Dobry vecer. Mam otazku na odbornikov mutacii zebriciek. Je mozna mutacie a zebriciek albino ? Mam 4 mlade (moj uplne prvy odchov vtactva ). Jedno je straka siva plus biela po samcovi. 2 su biela plus kremova po samici a jedno je cisto biele s cervenimy ocami. Ked odstavim tak ich odfotim a dam foto len som nikde nenasiel o albino zebrickach a neviem kde som cital ze este niesu.
Čo znamená biela alebo krémová? Ak je biela, nemá žiadny pigment, ani náznak po slznej čiarke či pásikoch na chvoste. Ak však má čo i len tieň po tejto kresbe už o bielej nemôžete hovoriť. Idealne by bolo dať si prácu a vyfotiť z menšej vzdialenosti.V svetlej rade je tolko farieb a odtieňov že si to neviete ani predstaviť. Keby to bola mramorka, mláďa by určite vyletelo z aspoň trochu šedou hlavou a pásikom aspoň pri zobáčiku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podle těch informací co máme ,bych to tipoval na samičku mramorovou červenookou.Je to mutace vázaná na pohlaví, t.zn. že otec štěpí na mramorky.
napsal(a):
Podle těch informací co máme ,bych to tipoval na samičku mramorovou červenookou.Je to mutace vázaná na pohlaví, t.zn. že otec štěpí na mramorky.
Že by strakatý samec štěpil na mramorové? Málo pravděpodobné,ale možné je všechno,ale přesto,nevěřím tomu.
Pan mudrlant. Ak neviete poradit naco sem pisete take somariny ? Chcem vediet cenu preto lebo som sa o mutacie nikdy nezaujimal vzdy mi slo predovsetkym o prirodne sfarbenie ale ked sa to vyskytlo chcel by som vediet cenu. A vas nemusi zaujimat ci preperili alebo nie. TU ZEBRICKU SI CHCEM NECHAT AK BY STE CHCELI VEDIET. Len som sa nikdy s cervenookymi nestretol.
Ako mozem poznat genetiku a stiepitelnost ked nepoznam ich rodicov ? Neviem vyskytlo sa mi a keby ma chcel niekto oklamat tak aby som bol pripraveny. Chcem si cely odchov nechat a urobit nepribuzne pary. Asi sme zareagovali zle. Priblizne viem ake mutacie to su a hlavne ma zaujima zdravie mojich vtakov a nie cena mutacia a genetika. Mne ide skor a potesenie z chovu ale ked sa mi to vyskytlo preco to nevyuzit. Nemyslite si ze chcem na nich zarobit. Clovek z rozumom vie ze na tom sa zarobit neda. Ak by ste boli ochotny mi popisat mutacie alebo dat nejaku stranku na mutacie a cervenooke. Ked nie z nasich statov tak zahranicnu. Dakujem
Tady je několik odkazu www.zebravinkenjankikkert.nl ,zebrafinch.info,.přeju hodně uspěchu.
Dobry vecer. Ako som pochopil jeden clanok cervene oci su mozne len pri mramorovych. Aj ked je len pri mramorovych ako je mozne ze som doteraz nevidel ziadnu z cervenimy ocami ? Ak vam dam fotky rodicov poviete mi ci su mramorovy alebo nie ? Neviem si definovat mutaciu mramorovu :D Je to vzacne aj ked by bola ta mramorova cervenooka alebo si zase len nieco mylsim skôr dufam ?

opalin
napsal(a):
Dobry vecer. Ako som pochopil jeden clanok cervene oci su mozne len pri mramorovych. Aj ked je len pri mramorovych ako je mozne ze som doteraz nevidel ziadnu z cervenimy ocami ? Ak vam dam fotky rodicov poviete mi ci su mramorovy alebo nie ? Neviem si definovat mutaciu mramorovu :D Je to vzacne aj ked by bola ta mramorova cervenooka alebo si zase len nieco mylsim skôr dufam ?
Zdravím,vidím, že v tom ještě nemáte jasno.Zkuste se podívat na web.stránky Klubu chovatelů zebřiček ČR.V sekci články je jeden který pojednává o mramorkách a barvě očí.Jinak to není žádná vzácnost, jen normální mutace.Kdyby vám nebylo ještě něco nejasné napište mi mail.Mužu vám poslat i fotky mramorek,abyste viděl jak vypadají.Chovu zdar.