Pravidla kroužkování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2011 21:40
guldamen

XXX.XXX.118.178

Chci se zeptat zda je určeno na kterou nohu musí být v daném roce kroužek,někde jsem slyšel že so to dělí na lichý a sudý rok.Co je na tom pravdy
Díky

19.6.2011 21:48
papy

XXX.XXX.224.8

Dobrý den, letos je lichý rok, tudíž by se mělo kroužkovat na levou nohu.Pro každý rok je i určitá barva.Pro letošek je tmavě modrá, loni byla oranžová.Ať se daří nashledanou

19.6.2011 21:49
martin127

XXX.XXX.129.209

neřešto hlavně že ho má jak ptaka chytneš tak mu ho dej jak ti sedí, já jsem třeba kroužkoval ary zelenokřídle a jedné potvoře pořád krouže sklozaval z levé nohy dolu dal jsem ho na pravou a držel

19.6.2011 22:45
laďa.

XXX.XXX.181.111

taky mám doma letošní papoušky a kroužek mají na pravé noze...nikde není napsáno že je to špatně. myslím že je to opravdu jedno,hlavně že ho mají. a barva taky snad nemůže být pravidlem,snad jen pro rozlišení hnízd....

19.6.2011 23:01
smidla

XXX.XXX.106.187

Dobry vecer,
barva krouzku se urcuje kvuli vystavam. Pokud nevystavujete, muzete pouzit jakoukoliv barvu. Krozkovani na pravou a levou nohu je myslim nepsane pravidlo. Lichy leva noha, sudy prava noha. Pokud je to nekde stanoveno, omlouvam se, o tom nevim.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

19.6.2011 23:15
guldamen

XXX.XXX.118.178

smidla napsal(a):
Dobry vecer,
barva krouzku se urcuje kvuli vystavam. Pokud nevystavujete, muzete pouzit jakoukoliv barvu. Krozkovani na pravou a levou nohu je myslim nepsane pravidlo. Lichy leva noha, sudy prava noha. Pokud je to nekde stanoveno, omlouvam se, o tom nevim.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

To znamená že když mám pro letošek nakroužkováno i jinou barvou tak nemohu tyto ptáky vystavovat.Bohudíky jich moc nemám většina má modrou

21.6.2011 14:03
exhibition_budgeriga

XXX.XXX.112.8

guldamen napsal(a):
To znamená že když mám pro letošek nakroužkováno i jinou barvou tak nemohu tyto ptáky vystavovat.Bohudíky jich moc nemám většina má modrou

Ano, pokud ptáky vystavujete, musí mít kroužek na jejich noze předepsanou barvu pro daný rok! Jinak pravá levá noha, je jen na Vás. Já kroužkuji v lichýrok na pravou a v sudý rok na levou nohu :) Tak chovu zdar smajlík

21.6.2011 16:18
johan

XXX.XXX.58.30

papy napsal(a):
Dobrý den, letos je lichý rok, tudíž by se mělo kroužkovat na levou nohu.Pro každý rok je i určitá barva.Pro letošek je tmavě modrá, loni byla oranžová.Ať se daří nashledanou

Dobrý den, nechci vyvolávat hádky, jen by mě zajímal význam kroužkování podle roku, levá či pravá noha. K čemu mi bude u x letých ptáků informace, jestli "přišel na svět" v sudý či lichý rok? Důležitý je kroužek, na němž jsou identifikační znaky a barva mi pomůže určit stáří ptáka, aniž bych jej musel chytat.

21.6.2011 17:58
mildaaa

XXX.XXX.96.4

tyjo všechno špatně to je podle toho jesi je to levák nebo pravák ne:-)) jak hodinky:-))

21.6.2011 20:23
hzp

XXX.XXX.80.2

exhibition_budgeriga napsal(a):
Ano, pokud ptáky vystavujete, musí mít kroužek na jejich noze předepsanou barvu pro daný rok! Jinak pravá levá noha, je jen na Vás. Já kroužkuji v lichýrok na pravou a v sudý rok na levou nohu :) Tak chovu zdar smajlík

Ale vždyť to není pravda. V polovině soutěží je úplně šumák, jakou má kroužek barvu. To o té barvě se týká pouze soutěží mezinárodních a to ještě ne všech. Takže v klidu.:-)

22.6.2011 22:39
smidla

XXX.XXX.106.187

hzp napsal(a):
Ale vždyť to není pravda. V polovině soutěží je úplně šumák, jakou má kroužek barvu. To o té barvě se týká pouze soutěží mezinárodních a to ještě ne všech. Takže v klidu.:-)

Dobry den,
pan Groda dozajista v klidu nebyl, kdyz zjistil ze jeho ptaci byli diskvalifikovani kvuli spatne barve krouzku. K pochybeni doslo udajne v jeho materske organizaci. nicmene pokud jste videli vysledky, byl by na to mveeelmi dobre.
Pravdou ovsem je, ze na vetsine mistnich vystav je to naprosto jedno, kdo vi jestli vubec kontroluji vsichni jestli krouzek ptak ma.
S pozdravem Smidla.
smidla@smidla.eu

21.9.2011 17:10
tazuza

XXX.XXX.114.8

Kde prosím, seženu kroužky? A jaká velikost pro amadinu Gouldové? Jsem začátečník, proto tyto dotazy. Díky

22.9.2011 07:45
guldamen

XXX.XXX.38.190

Já osobně kroužkuji 2,8 a kroužky kupuji u p.Šestáka i s leaserovým popisem
:-)http://www.stepansestak.cz/:-)

6.7.2012 10:55
nicol

XXX.XXX.142.2

Měla bych pár dotazů:

Letos je barva roku pro exoty červená a pro holuby a drůbež modrá, zajímalo by mne, jak je to třeba s holoubky diamantovými nebo holuby chocholatými - jestli se kroužkují letos červeně jako exoti a modrá je určena jen pro holuby sensu stricto nebo veškeří holubovití modře? Stejně tak křepelka či páv - exoti nebo drůbež?

Dále by mne zajímalo, které barvy kroužků se nepoužívají jako barva roku.

A ještě se chci zeptat, jak se liší kroužky CITES od standartních.

Předem děkuji za odpovědi.

6.7.2012 11:45
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

Exotické holúbky sa krúžkujú ako exoti (pre tento rok červená). http://www.stepansestak.cz/krouzky.html
Krúžky CITES máte vyobrazené na http://www.straka.bludov.cz/krouzky-cites.php

6.7.2012 16:18
docid

XXX.XXX.155.67

Loni mi bylo řečeno, že pták musí mít kroužek na vístavu ale nemusí být klubový. Loni jsem začal kroužkovat klubovýma kroužkama pozdějic. Jinak kdyby někdo chtěl koužky 5,5 po deseti v deseti barvách, nechám je za 400kč

6.7.2012 23:22
satelit

XXX.XXX.182.110

papy napsal(a):

Pro letošek je barva oranžová--2012.

7.7.2012 06:13
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

satelit napsal(a):
Pro letošek je barva oranžová--2012.

Táto téma začala už v minulom roku. Podľa http://www.stepansestak.cz/krouzky.html
Barva roku 2012:
Exotické ptactvo - červená
Holubi a drůbež - modrá

Barva roku 2011:
Exotické ptactvo - modrá
Holubi a drůbež - zlatá

17.7.2012 13:47
nicol

XXX.XXX.142.2

Děkuji za odpovědi. Ještě by mě ale zajímalo jak je to u křepelek čínských a japonských - exot či drůbež? Je u hrabavých nějaká hranice nebo je to dle uvážení chovatele a účelu chovu?

17.7.2012 19:59
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

http://www.stepansestak.cz/exoticke-ptactvo.html
5,0 rozela žlutolící, červenohlavá, pap. žlutoramenný vých., pyrura hnědouchý, aratinga oranžovočelý, zlatočelý, zelenolící, střední křepelky, střední holubi

Přidejte reakci

Přidat smajlík