Dobry vecer,
a jaky je vysledek, pokud nechate zrni opravdu vyklicit? je klicivost alespon 50%? Ja pouzivam metodu studene vody + citronova stava. Plisnim vadi kysele prostredi, takze se nemnozi. Naopak je ale potreba davat pozor na bakterie, tem kysele prostredi vyhovuje.
S pozdravem Smidla.
smidla@smidla.eu
Dobrý den, já třeba pro svou drobotinu už roky používám systém přelití směsi, nebo senegalu vařící vodou. Zrno, nebo klasy vložím do zavařovačky, nakapu umělý citrónový přípravek a zaliji vařící vodou / varná konvice /. Vše připravím večer, pak tuto sklenici schovám do temna a ráno jen propláchnu pod vlažnou vodou, mírně osuším a podávám. Jelikož jsem zaměstnanc a chodím do práce, tak tuto směs i zamražuji. Po rozmražení ji normálně podávám do míchanice. Takto jsem krmil i guldy, když jsem je ještě měl ve svém chovu. Tak ať se daří.
sts
napsal(a):
Dobrý den, já třeba pro svou drobotinu už roky používám systém přelití směsi, nebo senegalu vařící vodou. Zrno, nebo klasy vložím do zavařovačky, nakapu umělý citrónový přípravek a zaliji vařící vodou / varná konvice /. Vše připravím večer, pak tuto sklenici schovám do temna a ráno jen propláchnu pod vlažnou vodou, mírně osuším a podávám. Jelikož jsem zaměstnanc a chodím do práce, tak tuto směs i zamražuji. Po rozmražení ji normálně podávám do míchanice. Takto jsem krmil i guldy, když jsem je ještě měl ve svém chovu. Tak ať se daří.
JAký poměr citonového přípravdku dávate na 1l vody?
Díky
Dobrý večer, nejsem zastánce nějakého přesného dávkování. Nakapu / spíše stříknu / do zavařovačky podle oka. Podstatné je, aby voda byla okyselená....Jde o to, aby se v ní nemnožili nebezpečné bakterie. Vše podstatné máte v knize od autrů M.Víta a P.Pavlovce : Astrildovití ptáci. Zrní není prakticky klíčené, ale jen nabobtnalé. Také bych Vám doporučil zrno pořádně propláchnout a nechat trošku okapat. A aby jste neměl strach, tak takhle krmím asi od začátku devadesátých let minulého století a nikdy jsem neměl s tímto krmením sebemenší problémy.
sts
napsal(a):
Dobrý večer, nejsem zastánce nějakého přesného dávkování. Nakapu / spíše stříknu / do zavařovačky podle oka. Podstatné je, aby voda byla okyselená....Jde o to, aby se v ní nemnožili nebezpečné bakterie. Vše podstatné máte v knize od autrů M.Víta a P.Pavlovce : Astrildovití ptáci. Zrní není prakticky klíčené, ale jen nabobtnalé. Také bych Vám doporučil zrno pořádně propláchnout a nechat trošku okapat. A aby jste neměl strach, tak takhle krmím asi od začátku devadesátých let minulého století a nikdy jsem neměl s tímto krmením sebemenší problémy.
Díky za rady a informace
S pozdravem