Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2011 21:12
opalin

XXX.XXX.250.89

Dobry vecer. Mam otazku na odbornikov mutacii zebriciek. Je mozna mutacie a zebriciek albino ? Mam 4 mlade (moj uplne prvy odchov vtactva smajlík). Jedno je straka siva plus biela po samcovi. 2 su biela plus kremova po samici a jedno je cisto biele s cervenimy ocami. Ked odstavim tak ich odfotim a dam foto len som nikde nenasiel o albino zebrickach a neviem kde som cital ze este niesu.

31.5.2011 23:03
pnalim

XXX.XXX.100.195

Zebřičky bílé,stejně jako mramorové mají jak černé tak i červené oči.Není to nic vyjímečného. Je dobré je křížit mezi sebou pro lepší postavu.

2.6.2011 09:14
bukoroza

XXX.XXX.77.140

pnalim napsal(a):
Zebřičky bílé,stejně jako mramorové mají jak černé tak i červené oči.Není to nic vyjímečného. Je dobré je křížit mezi sebou pro lepší postavu.

Bude to červenooká mramorka,časem ji to ztmavne.smajlík

2.6.2011 12:41
zbosace

XXX.XXX.51.246

Pokial je pigmentovaná a červenooká, nie je to plavá mutácia?

2.6.2011 14:54
pnalim

XXX.XXX.100.195

bukoroza napsal(a):
Bude to červenooká mramorka,časem ji to ztmavne.smajlík

Kde by tam vzala mramorová,když je samec straka a samice bílá?smajlík

2.6.2011 16:37
bukoroza

XXX.XXX.151.2

V dnešní době kdy všechno štěpí na všechno je možné cokoliv.A zadavatel piše že 2 jsou bilá a kremová po samici,tak že těžko říct že samice je bíla a není zrovna kremová ,i když se asi jedná o skořicovou.smajlík

2.6.2011 21:40
opalin

XXX.XXX.250.89

Samcek je prirodny z bielym koncekom kridel a chvosta takze straka a samicka je biela plus kremova alebo skorica neviem presne. Mlademu cervenookemu sa zacala objavovat kremova za krkom takze albin z toho asi nebude :-))

3.6.2011 07:43
zbosace

XXX.XXX.46.36

Čo znamená biela alebo krémová? Ak je biela, nemá žiadny pigment, ani náznak po slznej čiarke či pásikoch na chvoste. Ak však má čo i len tieň po tejto kresbe už o bielej nemôžete hovoriť. Idealne by bolo dať si prácu a vyfotiť z menšej vzdialenosti.V svetlej rade je tolko farieb a odtieňov že si to neviete ani predstaviť. Keby to bola mramorka, mláďa by určite vyletelo z aspoň trochu šedou hlavou a pásikom aspoň pri zobáčiku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.6.2011 18:02

Podle těch informací co máme ,bych to tipoval na samičku mramorovou červenookou.Je to mutace vázaná na pohlaví, t.zn. že otec štěpí na mramorky.

4.6.2011 13:23
pnalim

XXX.XXX.100.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podle těch informací co máme ,bych to tipoval na samičku mramorovou červenookou.Je to mutace vázaná na pohlaví, t.zn. že otec štěpí na mramorky.

Že by strakatý samec štěpil na mramorové? Málo pravděpodobné,ale možné je všechno,ale přesto,nevěřím tomu.

4.6.2011 14:54
opalin

XXX.XXX.250.89

Mam este jednu otazku. Cena cervenookych je taka ista ako u obycajnych ?

4.6.2011 19:41
chajda

XXX.XXX.98.37

Ještě ptáci nejsou ani prepeřeni a neví co to je za mutaci a už tazatele zajímá cena.to je supersmajlík

5.6.2011 17:30
opalin

XXX.XXX.250.89

Pan mudrlant. Ak neviete poradit naco sem pisete take somariny ? Chcem vediet cenu preto lebo som sa o mutacie nikdy nezaujimal vzdy mi slo predovsetkym o prirodne sfarbenie ale ked sa to vyskytlo chcel by som vediet cenu. A vas nemusi zaujimat ci preperili alebo nie. TU ZEBRICKU SI CHCEM NECHAT AK BY STE CHCELI VEDIET. Len som sa nikdysmajlík s cervenookymi nestretol.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

5.6.2011 19:49
chajda

XXX.XXX.98.37

Mudrlant nejsem.ale zebřičky chovám už skoro 20let a první co mě zajímalo byla genetika a NE CENA.:-( :-( :-(

5.6.2011 21:17
opalin

XXX.XXX.250.89

Ako mozem poznat genetiku a stiepitelnost ked nepoznam ich rodicov ? Neviem vyskytlo sa mi a keby ma chcel niekto oklamat tak aby som bol pripraveny. Chcem si cely odchov nechat a urobit nepribuzne pary. Asi sme zareagovali zle. Priblizne viem ake mutacie to su a hlavne ma zaujima zdravie mojich vtakov a nie cena mutacia a genetika. Mne ide skor a potesenie z chovu ale ked sa mi to vyskytlo preco to nevyuzit. Nemyslite si ze chcem na nich zarobit. Clovek z rozumom vie ze na tom sa zarobit neda. Ak by ste boli ochotny mi popisat mutacie alebo dat nejaku stranku na mutacie a cervenooke. Ked nie z nasich statov tak zahranicnu. Dakujem smajlík

6.6.2011 08:55
chajda

XXX.XXX.115.244

Tady je několik odkazu www.zebravinkenjankikkert.nl ,zebrafinch.info,.přeju hodně uspěchu.:-)

6.6.2011 21:23
opalin

XXX.XXX.250.89

Dobry vecer. Ako som pochopil jeden clanok cervene oci su mozne len pri mramorovych. Aj ked je len pri mramorovych ako je mozne ze som doteraz nevidel ziadnu z cervenimy ocami ? Ak vam dam fotky rodicov poviete mi ci su mramorovy alebo nie ? Neviem si definovat mutaciu mramorovu :D Je to vzacne aj ked by bola ta mramorova cervenooka alebo si zase len nieco mylsim skôr dufam ?

7.6.2011 07:43

opalin napsal(a):
Dobry vecer. Ako som pochopil jeden clanok cervene oci su mozne len pri mramorovych. Aj ked je len pri mramorovych ako je mozne ze som doteraz nevidel ziadnu z cervenimy ocami ? Ak vam dam fotky rodicov poviete mi ci su mramorovy alebo nie ? Neviem si definovat mutaciu mramorovu :D Je to vzacne aj ked by bola ta mramorova cervenooka alebo si zase len nieco mylsim skôr dufam ?

Zdravím,vidím, že v tom ještě nemáte jasno.Zkuste se podívat na web.stránky Klubu chovatelů zebřiček ČR.V sekci články je jeden který pojednává o mramorkách a barvě očí.Jinak to není žádná vzácnost, jen normální mutace.Kdyby vám nebylo ještě něco nejasné napište mi mail.Mužu vám poslat i fotky mramorek,abyste viděl jak vypadají.Chovu zdar.

7.6.2011 09:02
chajda

XXX.XXX.115.244

souhlasím s kolegou co píše.ale fotky vložit mužete a uvidíme:-)

7.6.2011 17:34
opalin

XXX.XXX.250.89

Dobre cez vikend mlad euz uplne vyskocia z hniezda a potom vam ich pofotim aj ked niesu preperene ale rodicov ties mozem pofotit :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík