1 korela
Přidávám foto 3.odchovu-opět dva, z druhého se vylíhnul jen jeden, kterého jsem zapoměl nafotit.
syrmaticus
napsal(a):
Ja jsem od Plzne a marne shanim holoubky. Dalo by se ve voliere 5x3m chovat nekolik paru?
Dobrý den.Mám ve voliéře 3,50m délka,vyška 2,20m,šířka 3m,5 párů holoubků,bez problémů hnízdí a odchovávají mladé.Ted mám dvě mladata odstavené.Sedí na dalších vejcích.Pokud má někdo zájem cena je 200kč/kus,tak sem dejte meil.Chovu zdar...