Dobrý den, odkud jste?Líbí se mi váš skořicový (citrone) opalín.Kolik by jste za něj chtěl?Nebo zda li máte žlutobřiché skořicové?Já mám žlutobřiché tmavozelené a žlutobřiché olivy, byl by jste ochotný popřípadě něco vyměnit?
Zdravím, chci se zeptat - to lomítko znamenající štěpitelnost do skořice se tam "vloudilo", že? Mám pocit, že ta samice je fenotypově skořicová šedozelená rudoprsá. Nebo se mýlím? Jak jste na tom z letošními odchovy zelených opalínů a žlutých opalínů rudoprsých. Měl by jsem zájem o výrazně červený pár. Máte něco. Můj email parrot.s@seznam.cz
regina
napsal(a):
nemám štěstí ho potkat, nebo už přírodní nejsou?
Dobrý den, kdepak přírodní jsou a moc pěkní.Přidávám fotky kamarádovo tyrkysáků.Jsem u něj jako doma a věřte mi, že lepších tyrkysáků jsem moc neviděl.Letos jsem si od něj taky párek vzal.Má na 8 chovných párů a asi 20 ks letošních má v proletové volieře.Chce je přebrat a na jaře dá přebytek pryč.Tak co na ně říkáte?
papy
napsal(a):
Dobrý den, kdepak přírodní jsou a moc pěkní.Přidávám fotky kamarádovo tyrkysáků.Jsem u něj jako doma a věřte mi, že lepších tyrkysáků jsem moc neviděl.Letos jsem si od něj taky párek vzal.Má na 8 chovných párů a asi 20 ks letošních má v proletové volieře.Chce je přebrat a na jaře dá přebytek pryč.Tak co na ně říkáte?
Máte pěkné nemutáční neofemy tyrkysové
chondro
napsal(a):
Máte pěkné nemutáční neofemy tyrkysové
Dobrý den, jestli to myslíte upřímňe, tak děkuji.Zjistili jsme s kolegou, že ta oranžová peříčka jsou způsobena podáváním mrkve v době přpeřování.Je to s přírodních ptáků.Jak jsem psal, tak čistě přírodní je neseženete, pokud nemáte ptáky z odchytu.Každopádně mě se líbí. Nashle
papy
napsal(a):
Jinak musím ty vaše pochválit, ikdyž ty naše se vám asi moc nelíbí.Jsou pěkné, ale jsem zvědav po přepeření.Nashledanou
Červená farba u neofém neovplyvňuje mrkva "karotén", ale je to čisto genetická záležitosť. Maximálne tak poškodzuje pečeň vtáka. Prírodné neofémy tyrkysové sa dajú zohnať ako v Čechách, tak aj na Slovensku. Treba si len nájsť správneho chovateľa, ktorý páruje len vtáky čistej línie.
S pozdravom
Martin Lipták-Kováč
martinliptak
napsal(a):
Červená farba u neofém neovplyvňuje mrkva "karotén", ale je to čisto genetická záležitosť. Maximálne tak poškodzuje pečeň vtáka. Prírodné neofémy tyrkysové sa dajú zohnať ako v Čechách, tak aj na Slovensku. Treba si len nájsť správneho chovateľa, ktorý páruje len vtáky čistej línie.
S pozdravom
Martin Lipták-Kováč
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit, jestli by jste se mi ozval na email: sisi079@seznam.cz ???
papy
napsal(a):
Dobrý den, nezlobte se na mě, ale co jsem vám sem dal já tak taky vypadali takhle, akorátže to co jsem dal já jsou přepeření ptáci.Tak jsem zvědav až budou přepeřený.Nashledanou
Dodrý den, uplynul nějaký čas a já dávám foto přepeřených tyrkysáků, pěkný den JP
Další, jen je škoda, že se u nás nic čistého nesežene. Tento je z Německa, jestli někdo máte čisté přírodní ptáky, rád vyměním letošní odchovy (jestli něco bude). Už se to několikrát probíralo, jak má přírodní pták vypadat. Mám zájem jen o opravdu čisté žluté jedince, bez sabemenšího náznaku červené barvy. JP
Abych se jen nechlujbil, tady je samec, který by měl být z chovu vyřazený, ale není za něho zatím náhrada. JP
jardda
napsal(a):
Další, jen je škoda, že se u nás nic čistého nesežene. Tento je z Německa, jestli někdo máte čisté přírodní ptáky, rád vyměním letošní odchovy (jestli něco bude). Už se to několikrát probíralo, jak má přírodní pták vypadat. Mám zájem jen o opravdu čisté žluté jedince, bez sabemenšího náznaku červené barvy. JP
Zdravím, červená barva břicha není rozhodně známkou nepřírodního zbarveví. I v přírodě se vyskytuje v závisloslosti na teritoriu výskytu.
jardda
napsal(a):
Dodrý den, uplynul nějaký čas a já dávám foto přepeřených tyrkysáků, pěkný den JP
Dobrý den, děkuji za fotku.Musím pochválit není důvod proč ne.Pěkný přírodní samec.Kolega jehož ptáky jsem přidával, tak ty s červenými pírky také vyřadil z chovu.On jich pár koupí, nechá si svůj odchov pustí to do velké voliery a až přepří, tak prostě vybere ty nevhodné a vyřadí je.Nyní má 4 luxusní páry ve stejné kvalitě co jste ukázal a nějaké mladé složí z loňských odchovů.Ať se daří nashledanou
saroun
napsal(a):
Zdravím, červená barva břicha není rozhodně známkou nepřírodního zbarveví. I v přírodě se vyskytuje v závisloslosti na teritoriu výskytu.
Práve dnes som blúdil na stránkach austr. ornitologov a fotografov prírody a je tam vyfotených niekolko samčekov ktorý majú bruško z nádychom do oranžova. Nie jednoliate ale akoby rozpité. Niektorý len do polovice a niektorý až po modrú masku. Naopak som bol prekvapený že u neofem modrohlavých je červená na prsiach menšia ako u chovaných v zajatí.