Dobrý den potřeboval bych radu jak je na tom s přezimováním alex.velký u voliéry mám izolovaný zateplený zálet ale není vytápěný byl jsem u chovatele alex.malých který je měl v podobných podmínkách taky nevytápěných záletech kde přez zimu zmrzla voda tvrdí mi že to alíci snesou ale chtěl bych slyšet i názory jiných děkuji
PS:popřípadě poraďte co do takového prostoru přemýšlel jsem ještě o královákách?
nikolas

XXX.XXX.204.8
Určitě bych neriskoval a alexandry velké bych tam nedával. Být vámi tak bych šel raději do těch králováků nebo červenokřídlých, ti snášejí zimu rozhodně lépe.
S alexandry zkušenosti nemám, ale s králováky, menší zkušenosti mám. Přezimuji je ve voliéře o rozměrech 5x1x2m, s plnou zadní a částěčně (2m) boční stěnou. Dostávají větší podíl slunečnice a semence než v létě. Semenec v létě vůbec nedávám. Osvědčily se mi silnější bidla ze suchých větví, přes které nemohou přečnívat drápky a jsou schované pod peřím, čimž jsou kryty proti mrazu. Také jim dávám podobně jako sýkorám špek, který ochotně berou.Jsou v dobré kondici a na jaře toho je důkazem, že hnízdí a vyvedou mladé.