Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2011 11:40
guldamen

XXX.XXX.118.178

Chtěl jsem sezeptat zda stačí zrní spařit vařící vodou a nechat přes noc a pak podávat je to v pořádku?
Díky
smajlík

5.6.2011 19:11
datl

XXX.XXX.128.125

Dělám to už dva roky a jde mi to stejně jako s klíčením (jenom je to mnohem snažší a méně rizikové):-).

5.6.2011 21:47
smidla

XXX.XXX.38.111

Dobry vecer,
a jaky je vysledek, pokud nechate zrni opravdu vyklicit? je klicivost alespon 50%? Ja pouzivam metodu studene vody + citronova stava. Plisnim vadi kysele prostredi, takze se nemnozi. Naopak je ale potreba davat pozor na bakterie, tem kysele prostredi vyhovuje.
S pozdravem Smidla.
smidla@smidla.eu

5.6.2011 21:55
guldamen

XXX.XXX.118.178

Takže asi ta převařená voda bude nejistější,tak nehrozí asi žádný problém

6.6.2011 09:36
sts

XXX.XXX.85.69

Dobrý den, já třeba pro svou drobotinu už roky používám systém přelití směsi, nebo senegalu vařící vodou. Zrno, nebo klasy vložím do zavařovačky, nakapu umělý citrónový přípravek a zaliji vařící vodou / varná konvice /. Vše připravím večer, pak tuto sklenici schovám do temna a ráno jen propláchnu pod vlažnou vodou, mírně osuším a podávám. Jelikož jsem zaměstnanc a chodím do práce, tak tuto směs i zamražuji. Po rozmražení ji normálně podávám do míchanice. Takto jsem krmil i guldy, když jsem je ještě měl ve svém chovu. Tak ať se daří.

6.6.2011 18:20
guldamen

XXX.XXX.118.178

sts napsal(a):
Dobrý den, já třeba pro svou drobotinu už roky používám systém přelití směsi, nebo senegalu vařící vodou. Zrno, nebo klasy vložím do zavařovačky, nakapu umělý citrónový přípravek a zaliji vařící vodou / varná konvice /. Vše připravím večer, pak tuto sklenici schovám do temna a ráno jen propláchnu pod vlažnou vodou, mírně osuším a podávám. Jelikož jsem zaměstnanc a chodím do práce, tak tuto směs i zamražuji. Po rozmražení ji normálně podávám do míchanice. Takto jsem krmil i guldy, když jsem je ještě měl ve svém chovu. Tak ať se daří.

JAký poměr citonového přípravdku dávate na 1l vody?
Díky

6.6.2011 18:36
fylip

XXX.XXX.80.34

Dobrý den,

Já vždycky nechám zrní na 24 hodin ve vodě, přes den venku, kde je na světle. Na noc schovám a ráno zase vytáhnu. Odpoledne ( to krmím) zrní přeleju do sítka, propláchnu vlažnou vodou a dám opět ven na světlo. Další den podávám a to už je 90% naklíčené.

6.6.2011 20:13
sts

XXX.XXX.85.69

Dobrý večer, nejsem zastánce nějakého přesného dávkování. Nakapu / spíše stříknu / do zavařovačky podle oka. Podstatné je, aby voda byla okyselená....Jde o to, aby se v ní nemnožili nebezpečné bakterie. Vše podstatné máte v knize od autrů M.Víta a P.Pavlovce : Astrildovití ptáci. Zrní není prakticky klíčené, ale jen nabobtnalé. Také bych Vám doporučil zrno pořádně propláchnout a nechat trošku okapat. A aby jste neměl strach, tak takhle krmím asi od začátku devadesátých let minulého století a nikdy jsem neměl s tímto krmením sebemenší problémy.

6.6.2011 20:22
guldamen

XXX.XXX.118.178

sts napsal(a):
Dobrý večer, nejsem zastánce nějakého přesného dávkování. Nakapu / spíše stříknu / do zavařovačky podle oka. Podstatné je, aby voda byla okyselená....Jde o to, aby se v ní nemnožili nebezpečné bakterie. Vše podstatné máte v knize od autrů M.Víta a P.Pavlovce : Astrildovití ptáci. Zrní není prakticky klíčené, ale jen nabobtnalé. Také bych Vám doporučil zrno pořádně propláchnout a nechat trošku okapat. A aby jste neměl strach, tak takhle krmím asi od začátku devadesátých let minulého století a nikdy jsem neměl s tímto krmením sebemenší problémy.

Díky za rady a informace
S pozdravem
:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík