1) Varianta (zelená barva)
Voliéry na letnění Senegalců z jsou velice pevné. Dvojité pletivo, výroba bezproblémová.
Nářadí AKU, nůžky na plech, malé flexa.
Materiál - celý komplex cca 11.000,- včetně misek a krytiny, spojovací materiál: texy + podložky. Bez záletů.
2) Varianta (černá barva)
Voliéry - letní na Amazoňany.
Délka/výška/šířka: 4/2/1
Se zálety na hnízdění. Vyrobeno z
Tato varianta Vás bude stát méně než z CD. Dvojité pletivo, Nářadí a spojovací materiál viz 1. varianta.
Po položení prkna přes stropy je možné přecházet..
Při použití CD i UD profilů jde pletivo zdvojit. Vzdálenost pletiv je cca 28-30 mm.
A kdo říká, že to nejde ať se mi přijde podívat na ruce.
PS: ,,věčně tady nebudu"
Já už jsem na tuto variantu taky přišel.... můj bratranec z toho postavil ve vnitřních prostorách okolo 20 voliér a když jsem to poprvé viděl, tak jsem se rozhodl pro totéž. Momentálně mám vykopané základy, ale hned jak to dodělám, dám Vám sem taky fotky. Materiál už mám všechen doma. Použiji CD profil 2,7x6x2,7cm a délka 4m. Na 7 volier jsem zatím koupil 200m profilů (zaplatil jsem 2.866,- neboli 14,30/m protože mám známeho v té firmě odkud jsem to bral, jinak je cena o něco větší) a 100m pletiva (1,9x1,9x1,4) za 5400,- ještě k tomu připočítat písek, cement atd, ale myslím že nepřesáhnu 12.000,- za celou stavbu sedmi voliér.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mohu jen konstatovat opravdu pěkné,už jsem několik volier spatřil z tohoto profilu.Ale tohle je mopc pěkné práce.
přeji hodně odchovu a radosti v tak pěkných volierách.Pavel
Uživatel s deaktivovaným účtem

profizesilovace
napsal(a):
Dobrý den,moc pěkná práce, mohl by jste dát detaily jak je máte spojené profili díky
Dobrý večer,pěkná práce.Také by mě zajímalo jak k sobě jednotlivé díly spojujete.Neumím svářet.Díky. Tomáš
To se nesváří, spojuje se to texama s podložkama, stačí jen ten profil šikovně nastřihnout nůžkama na plech, popřípadě ohnout viz dřívější fórum, tam je i pár fotek https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/220338/voliery-z-cd-profilu
To já mám voliéry z CD profilů od roku 2005, viz moje odpověď v diskusi "Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Voliery z CD profilu (Vložil: mreca - 31.07.2007 08:27:01)" zde na fauně na tomto odkazu: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/220338/re-re-re-re-re-re-re-re-re-re-re-voliery-z-cd-profilu
jsou tam i nějaká moje doporučení k montáži a výběru materiálu. Co se týče životnosti, tak jsem velmi spokojen. Nikde ani známka po rzi, a to jsem je nijak nenatíral. Pravda ale je, že jsem profily tehdy raději stříhal, než řezal fexou, abych teplem neporušil pozink. Letos jsem navíc voliéry stěhoval, tak spoje dostaly zabrat, ale stále drží. Dokonce tak, že jsem po konstrukci chodil (po 3 m fošně, tak se hmotnost rozložila). Nedávno jsem se u známého zkusmo opřel o jeho novou voliéru z Al profilů a plastové spojky viditelně pružily - více než moje spoje, což mě potěšilo :) Voliéry mám na 20 cm vysoké podezdívce, ke které jsou uchyceny patkami po cca 1 m. Profil neleží cekou délkou na zemi, ale je cca 1 cm nad ní a proto není v kontaktu s vodou. Za sebe mohu jen doporučit. Ještě jsem si vzpomněl - vruty s navrtáváčkem na spoje (délka 1 cm) koupíte nejlevněji v Baumaxu, 100 kusů za 39 Kč. V železářství obvykle tak malé s půlkulatou hlavou nemají a použití délky např. 16 mm a výše se zápustnou hlavou nevypadá moc dobře. Jestli se k tomu dostanu, tak udělám nejaké fotky, jak voliéry vypadají po 6ti tuhých zimách . . .
No tak nějaké ty fotky prosím udělejte, jak jsem tady psal už víše, mám vykopaný základy a zítra mi dovezou písek a začnu betonovat, pak už mi nezbývá nic jinýho než začít pracovat s těmi profily, mám je už doma, ale jelikož jsem s nimi ještě nedělal, tak příjmu jakoukoli radu, než je začnu dávat dohromady. Mohl byste prosím vyfotit to Vámi popisované přichytnutí na ty patky? předem děkuji
nestor.kea
napsal(a):
Ja by som mal taku istu otazku ako sa to vsadza jedno do druheho ked su tam tie oblučiky nech to poizeram ako chcem tak mi s toho nevychadza uzavrety profil. Nejake fotešky by neboli..??
Někdo to dělal jako uzavžený profil... i fotky tady byly, ale já to tak nedělal. Ty obloučky jak píšete jsem vždy na jedné straně nastřihl, narovnal a do nich vsunul další profil kolmo k tomu nastřihnutému. Tak se dá udělat celá voliéra. Další jsem dělal tak, že jsem kombinoval UD profil s CD profilem, na zem jsem dal UD a do něj vsadil CD jako stojku, žádné stříhání, jen jsem je pak přišrouboval k sobě šroubem TEX s gumovou podložkou (to je stejný princip jako když se dělá třeba sádrokartonový strop).